Riko yksi ennakkoluulo joka päivä

Toivoisin, että omista pojista kasvaisi ennakkoluulottomia ja reippaita kansalaisia, jotka eivät kavahtaisi muutosta. Äitinä koen, että minun tehtäväni on tarjota lapsille mahdollisimman paljon erilaisia kokemuksia ja hyvä tilaisuus sattui eteen viime perjantaina, kun saimme kutsun käydä testaamassa Jyväskyläänkin rantautunut munaravintola EGG.*

Täytyy rehellisyyden nimissä myöntää, että oli lapsilla sulattelemista, kun kerroin että pitsaperjantain sijaan tarjolla onkin munakasta. Muistan jonkun viisaan joskus sanoneen, että joka päivä tulisi rikkoa yksi ennakkoluulo, joten siihen nojaten suunnistimme kohti munaravintolaa..

Ravintolaan ajellessa hoksasin itsekin, että jostain syystä lasten ruokavalio on jäänyt melko yksipuoliseksi ja etenkin suhteessa ravintoloihin, ollaan menty aika perusvarmoilla ratkaisuilla. Meillä toki kokataan kotona paljon ja tykkään viikonloppuisin kattaa aamupalaa hienommin ja etenkin vanhempi pojista on melkoinen kulinaristi ja ymmärtää ruuan päälle. Silti sitä on itsekin jämähtänyt olettamaan, että lapsille maistuisi vain ne tietyt ja toki myös ravintoloiden lastenlistat ohjaavat meitä pysyttelemään nakeissa ja ranskalaisissa.

Minä joka olin aina ajatellut ohjaavani lapsia ennakkoluulottomaan ruokailutottumuksiin, olin vaivihkaa ajatumassa ainaisen pizzaperjantain ikeeseen..

 

EGG on vielä melko uusi ravintola täällä Jyväskylässä, sillä se avasi ovensa joulukuussa 2017. Viime viikolla EGG:ssä vaihtui lista ja pääsimmekin maistelemaan tuoreelta listalta uusia herkkuja – kuhnurintoukat jäi toistaiseksi syömättä. Munakkaasta suosikiksi nousi kasvismunakas ja etenkin lasten mielestä sen pinnalla olevat kurpitsat olivat herkkua. Jälkkäripannarille erityismaininta – kookoskerma, nam!

Tulipa muuten vielä EGG:in vierailun myötä mieleen asia, jota en ole vielä täällä blogin puolella ehtinyt mainostaa! 23.3. järjestän EGG:issä sisustusillan ja vielä muutamia mahtuu mukaan! Kurkkaa tapahtuma täältä ja ilmoittaudu messiin. Mukana illassa muun muassa ihana sisustus Hattara ja tarjolla kuohuvan lisäksi pientä purtavaa EGGin tyyliin. Toivottavasti tapaamme siellä! Postaus jatkuu mainoksen jälkeen..

Teitä varmaan kiinnostaa, että miten perheen pienimmille munakas maistui? No aika huonosti, mutta ei se maistuminen olekaan aina pääasia. Kuten esikoinen totesi, että parasta ravintolassa syömisessä on äiti. Minä tulkitsin vastauksen yhdessäoloksi ja kiireettömäksi ajaksi koko perheen voimin. Se, että saadaan olla koko porukalla ilman siivousvuoroa ja maistella hyvää ruokaa parhaassa seurassa. Ihan heti en keksi mitään parempaa!

Ja mitä ennakkoluuloihin tulee, niin lapsilla niitä harvemmin on, vaan niistä kärsimme me aikuiset. Munaravintolassa meni lasten kanssa loistavasti, vaikka osasin pelätä nirsojen lasteni hyppivän vähintään seinille munien saapuessa eteen. Päivän tehtävä onnistuneesti suoritettu!

 

Tulevana lauantaina 17.3. Jyväskylässä järjestetään Syömään! -tapahtuma, jolloin lapsiperheet ovat erityisen tervetulleita ruokailemaan ravintoloissa.

Syömään! -tapahtumassa nostetaan lapsiasiakas ykköseksi ja ravintoloissa on erikoistarjouksia, yllätysmenuja sekä ohjelmaa. Jyväskyläläiset ravintolat näyttävät, miten heillä palvellaan lapsiasiakkaita ja lapsiperheillä on matala kynnys lähteä tutustumaan kaupungin ravintolatarjontaan. Mukana on neljätoista erityyppistä jyväskyläläistä ravintolaa ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan jotain ihan uutta! Ota haltuun tapahtuman sometilit @syomaan_tapahtuma ja kurkkaa siltä mukana olevat ravintolat.

Niin ja ensi kerralla sitten ehdottomasti ne kuhnurintoukat..

 

-Maru

 

*ruuat tarjottu

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *