Riippuvalaisin keittiöön

*QUU -valaisin saatu. 

Melkolailla tasan vuosi sitten pääsimme ensimmäistä kertaa kokkailemaan remontoidussa keittiössä. Keittiö on osoittautunut kaikin puolin toimivaksi, mutta koko vuoden olen haeskellut avohyllyn päälle sopivaa valaisinta. Siroa, simppeliä ja sellaista, joka ei riitelisi ruokapöydän päällä olevan valaisimen kanssa.

Törmäsin muuramelaisen Heli Mäkirannan suunnittelemaan QUU -valaisimeen ensimmäisen kerran viime syksynä ja valaisin jäi kovasti mieleen. Erään julkisen suunnittelukohteen tiimoilta Heli otti minuun yhteyttä ja viime viikolla istahdimme yhdessä lounaalle – lopputulemana oli se, että heti seuraavana päivänä kiikutin omaan kotiin QUU -valaisimen uutuusväreissä; hempeän roosan ja harmaan yhdistelmänä.

Valaisin on suunniteltu ja valmistettu suomessa. Hauska yksityiskohta oli se, että valaisimeen valittavat lasipallot ovat sastamalaisten Emman ja Antin suupuhaltamat, joiden Bloun tuotemerkin Nest -pöytävalaisin meiltä löytyikin jo.

QUU -valaisimen suunnitellut muotoilija ja sisustussuunnittelija Heli Mäkiranta on nähnyt paljon aikaa ja vaivaa sen eteen, että löytää sopivat alihankkijat valaisimen työstön jokaiseen vaiheeseen. Ei ole itsestäänselvää, että kotimaan rajojen sisältä löytyisi tekijöitä oikean kokoisille sorvatuille puupalloille tai lasisille yksityiskohdille.

Valaisin valmistetaan PEFC-sertifioidusta saarnista ja suupuhalletusta lasista, joten jokainen tuote on uniikki kappale. Oman valaisimen voi koota mielensä mukaan yhdistelemällä kepeitä ja ilmavia lasipalloja ja rosoisuutta sekä ilmettä tuovia puupalloja. Valaisin voidaan asettaa esille yksin tai ryhmässä ja suosittelen kurkkaamaan vaihtoehtoiset valaisinratkaisut täältä.

Uskon, että valaisin tulee löytämään meidän kodissa vielä monta hyvää sijoituspaikkaa – esimerkiksi koristeena ja tunnelmavalona wc:n tason tai makuuhuoneen yöpöydän ylle viriteltynä.

Oletteko kanssani samaa mieltä siitä, että hempeä väriyhdistelmä ja pyöreän pehmeä muoto suorastaan vaatii ympärilleen pienen työtön huonetta!

Syksyn saapuessa monessa kodissa valaistusasiat nousevat jälleen tapetille ja etenkin uusissa ja remontoidussa kohteissa yleisvalon lisäksi kotiin haetaan lisäksi tunnelmavalaistusta, johon tarkoitukseen QUU on loistava valinta.

Jos kuvissa näkyvä kirkas polttimo tuntuu silmälle liian ärtsyltä, saa Airamilta läpinäkymättömän puhtaan valkoisen lamppukuvun, joka tuottaa ympärilleen 3000K asteista valoa. Tämä oma lamppu on muutoin sama, mutta kirkkaalla lasilla 2700 kelvinasteikon sävyllä, joka tarkoittaa aavistuksen kellertävämpää valoa.  Kävi melko nopeasti ilmi, että valkoisella lasilla olevaa isoa lamppua ei ole tästä kaupungista saatavilla. Jos kodin valaisinkytkimistä löytyy himmennysmahdollisuus, niin valaisin toimii käytössä vielä paremmin!

Valaisinostoksille pääset tästä linkistä.

Huomioithan, että syksyn uutuusväriä ei ole ihan vielä lisäilty verkkokauppaan. Pian kuitenkin tämäkin väriyhdistelmä on myös sieltä saatavissa ja kiinnostuneet voi olla ennen tätä yhteydessä valmistajaan sähköpostitse info@quudesign.com

Kommentit (2)
  1. Noora / Villakoiria ja kissankarvaa
    18.8.2018, 20:50

    Tosi kaunis valaisin, ja sopii kyllä paikalleen kuin nenä päähän!

    1. Tämä on kyllä super-söötti! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *