Olohuoneen sisustustuotteet

Aina kun olohuone vilahtaa instagramin tarinoissa, niin saan poikkeuksetta kysymyksiä olohuoneen kalusteista. Ajattelin, että olisi varmaan paikallaan koota niistä postaus myös tänne blogin puolelle.

Tämän nykyisen kodin olohuoneen värimaailma valikoitui oikeastaan tuon Kaunisteen orvokki -tyynyn mukaan ja siitä inspiroituneena Hakolan Cosy Pocket sohva sai ylleen juuri tuon keltaisen villakankaan. Hakolan Day nojatuoliin meillä on kahdet päälliset – nämä marjapuuronsävyiset ja kaapissa jemmassa on parhaillaan harmaat. Tätä kyseistä vaaleanpunaista sävyä ei taida olla enää heidän valikoimissa, mutta miten rakastankaan Hakolan ajatusta näissä kalusteissa juuri siitä syystä, että kankaita pystyy vaihtamaan halutessaan ja koko huoneen ilmettä muuttamaan melko pienellä jutulla. Tästä syystä rohkenin valitsemaan sohvaksi juuri tuon keltaisen värin, sillä kyllästyessään voi tilailla uudet. Onneksi tykkään tästä keltaisesta päivä päivältä enemmän!

No mutta nyt näihin muihin ratkaisuihin..

Sohvapöydät

Sohvapöydät olen ostanut pari vuotta sitten Habitaren päätteeksi, messualennuksella. Kyseessä on Muoto2 Baletti sohvapöydät valkoisella kannella. Meillä on käytössä nämä molemmat koot, joista hieman korkeampi ja halkaisijaltaan suurempi on tässä sohvapöytänä ja toinen toimittaa parhaillaan sivu-/kukkapöydän virkaa ikkunan edessä. Maalattu pinta on kestänyt käsittämättömän hyvin lapsiperheen elämää, vaikka sen pinnalla on rälläilty milloin milläkin pikkuautolla.

Muoto2 on kahden muotoilijan, Kirsi ja Mikko Pasasen yritys ja kaikki kalusteet valmistetaan puuseppätyönä Lahdessa.

Valaisimet

Himmeen Filly -jalkavalaisin on ensimmäinen hieman suurempi sisustushankinta omaan kotiin (jos sänkyä ja sohvaa ei lasketa) ja se on ilahduttanut meitä jo useamman vuoden. Himmeen valikoimista meiltä löytyy myös toinen valaisin, makuuhuoneen Toad ja näihin kumpaankaan en ole kyllästynyt yhtään. Himmee on kotimainen perheyritys ja valaisimet lähtee maailmalle Helsingin Vallilasta.

Kattovalaisin on niin ikään kotimainen ja itseasiassa ihan niinkin läheltä, kuin täältä Keski-Suomen Muuramesta. Quu -valaisimien takana on sisustussuunnittelija ja muotoilija Heli Mäkiranta. Helin kanssa noin vuosi sitten juteltiin valaisimen valmistuksesta ja siinä jutellessa kävi ilmi, että pyöreiden puupallojen valmistus ei ole ihan niin yksinkertainen juttu – etenkin, jos siitä haluaa saada niinkin isoa palluraa, kuin mitä näissä valaisimissa on käytetty. Sain vielä sävyttää nämä pallot mieluisilla sävyillä ja tämä vaaleanpunainen malli otettiinkin sitten heidän valaisinvalikoimiinsa mukaan.

Matto

Ryijymäinen matto on Annon Sumu. Ihana kuin mikä, mutta kätkee sisäänsä kätevästi pienet legot ja sipsinmuruset – niin hyvässä kuin pahassa. Hiljattain kopsuteltiin matto ulkona ja kauan kateissa ollut lasten pelin kuula putosi hankeen. Kun joku pieni esine on hukassa, se löytyy yleensä täältä. Anno on kotimainen yritys, mutta en nopealla googlailulla löytänyt tuotteiden valmistusmaita tai -olosuhteita. Tuotteiden perustana on kuitenkin luonnonmateriaalit; puuvilla, pellava ja villa.

Taulu

Olohuoneen taulun on maalannut ystäväni Katja Hyytiälä. Instagramista Katjan taidetta löytyy nimellä @katjah_art. Haluaisin tuohon jalkavalaisimen taakse, Katjan taulun viereen suuren pystysuunnassa maalatun taulun ja muutamia varteen otettavia vaihtoehtoja olen jo bongaillut. Tarkoitus on pitää täällä alakerrassa seinät valkoisina ja hakea väripilkkuja kalusteisiin ja taiteeseen.

Tv -taso

Taso on Ikean Lixhult -sarjan metallinen harmaa kaappi, joita on laitettu muutama peräkkäin. Poistin kaapeista myös jalat, jotta TV ei asetu liian korkealle. Tästäkin ratkaisusta olen tykännyt kovasti ja kaappeihin saa juuri näppärästi mahtumaan lasten pelit ja minun kynttilänjalat.

Nojatuolit

Alussa kerroinkin, että tuo vaaleanpunainen nojatuoli on Hakolan Day -tuoli. Äärimmäisen mukava tuoli ja olen suositellut sitä useammalle asiakkaalle. Harvoin nimittäin löytyy nojatuoli, jossa on korkea selkänoja, mutta olisi kuitenkin muotoilultaan siro.

Toinen nojatuoli on sekin äärimmäisen mukava istua, vaikka ei välttämättä siltä näytä noin niinkuin ensi vilkaisulla –  yllätyin nimittäin itsekin kun istahdin siihen ensimmäisen kerran. Kyseessä on Nikarin December -tuoli pellavakankaisena. Kaikki Nikarin tuotteet valmistetaan Suomessa ja se lahjoittaa jokaisesta myydystä tuotteesta osan sademetsien ja metsien suojeluun.

. . . . .

Itselle on tosi tärkeää kannattaa valinnoissa kotimaisia tuotteita ja suomalaista työtä, mutta toki meiltäkin löytyy melko paljon (etenkin lastenhuoneista) esimerkiksi Ikeaa. Ollaan pikkuhiljaa keräilty kalustusta kuntoon ja monet arvokkaammat tuotteet olen hankkinut messualennuksilla. Kannattaa bongailla hyviä alennuksia esimerkiksi Habitare- ja asuntomessujen päätteeksi esimerkiksi valmistajien sivuilta.

-Maru

Kommentit (2)
  1. Milla Sukhilta (www.sukhimatot.com)
    2.2.2020, 17:35

    Kaunis olohuone, ei ihme että se herättää kommentteja 🙂
    Suotavaa olisi, että tuotteiden valmistusmaa ja raaka-aineiden alkuperä olisi aina kuluttajalle selkeästi esillä.

    1. Hei! Olisi kyllä hienoa, jos se olisi mainittu jo heti nettisivuilla. Uskon kyllä, että Anno kertoisi ne mielellään, jos sitä heiltä suoraan kysäisisi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *