Omannäköinen arki

Ihan tosissani vielä pari vuotta sitten ajattelin, että minä en aio olla se tyyppi, joka joutuu ruuhkavuosien kierteeseen. Vaivihkaa sitä kuitenkin huomaa, että lapsilla on alkanut harrastukset ja itse on päässyt työteon vauhtiin siinä määrin, että ne tuppaa toisinaan tulemaan kotiin saakka.

Ja sitten sen työpäivän päätteeksi täytyy kokata, mopata, lenkkeillä, voimailla, pyykätä ja välissä kuljettaa lasta harrastukseen, johon kukaan ei jaksaisi lähteä.

Arki muuttui sellaiseksi, millaista sen ei toivonut olevan.

Meidän näköinen arki?

Omannäköinen arki syntyy tarttumalla niihin asioihin, joita oikeasti aidosti arvostaa. Hektisessä arjessa sitä helposti unohtaa toteuttaa oman arvomaailman mukaista elämää ja lopputuloksena on perustavanlaatuinen tyytymättömyys.

Haluan perhe-elämältä ennen kaikkea kiireettömyyttä, ihan tavallista perhe-aikaa ilman tiukkaa suunnitelmallisuutta. Arvostan vapautta ja yhtäkkiä huomasin, että se puuttui arjestamme täysin. Oli sopiva hetki ottaa takapakkia, löytää itsensä huomattavasti useammin sohvalta sylissään lapsi tai kirja.

Askel kohti kiireettömyyttä otettiinkin hankkimalla kotiin uusi sohva, josta olimme haaveilleet jo useamman vuoden.

Askel kohti kiireettömyyttä – Hakola Cosy Pocket Wool*

Sohva on ollut kotimme yksittäinen suurin hankinta, joten valinta ei todellakaan ole ollut mikään itsestäänselvyys, vaan vaatinut pitkää harkintaa ja sulattelua niin värin, kuin myös mallin suhteen. Olohuoneen sohva on koko kodin kruunu ja määrittelee melko kompaktin kokoisen sisustuksen suuntaa melkoisesti.

Vaikka visuaalisuus on sohvassa tärkeää, nousi merkittävämpään rooliin kuitenkin kestävyys, ajattomuus ja kotimaisuus. Näistä syistä päädyimme Hakolan Cosy Pocket Wool *-sohvaan jonka verhoiluna on käytetty julkiseenkin tilaan soveltuvaa Kvadratin Hallingdal 65 -villakangasta.

Villa itsessään on materiaalina likaa hylkivä ja vaikka Hakolan valikoimista löytyy useampia erittäin kauniita vesipestäviä, lapsiperheeseen sopivia kankaita, tuntui villakankainen sohva meille täydelliseltä vaihtoehdolta. Tämä sohva on tarkoitus kestää meillä läpi elämän, joten vaadimme sohvan kankaalta nimen omaan erityisen kovaa kestävyyttä -meidän sohvalla nimittäin keikutaan, leikitään sekä pompitaan ja moni ei ole selvinnyt kovinkaan kunniakkaasti tämän meidän poikakaksikon seulan läpi.

Luonnonmateriaalit paranevat vanhetessaan ja vaikka se muutaman tahran elämän varrella saisikin, kertovat ne eletystä elämästä ja siitä, että olemme ehtineet nauttimaan kenties maailman kauneimman sohvan läsnäolosta.

Omannäköinen arki vaatii rohkeutta

On aina helpompaa sanoa kuin tehdä.

Omien arvojen mukaisen maailman rakentaminen ei synny aina ilman ponnisteluja. Elämme hektisessä, suorituskeskeisessä maailmassa, jossa laatua tulisi saada nopeasti, tehokkaasti ja edullisesti. Oman unelmien ja arvomaailman mukaisen sohvan hankinta vaatii monelta perheeltä lukuisia työtunteja ja kuten armas blogaajakollega Kerttu usein toteaa, täytyy hyvän hankinnan aina vähän kirpaista.

Omannäköisen arjen rakentaminen vaatii myös rohkeutta. Rohkeutta kieltäytyä arki-illan skumppatarjoilusta ja siellä mahdollisesti kolkuttavasti ennennäkemättömästä työmahdollisuudesta. Ja rohkeutta valita harmaan sijaan keltainen sohva, joka maksoi pienen omaisuuden.

*Sohvasta saatu alennus näkyvyyttä vastaan.

Kommentit (2)
  1. Kiva ja fressi kirjoitus, kuten myös tuo sohva! Ihanan pirteä ja rohkea valinta tuo väri!
    Ja niin samoja fiiliksiä arjesta. Ollaan molemmat vanhemmat aika liikunnallisia ja samoin tietoisia siitä, kuinka paljon lasten tulee liikkua päivässä. Silti meidän lapsilla on varmaan seudun vähiten (liikunta)harrastuksia – yksi per lapsi. Koska kun ei tarvitse istua autossa ruuhkissa kohti jumppaa, taidekerhoa, kielisuihkua ja vesipeuhua, niin ehtii pyöräillä kotinurkissa, painia sängyllä, mennä metsään, leikkiä rauhassa ja lojua sohvalla lukemassa kirjoja. Uimaan mennään perheen kesken kerran/pari kuukaudessa, ilman aikatauluja. Myös vanhempien omat menot on aika minimillä, vaikka toki urheillaan molemmat vähintään 3x viikossa… Senkin voi tehdä välillä myös kotona.
    On taivaallista, kun tietää töiden jälkeen, että tänään ei tarvitse enää lähteä mihinkään,vaan saa vain olla. Ja voi että, kun se skumppailta sitten osuu kohdalle monen ”tavallisen” ja kiireettömän arki-illan jälkeen. Skumppakin maistuu silloin paremmalta 😍

  2. Meille myös hankittiin pitkän harkinnan jälkeen Hakolan sohva. Päivääkään en ole katunut, kun se saatiin kasattua olohuoneeseen. Meillä oli kriteereinä kotimaisuus, puhdistuksen helppous ja pitkäikäisyys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *