Blogit
Marulla

Miksi ostamisesta tulee hyvä olo?

Kaupallinen yhteistyö: Finnish Design Shop

Vaikka kirjottelinkin aiemmin siitä, että Hygge -terminä herättää minussa hieman humoristisia tunteita, olen mielestäni melko hyvin päässyt sen ytimeen. Hygge tarkoittaa hyvää oloa ja etenkin sellaista, joka on tarkoituksellisesti itselle aiheutettu. Hyggessä on kyse tietoisesta hyvän olon tuottamisesta, kiireettömistä hetkistä ja rentoilusta. Näin syyslomalaisen näkökulmasta ei tunnu lainkaan hullummalta!

Myönnän, että kauniit asiat ympärilläni tuottavat minulle hyvää oloa ja kyllä, välillä myös niiden ostaminen. Vaikka en allekirjoita äärimmäisyyksiin vietyä kulutusjuhlaa ja kannatan paljon kierrätystä, olisi tekopyhää väittää ettenkö joskus ostaisi jotain uutta, ihanaa ja vähän kallista.

Pääsin tilailemaan Finnish Design Shopista jotain ihanaa syksyiseen kotiin ja stailailin olohuoneen lomatunnelmaan sopivaksi kynttilöin ja tekstiilein. Finnish Design Shop on tunnettu laadukkaista tuotteistaan ja esimerkillisestä asiakaspalvelusta. Tuotteet toimitetaan nopeasti ja sivuston chat -palveluun vastataan empimättä. Tuotetieto on vastaajilla erinomaisilla kantimilla ja itse olen toisinaan chatin kautta varmistellut mahdollisia värien paikkaansapitävyyksiä. Tuotekuviin ei välttämättä saa kätkettyä mahdollisia vivahde-eroja, joten näitä on toisinaan hyvä varmistella.

Vaikka sisustustrendeissä näkyy paljon ruskeaa sekä beigeä, en malta olla tykkäämättä puuterisesta roosasta ja siniharmaan eri sävyistä. Pastellit iskee siis edelleen ja syksykodin voi sisustaa kotoisaksi myös puuterisimmilla sävyillä.

Kirjoitin aiemmin tällä viikolla palvelun laadun tärkeydestä ja ostokokemuksen tunteen tärkeydestä. Ostaminen herättää tunteita ja itseensä sekä kotiin panostamiseen liittyvistä hankinnoista haluaa jäädä  plussalle. Noin niinkuin mielialan puitteissa.

Ehkä ostamisen tuottama hyvä olo johtuu juuri hyggen ytimeen pääsemisestä. Siihen voi riittää parin uuden ihanan sisustustyynynpäällisen ostaminen, kuppi kuumaa teetä, pehmeä viltti ja hyvä fiilis asiakaspalvelusta. Oli se sitten kuinka turhamaista hyvänsä on hygge juuri sitä – panostamista itseensä, jotain vähän turhamaista, itse aiheutettua ja ah niin ihanaa!

Tuotteet saatu kuvauslainaan Finnish Design Shopista:

HAY dot -sisustustyyny, puuteri

Ferm Living, kelim -sisustustyyny, squares

Marimekko, oiva liekki -kynttilänjalka

Marimekko, oiva loimu -kynttilänjalka

Lapuan Kankurit, eskimo -huopa, beige

Kommentit (18)

 1. Pauliina

  Ihana tää sun blogi! Tosi hyvä fiilis tulee näistä tunnelmista 🙂

  • maru

   Oih, kiitos tosi paljon! Ja arvaa vain kuinka hyvä fiilis tulee tällaisista palautteista. 🙂 <3

 2. Jenni Harjula

  Hei,mistä nuo sohvapöydät ovat?

 3. Essi

  Vähän off topic, mutta ootko vaihtanut filtteriä/kuvankäsittelytyyliä vai johtuuko kuvien hieman erilainen tunnelma valaistuksesta? Näyttää tosi kivalta 🙂

  • maru

   Moi! Filtteristä / kuvanmuokkauksesta johtuu. 🙂 Testailin tuota lightroomia vähän. Kiva kuulla, että näyttää kivalta! <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *