Pylly pystyssä läpi kesän!

Eilen kotiuduttiin viikon Italian matkalta ja ajattelin kirjoitella siitä hieman myöhemmin myös tänne blogiin. Mukana matkassa oli seitsemän aikuista ja seitsemän lasta, joten hulinaa riitti koko viikoksi – tämä päivä on mennyt toipuillessa ja laukkuja purkaessa. Toscana tarjoili meille ehdottomasti parastaan ja oli ihana tulla takaisin Suomeen, kun tännekin oli viikon aika tullut lämpimät säät (ja pääsi lämpimään suihkuun).

Kesä on nyt ehdottomasti parhaimmillaan ja maljakoiden täytteet löytyy ilmaiseksi miltei omasta pihasta. Lupiinia ei juuri arvosteta täällä Suomessa – onhan se vieraslaji, joka syrjäyttää meidän kotoperäisiä lajeja, melko hentoisia niittykasveja. Oli hauska huomata, että Italiassa lupiineja myytiin kukkakauppojen leikkokasveina, jollaiseen rooliin se tuskin koskaan pääsisi täällä meillä. Kaunis se kuitenkin on ja siksi pääsi tänään omaankin maljakkoon.

Jos siis ilmettelitte, kuka kökki Jyväsjärven motarin varrella pusikossa, pylly pystyssä, niin tunnustan, että minä se vain olin. Ja aion pyllistellä jatkossakin, miltei koko kesän. Loppukesästä myös marjametsissä.

Aah, mikä kesä!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *