Blogit
Marulla

Olohuoneen uusi matto

Voisinpa melkein väittää, että mattojen ostaminen on monelle sisustajalle se kaikkein haastavin hankinta. Itselle ainakin mattohankinnat ovat ylivoimaisesti aikaa vievin ogelmakohta ja yritänkin vältellä niiden hankkimista viimeiseen saakka. Muuttaminen suurempiin neliöihin kuitenkin toi eteen väistämättömän kohtaamisen matto-ongelman kanssa ja nämä pari kuukautta ovat menneet aktiivisesti mattokauppoja selaillessa.

Olohuoneen vanha matto on ollut ohut liru ja rullautunut pelkästä ajatuksesta. Väitän, että monella lapsiperheessä voidaan huomattavasti paremmin, kun matto on tarpeeksi paksu ja ei rullaannu lasten touhuissa. Yleisilmekin näyttää heti paljon sievemmältä, kun matot pysyvät ojennuksessa.

Helpotus mattohuoliin löytyi yllättävän läheltä. Kipaisin sattumalta Mattokymppiin ja harkinnan jälkeen nappasin sovitukseen Belgialaisen Osta Lana -maton. Kohtuuhintainen, osittain villainen, tarpeeksi jämäkkä ja tietysti kivan, eloisan näköinen. Maton pienet siniset pilkahdukset sopivat kivasti yhteen myös meidän värillisen sohvan kanssa. Tämä saa jäädä meille!

Ensi vuoden puolella meidän on tarkoitus maalata lattiat, joten silloin saadaan helpostusta myös sillä saralla. Matto ja sohva kaipailee tietenkin kaveriksi myös uutta sohvapöytää, joten hankinnat ja remonttikohteet tässä huushollissa tuskin loppuvat ihan hetkeen..

Kommentit (6)

 1. Jenni/Talosanomat

  Näyttääpäs tosi kivalle <3 Täällä vielä etsinnät jatkuvat, olen kyllä laajentanut hakua "villamatoista" kategoriaan "mikä tahansa kiva matto" …. 😀

  • maru

   Ootko käynyt Jenni tuolla Mattokympillä? Siellä oli kyllä useampi todella kiva – osa tietenkin aivan yli budjetin. 😀 Tsemppiä etsintään. Kyllä se oikea vielä osuu kohdalle. <3

 2. Ulla

  Hei, kiva matto! ?? Itsekin olen tehnyt kaikki mattolöydöt Mattokympistä! Suosittelen ? Sieltä löytyy paljon sellaisia yksilöitä, joita ei näe joka kodin lattialla.

  • maru

   Joo, siellä oli todella hyvä valikoima! Itsekin halusin omaan kotiin sellaisen maton, jota ei ihan jokaisessa huushollissa näy. 🙂

 3. Anu / Say It Anyway

  Kaunis matto!

  • maru

   Kiitos! Kauniin maton metsästys vei yllättävän pitkään. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *