Pienet kerrossängyt hintavertailussa

Olemme kohdanneet ajanjakson, jolloin ajankohtaiseksi on tullut jälleen kerran sänkykeskustelu. Petipuuhat keskittyvät tälläkin kertaa vanhempien huoneen sijasta lastenhuoneeseen, jossa molemmat lapset ovat toistaiseksi nukkuneet omissa sängyissään. Lastenhuone on pieni, joten tilaa kahdelle lastensängylle ei ole, joten on mietittävä jotain muuta. Kiireen aiheuttaa se, että meidän taapero kipuaa kohta pois pinnasängystä, joten on keksittävä jotain ja mahdollisimman pian!
Hakusessa on matala kerrossänky, jonka yläpeti on varattu 3,6 vuotialle ja alapedille könyää pian kaksivuotias taapero. Arvostan linjakasta muotoilua, kotimaisuutta, turvalaitamahdollisuutta sekä muunneltavuutta. 
Kokosin tähän postaukseen omat suosikit kotimaan markkinoilta ja tein pientä hintavertailua sänkyjen välillä. Postauksesta löytyy sänkyjen hinnat, sekä käsinpoimitut huomiot. Yhteistä sängyillä on se, että ne kaikki ovat suhteellisen matalia. 
Kuva: Lundia
Lundia Loftyn ehdottomat plussat ovat muotoilu ja muunneltavuus. Sängyn on suunnitellut Tapio Anttila ja se valmistetaan Suomessa. Sänky on yli 2 metriä pitkä, joten siihen mahtuu nukkumaan myös aikuinen. Sängyn osat voi irrotella toisistaan, joten niitä voi pitää joko päällekkäin tai erikseen. Sänkyä voi päivittä lisäosilla, kuten turvalaidoilla, lehtitaskulla ja sivupöydällä.
Tämän sänkykokonaisuuden hinta: 2454€ 
Mitat: L210 x S103 x K143
Kuva: LUMOkids

Lumo Kids

Lumo Kids -kerrossänky on saatavilla kahdessa pituudessa: 200cm sekä 160cm. Tässäkin sängyssä kokonaisuutta voi muunnella ja ehdoton plussa on se, että ostaja voi itse päättää sänkyjen värit (valmistajan määräämissä puitteissa tietty). Värit voi valita erikseen – esimerkiksi yläsänky mustavalkoiseksi ja alasänky yksiväriseksi valkoiseksi. Näiden lisäksi värivaihtoehtoja on turkoosi-valkoinen sekä vaaleanpunainen-valkoinen. Sänkyä voi pitää molemminpäin ja jokaisen sängyn mukana tulee suloinen kankainen katos. Sängyt ovat myös eroteltavissa toisistaan. 
Tämän sänkykokonaisuuden hinta: 1820€ (tämän hetken tarjoushinta).
Mitat: (pienempi) L169 x S86 x K155 
Kuva: AVAroom
AVAroomin kerrossänky on ehdottoman hyvä valinta, jos tilaa on vähän. Yläsänkyyn kuuluu turvalaita vakiona ja alasängyn alla on tilava säilytyslaatikko. Portaikon voi kiinnittää sängyn vasemmalle tai oikealle puolelle. Sänkyjä voi käyttää myös erillisenä. Sänkyyn voi tilata myös lisäosia, kuten sängyn päätyyn asennettavan hyllykön. Vakiovärit valkoinen ja musta, mutta tilauksesta voi kysellä myös muita värejä.
Tämän sänkykokonaisuuden hinta: 1528€ (sis. patjat, petauspatjat, froteesuojat, säilytyslaatikon).
Mitat: L164 x S69 x K135
Kuva: Vivano

FLEX kerrossänky

Arvokkaampien kotimaisten sänkyjän jälkeen siirrytään huomattavasti halvempiin versioihin. Näistä ensimmäinen on mdf -levystä valmistettu Flex -kerrossänky. Värivaihtoehtoina valkoinen. Ei muunneltavissa. Sängynaluslaatikko myydään erikseen. Flex -kerrossänky on tämän listauksen kookkain vaihtoehto.
Tämän sänkykokonaisuuden hinta: 499€
Mitat: S104 x L218 x K152
Kuva: Ikea
Ikean Kura lastensänky on käännettävissä ja sen alaosaan voi tehdä toiselle lapselle pedin. Sänky on aika leveä ja pitkä, joten vaatii ympärilleen tilaa. Itse näyttäisin tälle sängylle hieman pensseliä, mutta jotkut taitavat ovat tuunailleet sänkyä melko taidokkaasti. Upeita esimerkkejä sängyn tuunailuista löytyy esimerkiksi täältä.
Tämän sänkykokonaisuuden hinta: 149€
Mitat: S99 x L209 x K116 
Kuva: Kalustekauppa

LIISA kerrossänky

Täyspuinen lyhyt kerrossänky, jonka värivaihtoehtoina valkoinen ja musta. Siro ja pienille lapsille ja pieneen huoneeseen hyvä valinta – pienestä budjetista puhumattakaan. Ei muunneltavissa, josta miinusta. Tikkaat voi asentaa sängyn molempiin päihin. Listan pienin säkyvaihtoehto. 

Tämän sänkykokonaisuuden hinta: 269€
Mitat: S79 x L164 x K137

Nukkuuko teillä lapset kerrossängyissä vai onko sellainen teilläkin harkinnassa? Minkä ikäiset lapset ovat teillä siirtyneet nukkumaan kerrossänkyyn? Sujuiko?

Kommentit (26)
 1. Jenni Utriainen
  13.9.2016, 19:02

  Meillä oli tämä pohdinta päällä 3 vuotta sitten ja päädyimme ostamaan lapsillemme jo valmiiksi opiskelijaboksien sängyt, eli Lundian Loftyt. Ei olla kaduttu, paitsi silloin kun minä saan päähäni siirrellä niitä huoneesta toiseen…ovat todella painavia!;)

  Siirtyminem silloin 4,5- ja 1,5-vuotiailla tytöillä sujui hienosti, heistä oli jännää ja kivaa nukkua päällekkäin. Nykyään sängyt ovat eri huoneissa ja pikkuveljelle on ostettu oma lastensänky, ehkä hänkin joskus saa Loftynsa!? Parven jatkojalkoja ollaan harkittu tyttöjen sänkyihin. Yksi parhaista puolista on se, että patjan koko on 90×200 ja sängyt menevät myös vierassänkyinä aikuisille tai muuten vaan vanhemmille, jos parisängyssä on tungosta yöllä!;) Suosittelen!

  1. Lundia kyllä houkuttelisi minuakin – on ehdottomasi ulkonäöllisesti miellyttävin, mutta noh, hinta on aika kova. Mutta jos sitä ajattelee, että näissä nukkuisi opiskelijaikään saakka, niin yhden yön hinta jää aika pieneksi. 😉

 2. Hyvä postaus ja kooste kerrossängyistä. Meillä ei tarvetta, mutta ystäväni kanssa juuri ko keskusteltiin ja mietittiin. Joten, vinkkaankin hänelle tästä. Jos itse valitsisin, olisi valintani Lundia.

  1. Hei hienoa, jos osui ystävän aikatauluihin sänkypohdinnassa. 🙂 Kannattaa tsekata myös kommenteissa nousseet Niemen tehtaiden pinnasänky ja unipuu. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *