Pienen budjetin keittiöremppa // Mitä kuuluu nyt?

Vanhoille lukijoille meidän keittiön minibudjetin muutos on jo tuttua juttua, mutta halusin tehdä tästä päivityksen ja kertoilla hieman, että mitä keittiöön kuuluu nyt. Päällystin kaapinovet DC -fix muovilla ja välitilan käsittelin saneerauslaastilla ja maalilla. Kuinka muovi ja laasti on pysynyt, kun muutoksista on aikaa reilu vuosi (okei, saneerauslaasti ei ole ollut vielä pinnassa ihan niin pitkään).
Tältä meidän keittiö näytti marraskuussa 2013:

Ja tältä toukokuussa 2015:

Sitten tullaan siihen, että kuinka kestävä keittiö on ollut. Täytyy sanoa, että olen ollut tosi tyytyväinen tuohon kontaktimuoviin ja se on pysynyt keittiön ovissa loistavasti. Muovista löytyy yhteensä 3 reikää, jotka ovat tulleet terävistä kolhaisuista. Niitä ei kuitenkaan yleisilmeestä huomaa. Muovi ei ole myöskään lähtenyt kupruilemaan tai irtoamaan kulmista – mikä on itseasiassa ollut minullekin positiivinen yllätys. Kukaan ei ole huomannut sitä tosiseikkaa, että ovien pinnat ovat päällystetty muovilla.

Saneerauslaasti on ollut täydellinen. Laasti ja maalipinta on kestänyt kolhut, pesut ja laasti ei lohkeillut myöskään liesituulettimen kiinnityksen yhteydessä. Välitilan väri on helppo muuttaa maalamalla päälle uuden maalikerroksen. Toistaiseksi ollaan tykätty tosi paljon tästä mintunvihreästä/turkoosista. Työ oli ehdottomasti vaivan väärti ja voin suositella molempia minibudjetin remppaprojekteja!

Keittiön muutos tuli kustantamaan kutakuinkin 200€. Tähän ei ole tosin laskettu uutta liesituuletinta ja tiskikonetta, jotka jouduimme vaihtamaan rikki menneiden tilalle. Saneerauslaastin sain ilmaiseksi veljeltäni. Keittiön kivitasot (ja etenkin lieden takan oleva kivijäljitelmä) häiritsevät minua tosi paljon, mutta ovat ihan käytännölliset joten sen vuoksi eivät lähde ainakaan meidän asuinaikana vaihtoon. 

Keittiönurkkauksen minibudjetin remppa saa pian jatkoa, kun kaakelilattia saa ylleen uutta väriä. Pysykeehän siis kuulolla! 
Täältä löydät vinkkejä DC-fix kalvolla päällystämiseen.
Postauksen välitilan päällystämisestä saneerauslaastilla löydät täältä.
Mukavaa sunnuntaita! 
Minä lähden Helsinkiin. Yksin. Kääk!
Kommentit (23)
 1. Jossu / Maailman Paras Paikka
  31.5.2015, 08:07

  Tää oli kyllä NIIN magee muutos! Oon tätä monesti V:lle innoissani esitellyt 🙂 Meidän keittiössä on vain se ongelma, että kaapit ovat oikean väriset, minä vain inhoan kaappien koristeuria… Ja niitä ei kotikonstein taida saada peittoon…

  1. Olen kuullut, että muovin saa sopimaan uriin käyttämällä hiustenkuivaajaa – muovin saa täten taipumaan myös uriin.

   Niin ja kiitos! Muutos on kyllä aikamoinen. 🙂

 2. Huh, oletpa kyllä hienon (ja iso töisen!) muutoksen tehnyt 🙂 Ei kyllä uskoisi, että ovissa on kalvo 😀 Pitää laittaa idea korvan taakse, jos joskus itse tarttee hyödyntää.

  1. Kyllä tässä vierähti ilta jos toinenkin. Mutta kyllä kannatti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *