Pyyhin tomut, tiskaan tiskaan

Pitkältä ja pimeältä tuntuneen kauden jälkeen kodista on kuoriutunut varsin valoisa ja kehityskelpoinen yksilö. Luonnonvalo tekee tosin kirjaimellisesti ihmeitä, kun auringon alhaalta paistavat säteet tunkeutuvat kotiin ja menevät paljastamaan kaikki pinnoille kertyneet liat ja pinttymät.

Törkyisyyden ohella meillä on oltu enemmän ja vähemmän sairaana (jäin epäilemään, että onkohan näillä jonkinlainen yhteys). Eilinen lapsen sairaslomapäivä menikin sitten allekirjoittaneella siivotessa ja täytyy kyllä sanoa, että nautin. Arki-iltoina ei vain yksinkertaisesti ole energiaa kaapinovien ja seinien jynssäämiseen ja alkuvuoden kaikki muut viikonloput ovat melkolailla menneet, miehen sairastellessa, peruselämän pyörittämiseen.

Eilen pintoja putsaillessa ja keväästä innostuneena tulin jälleen kerran siihen lopputulemaan, että siivous se on terapiaa parhaimmillaan. Sitä mukaa, kun lasten seinään kiinnittämät räkätahrat saa jynssättyä yleispuhdistusaineella irti, kevenee myös mieli.

Ja hei, tähän loppuun (siivous-soittolistan suosikkini) omistettu meille kaikille sottapytyille, jotka kevään tullen herättelevät siivousintonsa ohella henkiin myös itsensä.

-Maru

Kommentit (4)
  1. En usko, että elämisen jälkiä täynnä oleva koti mitenkään edesauttaa tauteja itämään just teillä. Kyse enemmänkin huonosta sattumasta ja uusista bakteeri- ja viruskannoista.

    Ennemminkin liian puhdas koti (kaikki paikat pesty järeillä puhdistusaineilla) vähentää lapsen immuniteettia.

    1. No sehän on oikeasti juurikin näin. Pikkunen törky on aina hyvästä!:)

  2. Kivan värinen toi sun roosa seinä. Millä maalilla & sävyllä oot maalannu sen?

    1. Moi! Sävy on tikkurilan neito ja Harmony maalilla maalattu. On kyllä tosi kaunis sävy! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *