Olohuoneen muutos // Tikkurila pirtelö

Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila

Tummanpuhuvat sävyt ovat hurmaavia (ja juuri nyt tosi
trendikkäitä), mutta jostain syystä juuri nyt minua puhuttelee oman kodin
sisustuksessa hempeät ja vaaleat. 
Ainakin, jos puhutaan suurista pinnoista. Olohuoneen
mustan seinän maalaaminen oli ollut mielessä viime keväästä saakka, joten
yhteistyö Tikkurilan kanssa pisti laittamaan suunnitelmat toteutusasteelle.
Ihmeellistä, että maltoin seinänmaalauksen kanssa näinkin pitkään! 

Keväästä saakka mielessä on ollut selkeänä se, että väri tulisi olemaan persikkainen, ripauksella nudea. Värin kertominen miehelle oli hieman haastavaa. Ihan mielenkiinnosta kysäisen vielä teiltäkin, että sanooko teidän talouden isäntäväelle värit ”nude” tai ”persikka” mitään? Olisi pitänyt heti hoksata käyttää värimallin omaa nimeä pirtelö, sillä sitä se todellakin on!
Pienenä yksityiskohtana kerrottakoon myös se, että hakukone löysi ”nude wall” hakusanalla ihan vääränlaisia inspiraatiokuvia. Oh my! 
Tela, Maru sekä sisustusbloggaajan OOTD*
Musta seinä ennen ”pirtelöintiä”. Taulureikien paklaus suoritettu.
Tarvikkeet:
 • Tikkurila Presto LF remonttitasoite (reikien paikkaukseen) 
 • Tikkurila Varma -pohjamaali
 • Tikkurila Harmony täyshimmeä sisämaali
 • Maalarinteippi
 • Ristipääruuvari pistorasiakoteloiden irroittamiseen
 • Sanomalehtiä/suojamuovia lattian suojaamiseen
 • Sekoitustikku
 • Pensseli
 • Tela, telakaukalo ja tarvittaessa telan jatkovarsi
Maalaushommat kannattaa hoitaa huolella, joten suosittelen ehdottomasti tutustumaan tarkempiin työohjeisiin, jotka löytyvät kuvien kera täältä.

Pohjamaalattu musta seinä
Ihan varmuuden vuoksi pohjamaalasin mattamustan seinän peittävällä Varma -pohjamaalilla. Tikkurilalta oltiin kyllä sitä mieltä, että Harmony sisämaalin peittävyysaste olisi riittänyt mustan seinän peittämiseen, joten pohjamaalausta ei olisi välttämättä tässä kohteessa tarvittu. Uskoin tämän, kun ryhdyin levittämään Harmony -sisämaalia, joka oli kuin olikin tosi peittävää! Peittävyyden lisäksi täyshimmeä maali tasottui kuivuessaan tosi kauniisti. Maalia on yleensä telaillessa roiskunut ties minne, mutta jostain syystä tällä kertaa maali pysyi kauniisti siellä missä piti – telassa ja seinäpinnoissa. En tiedä, että onko syy harjaantunut maalausote, vai Harmony -sisämaalin sopiva koostumus.

Tikkurila antaa Tunne Värit -värikartan maaleille 100% sävylupauksen, kun valitset Tikkurilan sisäseinämaalin ja sävytät sen Tunne Väri -kartan sävyyn. Näin voit olla varma, että valitsemasi väri toistuu kotisi seinässä tismalleen samanlaisena kuin värilastussa. Tunne Väri -värilastujen valmistuksessa käytetään Tikkurilan ainutlaatuista, standartoitua värikarttamaalia. Lastut sävytetään samalla sävytysjärjestelmällä, kuin mitä käytetään kaupassa valitsemasi Tikkurila maalin sävytyksessä. Värisävyt tarkistetaan aina eri valonlähteiden alla ennen värikartan valmistamista. Sataprosenttinen sävylupaus koskee Tikkurilan sisäseinämaaleja: Harmony, Joker, Remontti-Ässä ja Luja -pintamaaleja.  

Muistathan, että missään nimessä ei kannata luottaa tietokoneella nähtävään värimalliin! Kurkkaappa vaikka täältä, että miltä Pirtelö näyttää tietokoneen kuvaruudulta ja vertaa yllä olevaan kuvaan. Kannattaa siis ehdottomasti tehdä sävypäätös vasta sitten, kun olet tutustunut rautakaupan värilastuihin-/karttoihin.

Valitsin olohuoneemme seinään täyshimmeän Harmony -sisäseinämaalin. Sävyksi valikoitui Tunne Värit -värikartan Y411 Pirtelö.
Sävy on tosi vivahteikas ja valon määrästä ja laadusta riippuen pirtelö näyttää seinässä hyvinkin erilaiselta. Väriskaala on hennosta vaaleanpunaisesta nudeen. Kuvasin olohuoneen puolipilvisellä säällä, joten osassa kuvista on auringonvaloa ja osassa ei. Sanoisinko, että kuvaamisen suhteen melko haastava sää. 

Mustan seinän katoaminen olohuoneesta muutti täysin koko tilan tunnelman. Sinäänsä se ei ole mikään ihme, sillä mustaa seinää lähti olohuoneesta aika monen neliön verran. Ihmeellistä on tosin se, että vanha sisustus solahti uuteen seinään oikein mainiosti! Pieniä muutoksia on tosin luvassa, mutta se ei lienee ole tässä huushollissa nykyisin enäää mikään ihme..

Mitäs sinä tuumaat olohuoneen pehmeästä pirtelöinnistä?


*outfit of the day
Kommentit (41)
 1. Ihana sävy. Sopii mainiosti tilaan, vaikka tuo mustakin oli kyllä aika kiva. Minä ainakin liputan tällä hetkellä vaaleampien värien puolesta. 🙂

  1. Tästä tuli kyllä tosi kiva, vaikka ei siinä mustassakaan varsinaisesti mitään vikaa ollut. Vaihtelu virkistää aina! 🙂

 2. Pilviraitti
  16.9.2016, 10:08

  Herkullinen lopputulos! 🙂 Sopii tosi hyvin kokonaisuuteen. Nuo hyllynkannattimetkin on tosi ihanat. Meillä on samat keittiössä.

  1. Joo, mä katsoikin istasta, että sulla on samat kannattimet! Tykkään hurjasti kans. <3 Ja kyllä, tästä tuli aika nami!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *