Pakollisia remonttihommia

Olisin halunnut päivitellä jouluviikolla kaikenlaisia joulujuttuja. Pakon edessä niin ei nyt tule olemaan. Harmi homma. Vieläkään emme tiedä, että kuinka kauan kuivatus/remontti kestää. Joulun pyhät toki myös viivästyttää kotiin pääsyä, mutta onneksi meillä on ihan ok väliaikaisasunto. Hilpeyttä täällä ”uudessa kodissa” herättää etenkin omistajien astiavalinnat – mies joi aamulla kahvinsa Cool Dude-mukista.

Tuossa nurkkauksessa, tason alla, oli kaiken pahan alku ja juuri. 10-vuotta vanha tiskikone!

Raitatapetti saa veilä toistaiseksi jäädä, vaikka se on tyyliltään meille ihan liian romanttinen.
Meidän koti näyttää tällä hetkellä tältä. Parketti on revitty irti, sohvan takana oleva tapetti on otettu pois ja osa seinästä joudutaan myös uusimaan. Kosteus oli päässyt vaurioittamaan myös väliseinää. Suunnitelmissa tosin oli, että olisimme maalanneet ennen joulua juuri tuon sohvan takana olevan seinän, joten pääsemme sen suhteen vähän helpommalla, kun meidän ei tarvitse irroittaa tapettia itse.
Sohvan takana oleva seinä oli tapetoitu ”90-luvun keltaisella” ja pinta oli käytössä tummunut. Yök.

Seinä saa uuden tummanharmaan värin. Vertailin eri värejä pitkään ja pidin muutamaa värimallia jääkaapin ovessa, jotta sävyt tulisivat esiin mahdollisimman monessa eri valossa. En missään nimessä halua, että seinä sinertäisi tai harmaa taittaisi vihreään tai violettiin. Luulen, että olen löytänyt hyvän sävyn, mutta lopputuloksenhan näkee todellisuudessa vasta sitten, kun maali on seinässä. Vaikeaa hommaa..
Värikartta on kotona, joten en osaa tarkkaa värikoodia kertoa, mutta jotakin tälläistä seinän väri tulee tulevaisuudessa olemaan: 
Parketin valinta tulee olemaan sitten hieman haastavampaa. Olisin halunnut lattiasta melko valkoisen, mutta kellertävä lattialaatta keittiön nurkkauksessa ja eteisessä hieman muuttaa suunnitelmia. Parketti pitää siis valita laattaan sopivaksi. 
Eteisessä ja keittiön nurkkauksessa oleva laatta näyttää tältä. Kuvassa laatta on ehkä aavistuksen kellertävämpi, kuin mitä todellisuudessa. Tässäpä näkyy myös vanhat kaapinovet, jotka päällystin valkoisiksi.:
Uuden parketin sävyn tulisi taittaa hieman keltaiseen, en kuitenkaan missään nimessä halua keltaista lattiaa! Tässä joitakin vaihtoehtoja:
Kuva: upofloor.fi
Kuva: verhomatto.fi
Kuva: rakentaja.fi
Kuva: netrauta.fi

Kuulostaako järkevältä, vai meneekö ihan metsään?

Kommentit (8)
 1. Rouva Kivitikka
  18.12.2013, 07:54

  Toinen vaihtoehto on se, että maalaat laatat, sen jälkeen voit valita millisen lattia haluat, jokin harmaaseen vivahtava lattiahan voisi olla kaunis.
  Käy kurkkaamassa Mustikkamäen Tiinan (blogi) lattiamaalausta ja sen vaiheita. Muuallakin on varmasti näitä tehty…

  1. Hei kiitti vinkistä! Pitää ehdottomasti perehtyä tuohon blogiin. Kävinkin jo kurkkaamassa ja kysymässä vinkkejä. 😉 Vielä hieman ongelmallista on se, että olkkarista näkyy lasiovien läpi makuuhuoneen vanha lattia. Ääh. Pitäis laittaa kaikki uusiks! 🙂

 2. Nää on tosi kurjia nämä vesi ja kosteusvahingot! Mutta hyvää niissä on se, että saa jotakin uutta tilalle 🙂

  Meillä on juurikin selvitty kesällä huomatusta vesivahingosta, joka oli myös keittiössä. Uusittiin samassa rytäkössä koko keittiö. Ja asuttiin kolmen pienen lapsen kassa koko remppa-aika kotona. Ei oo ikävä noita aikoja.

  Tsemppiä remppaan ja mun suosikki noista lattiavaihtoehodoista on tuo toiseksi alin:)

  1. Toiseksi alimmainen on kyllä tosi kiva. Niin ja miten ihmeessä pystyitte asumaan remontin keskellä? Hurjia ootte! 😀

   Kiitos, eiköhän tästä selvitä. Onneksi kohta on Joulu. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *