Blogit
Marulla

Rintamamiestalon keittiön pintaremontti

Pääsin auttamaan rintamamiestalon pikkubudjetin keittiöremontissa. Täytyy sanoa, että aikamoisen muutoksen keittiö koki – kurkkaappa vaikka postauksesta löytyvät ennen ja jälkeen kuvat. Pintaremontin toteutuksesta vastasi talon naisväki. 
Remontissa tehtiin seuraavaa:
– Keittiön kaapinovet maalattiin V33 kalustemaalilla.
– Keittiön melamiinitasot maalattiin V33 kalustemaalilla, jonka päälle levitettiin saman merkin lakka tekemään pinnasta kestävä.
– Kaakeleiden päälle levitettiin saneerauslaasti, joka maalattiin vaaleanvioletiksi.
– Leivinuunin päälle leikattiin laminaattitaso.
– Vanha muovimatto maalattiin lattiamaalilla.
– Lisäksi ruokaryhmä vaihdettiin sirompaan.
Keittiön kaapinovet ja välitila ennen ja jälkeen.
Keittiön kaapinovien maalaaminen:
Vanhat täyspuiset kaapinovet hiottiin kevyesti. V33 kalustemaali on siitä mahtavaa ainetta, että se soveltuu kaapinoviin sekä työtasoille. Pinnat voivat olla puuta, maalattua puuta, lakattua pintaa, mdf-, melamiini- tai pvc muovia. Maali soveltuu myös metalliesineiden maalaamiseen. 
Ovet täytyy puhdistaa huolellisesti ennen maalausta. Tasaisimman tuloksen saa telalla, mutta tälläisissä uritetuissa ovissa on tarpeellista käyttää myös pensseliä. Ovet maalattiin kahteen kertaan. Kahvat irroitetaan ennen maalausta ja tässä pintarempassa myös ne vaihdettiin uusiin. 
Muovimaton maalaaminen:
Vanha muovimatto puhdistettiin huolellisesti liasta ja rasvasta. Maalipesu on tähänkin tehokas aine. Muovimatto maalattiin Betolux lattiamaalilla, jota kului mattoon runsaasti. Maali tarttui jämäkästi lattiaan, mutta on melkoinen ”tahrankerääjä.” Pinta imaisee itseensä melko tehokkaasti likatahrat, joten niiden kanssa saa olla varovainen. Pinta on kuitenkin näin muutaman viikon käyttökokemuksen jälkeen vaikuttanut kestävältä. Muovimaton maalaaminen Betoluxilla on kuitenkin omalla vastuulla, sillä maalia ei ole suunniteltu muovipinnoille. 
Keittiön melamiinitaso ennen ja jälkeen.
Keittiötason maalaaminen:
Melamiinitaso pestiin ensin maalaripesulla. Pesun jälkeen pinta maalattiin kalustemaalilla, jonka jälkeen pinta käsiteltiin V33 lakalla. Lakka antaa erittäin kestävän suojan maalatulle pinnalle. 
Välitila saneerauslaastilla:
Välitilan ehostus toteutettiin saneerauslaastilla ja maalilla. Samaan tyyliin, kuin miten olemme toteuttaneet myös oman keittiömme välitilan remontin. Ohjeet saneerauslaastaamiseen löydät tästä linkistä.

Mitäs tuumaat muutoksesta? Jos kysymyksiä herää, niin laittele ihmeessä viestiä. 
V33 sarjan tuotteita  myy K-rauta.

Postaus on toteutettu yhteistyössä V33 ja Colornovan kanssa. Yhteistyötä vastaan olen saanut käyttööni V33 sarjan tuotteita. 

Kommentit (38)

  1. Anonyymi

    Lähteekö ne maalin imemät liat kuitenkin pesemällä pois?
    Terveisin juuri ostetun ok-talon remppaaja

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *