Blogit
Marulla

Pienet kerrossängyt hintavertailussa

Olemme kohdanneet ajanjakson, jolloin ajankohtaiseksi on tullut jälleen kerran sänkykeskustelu. Petipuuhat keskittyvät tälläkin kertaa vanhempien huoneen sijasta lastenhuoneeseen, jossa molemmat lapset ovat toistaiseksi nukkuneet omissa sängyissään. Lastenhuone on pieni, joten tilaa kahdelle lastensängylle ei ole, joten on mietittävä jotain muuta. Kiireen aiheuttaa se, että meidän taapero kipuaa kohta pois pinnasängystä, joten on keksittävä jotain ja mahdollisimman pian!
Hakusessa on matala kerrossänky, jonka yläpeti on varattu 3,6 vuotialle ja alapedille könyää pian kaksivuotias taapero. Arvostan linjakasta muotoilua, kotimaisuutta, turvalaitamahdollisuutta sekä muunneltavuutta. 
Kokosin tähän postaukseen omat suosikit kotimaan markkinoilta ja tein pientä hintavertailua sänkyjen välillä. Postauksesta löytyy sänkyjen hinnat, sekä käsinpoimitut huomiot. Yhteistä sängyillä on se, että ne kaikki ovat suhteellisen matalia. 
Kuva: Lundia
Lundia Loftyn ehdottomat plussat ovat muotoilu ja muunneltavuus. Sängyn on suunnitellut Tapio Anttila ja se valmistetaan Suomessa. Sänky on yli 2 metriä pitkä, joten siihen mahtuu nukkumaan myös aikuinen. Sängyn osat voi irrotella toisistaan, joten niitä voi pitää joko päällekkäin tai erikseen. Sänkyä voi päivittä lisäosilla, kuten turvalaidoilla, lehtitaskulla ja sivupöydällä.
Tämän sänkykokonaisuuden hinta: 2454€ 
Mitat: L210 x S103 x K143
Kuva: LUMOkids

Lumo Kids

Lumo Kids -kerrossänky on saatavilla kahdessa pituudessa: 200cm sekä 160cm. Tässäkin sängyssä kokonaisuutta voi muunnella ja ehdoton plussa on se, että ostaja voi itse päättää sänkyjen värit (valmistajan määräämissä puitteissa tietty). Värit voi valita erikseen – esimerkiksi yläsänky mustavalkoiseksi ja alasänky yksiväriseksi valkoiseksi. Näiden lisäksi värivaihtoehtoja on turkoosi-valkoinen sekä vaaleanpunainen-valkoinen. Sänkyä voi pitää molemminpäin ja jokaisen sängyn mukana tulee suloinen kankainen katos. Sängyt ovat myös eroteltavissa toisistaan. 
Tämän sänkykokonaisuuden hinta: 1820€ (tämän hetken tarjoushinta).
Mitat: (pienempi) L169 x S86 x K155 
Kuva: AVAroom
AVAroomin kerrossänky on ehdottoman hyvä valinta, jos tilaa on vähän. Yläsänkyyn kuuluu turvalaita vakiona ja alasängyn alla on tilava säilytyslaatikko. Portaikon voi kiinnittää sängyn vasemmalle tai oikealle puolelle. Sänkyjä voi käyttää myös erillisenä. Sänkyyn voi tilata myös lisäosia, kuten sängyn päätyyn asennettavan hyllykön. Vakiovärit valkoinen ja musta, mutta tilauksesta voi kysellä myös muita värejä.
Tämän sänkykokonaisuuden hinta: 1528€ (sis. patjat, petauspatjat, froteesuojat, säilytyslaatikon).
Mitat: L164 x S69 x K135
Kuva: Vivano

FLEX kerrossänky

Arvokkaampien kotimaisten sänkyjän jälkeen siirrytään huomattavasti halvempiin versioihin. Näistä ensimmäinen on mdf -levystä valmistettu Flex -kerrossänky. Värivaihtoehtoina valkoinen. Ei muunneltavissa. Sängynaluslaatikko myydään erikseen. Flex -kerrossänky on tämän listauksen kookkain vaihtoehto.
Tämän sänkykokonaisuuden hinta: 499€
Mitat: S104 x L218 x K152
Kuva: Ikea
Ikean Kura lastensänky on käännettävissä ja sen alaosaan voi tehdä toiselle lapselle pedin. Sänky on aika leveä ja pitkä, joten vaatii ympärilleen tilaa. Itse näyttäisin tälle sängylle hieman pensseliä, mutta jotkut taitavat ovat tuunailleet sänkyä melko taidokkaasti. Upeita esimerkkejä sängyn tuunailuista löytyy esimerkiksi täältä.
Tämän sänkykokonaisuuden hinta: 149€
Mitat: S99 x L209 x K116 
Kuva: Kalustekauppa

LIISA kerrossänky

Täyspuinen lyhyt kerrossänky, jonka värivaihtoehtoina valkoinen ja musta. Siro ja pienille lapsille ja pieneen huoneeseen hyvä valinta – pienestä budjetista puhumattakaan. Ei muunneltavissa, josta miinusta. Tikkaat voi asentaa sängyn molempiin päihin. Listan pienin säkyvaihtoehto. 

Tämän sänkykokonaisuuden hinta: 269€
Mitat: S79 x L164 x K137

Nukkuuko teillä lapset kerrossängyissä vai onko sellainen teilläkin harkinnassa? Minkä ikäiset lapset ovat teillä siirtyneet nukkumaan kerrossänkyyn? Sujuiko?

Kommentit (26)

 1. Niina / Ideatasku

  Meillä on tuo Liisa kerrossänky valkoisena, ollut kohta vuoden käytössä ja koko perhe tykkää! Aluksi jännitti ostaa kerrossänky, sillä meilläkään tuo lastenhuone ei järin suuri ole, joten etsimme siroa kerrossänkyä. On ollut kyllä hintansa arvoinen ja lapset rakastaa leikkiä siellä myös majaleikkejä. Niin ja sitten tuli vielä mieleen, että patjoiksi sopivat Ikean 160cm pitkät patjat, vaikka muistaakseni sängyn esittelytekstissä sanottiin 155cm.

  • maru

   Tosi kiva kuulla! Kaveri osti myös tuon Liisa -kerrossängyn ja täytyy sanoa, että olen sitä itsekin harkinnut. Ja hei, hyvä tietää, että tuo valmistajan ilmoittama patjakoko ei pidä paikkaansa. 🙂

 2. Anonyymi

  mun mieheni teki itse kerrossängyn. olen perhepäivähoitaja ja yksi huone oli pitkään täynnä lastensänkyjä. Tilanne korjaantui ja lopputulos on ihana! Kolme kerroksinen, pienennetty kerrossänky ja tilaa jäi vaikka kuinka. Lapset ovat ihan innoissaan. Noista valmissängyistä ottaisin varmaan tuon ikean ja tuunaisin itse… Taina

  • maru

   Oih, onni olisi, jos olisi nikkarointitaitoinen mies. <3

 3. Anonyymi

  Hei, ensimmäistä kertaa uskaltaudun kommentoimaan. Heti kärkeen iso Kiitos ihanasta blogista! Ja sitten itse asiaan: meillä minä ja sisarukset olemme nukkuneet koko lapsuuden ja nuoruuden unipuun sängyissä. Itse siirryin siihen n. 3 vuotiaana. Vanhempi kerrossängyistä on nyt reilut 25v vanha ja edelleen toimii ja kestää! Portaiden puolta voi vaihtaa, ja alapedissä on automaattisesti hyllyt mm herätyskellolle, kirjoille ja unileluille, meillä oli aikanaan myös yläpedissä sellainen hyllyosa, lisäosana ostettu (sänkyjen välikappale). Sängyt saa erotettua kahdeksi normi sängyksi ja siten mukautuu, välillä meillä ollut myös parisänkynä, mutta siinä keskelle jää hassu kolo, ellei ole yhteistä isoa petaria. Uskoisin Lundian olevan myös yhtä kestävä, mutta siitä ei ole omakohtaista kokemusta kylläkään. Iso peukutus siis unipuulle täältä. Kannatan erityisesti sitä, että sänky on jo "normaali kokoinen", koska se vähentää kulutusta ja on ekologisesti järkevää. Sänky toimii myös hyvin vieraspetinä jos on tarve.

  • maru

   Mahtavaa, että jätit kommentin! Ja kiitos, ihanaa kun olet siellä. <3
   Unipuu on Niemen tehtaiden kerrossängyn ohella sellainen, joka olisi pitänyt löytyä tästä listasta. Kuinka unohdinkaan! Unipuusta on tullut nyt muutama suositus ja se on taatusti erinomainen sänky. Yritin sitä nettikirpparilta metsästää. 🙂 Ehdoton plussa muunneltavuus ja kestävyys. Meillä ei liiemmin ole tilaa vierassängyille, joten loistavaa jos voi käyttää myös siihen tarkoitukseen!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *