Rintamamiestalon keittiön pintaremontti

Pääsin auttamaan rintamamiestalon pikkubudjetin keittiöremontissa. Täytyy sanoa, että aikamoisen muutoksen keittiö koki – kurkkaappa vaikka postauksesta löytyvät ennen ja jälkeen kuvat. Pintaremontin toteutuksesta vastasi talon naisväki. 
Remontissa tehtiin seuraavaa:
– Keittiön kaapinovet maalattiin V33 kalustemaalilla.
– Keittiön melamiinitasot maalattiin V33 kalustemaalilla, jonka päälle levitettiin saman merkin lakka tekemään pinnasta kestävä.
– Kaakeleiden päälle levitettiin saneerauslaasti, joka maalattiin vaaleanvioletiksi.
– Leivinuunin päälle leikattiin laminaattitaso.
– Vanha muovimatto maalattiin lattiamaalilla.
– Lisäksi ruokaryhmä vaihdettiin sirompaan.
Keittiön kaapinovet ja välitila ennen ja jälkeen.
Keittiön kaapinovien maalaaminen:
Vanhat täyspuiset kaapinovet hiottiin kevyesti. V33 kalustemaali on siitä mahtavaa ainetta, että se soveltuu kaapinoviin sekä työtasoille. Pinnat voivat olla puuta, maalattua puuta, lakattua pintaa, mdf-, melamiini- tai pvc muovia. Maali soveltuu myös metalliesineiden maalaamiseen. 
Ovet täytyy puhdistaa huolellisesti ennen maalausta. Tasaisimman tuloksen saa telalla, mutta tälläisissä uritetuissa ovissa on tarpeellista käyttää myös pensseliä. Ovet maalattiin kahteen kertaan. Kahvat irroitetaan ennen maalausta ja tässä pintarempassa myös ne vaihdettiin uusiin. 
Muovimaton maalaaminen:
Vanha muovimatto puhdistettiin huolellisesti liasta ja rasvasta. Maalipesu on tähänkin tehokas aine. Muovimatto maalattiin Betolux lattiamaalilla, jota kului mattoon runsaasti. Maali tarttui jämäkästi lattiaan, mutta on melkoinen ”tahrankerääjä.” Pinta imaisee itseensä melko tehokkaasti likatahrat, joten niiden kanssa saa olla varovainen. Pinta on kuitenkin näin muutaman viikon käyttökokemuksen jälkeen vaikuttanut kestävältä. Muovimaton maalaaminen Betoluxilla on kuitenkin omalla vastuulla, sillä maalia ei ole suunniteltu muovipinnoille. 

Keittiön melamiinitaso ennen ja jälkeen.
Keittiötason maalaaminen:
Melamiinitaso pestiin ensin maalaripesulla. Pesun jälkeen pinta maalattiin kalustemaalilla, jonka jälkeen pinta käsiteltiin V33 lakalla. Lakka antaa erittäin kestävän suojan maalatulle pinnalle. 
Välitila saneerauslaastilla:
Välitilan ehostus toteutettiin saneerauslaastilla ja maalilla. Samaan tyyliin, kuin miten olemme toteuttaneet myös oman keittiömme välitilan remontin. Ohjeet saneerauslaastaamiseen löydät tästä linkistä.

Mitäs tuumaat muutoksesta? Jos kysymyksiä herää, niin laittele ihmeessä viestiä. 
V33 sarjan tuotteita  myy K-rauta.

Postaus on toteutettu yhteistyössä V33 ja Colornovan kanssa. Yhteistyötä vastaan olen saanut käyttööni V33 sarjan tuotteita. 
Kommentit (38)
 1. JohannaL / Koti Aurorassa
  15.7.2015, 05:48

  Vau, eipä ole tullut mielenkään, että muovimattoa voi maalata. Hieno muutos!

  1. Kokeilumielessä maalattu, eli varmaa pysyvyystakuuta ei ole. Eipä tuo betolux ole pysynyt lautalattiassakaan vuotta pidempään kulumatta. Muutos tosiaan on upea!

  2. Tuota Betoluxia on montaa laatua, mikäs versio tuo tarkkaan ottaen on?
   Meillä tämä maalaus tehtäisiin porrasmaton pystyssä olevaan osaan (vaakaosaan tulee muu pinnotus), joten en huolissani tuosta kestävyydestä. Enemmän arveluttaa se, että se matto kestää sitä maalia (ettei liota muovia) eikä hilseile pois jonkun kemiallisen reaktion vuoksi.

 2. Maaria / Hulivilini
  15.7.2015, 06:12

  Vau miten ihanalta näyttää! Minäkin tahtoisin maalata keittiön työtasot ja ovetkin kaipaisivat muutosta, ainakin uudet kahvat! Miehelle olen yrittänyt ehdottaa että maalattaisiin nyt ne tasot ainakin, mutta hänen mielestään liian monimutkaista tai muuten vaan ei kannata vai mitkä ne sen selitykset olivat 😀

  1. Voit sanoa miehelle, että on maailman helpoin homma! Eiku vaan maalikauppaan. Mä maalasin lieden takaa olevan tason (muovijäljitelmää) ja muuttui koko keittiö heti siistimmäksi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *