Olohuoneen kepeät verhot

Sisustussuunnittelijan työssä suurimpia haasteita on tähän saakka ollut kaikenlaiset verhoihin liittyvät asiat. Olen niitä sellaisia sisustajia, jotka ovat omassa kodissa tottuneet ripustamaan verhotankoon marimekon kuoseja. Meillä on nykyisin kotona niin kova hässäkkä värien ja erilaisten tyylien suhteen, että marimekkolaiset alkoivat tuntua yksinkertaisesti tunkkaisilta. Kutakuinkin pari vuotta sitten minulle tuli verhojen kuosiähky ja siitä saakka olemme olleet ilman olohuoneen verhoja. Tähän saakka.

Halusin olohuoneeseen kepeät ja yksiväriset valkoiset verhot, tekstuuriltaan hieman pellavamaiset. Ikean reissulta löytyi sopivat ja ostin yhteensä 4kpl verhoja, joista kolme kiinnitin olohuoneeseen. Käytin verhot ensimmäiseksi pesukoneessa ja sen jälkeen silitin ne – pesu ja silitys poisti tekstiilin koppuramaisuuden sekä ikävät teolliset tuoksut.

Olohuoneesta poistui heti kolkko tunnelma ja tilasta tuli jälleen astetta kodikkaampi. Valkoiset verhot eivät pomppaa silmille tai ole sidonnaiset mihinkään vuodenaikaan. Ehdottomasti hyvä valinta!

Täytyy myös sanoa, että antiverhoilijasta olen hypännyt töiden myötä verholovettajaksi, sillä nykyisin verhoilla sisustaminen on ihaninta mitä tiedän!

Lauantai-illan ajattelin käyttää siivoiluun ja vähän myös kuntoiluun. Lasten mentyä nukkumaan sytytän kynttilät ja nautin viikonlopusta. Ei hullumpaa!

Ihanaa viikonloppua.

Kommentit (8)
  1. Ihanat verhot! Minua vähän jopa harmittaa tämän kodin ikkunaratkaisu, koska näihin isoihin ei vaan oikein saa verhoja laitettua. Se oli alunperin tietysti tarkoituskin, että verhojen sijaan ulkona vallitseva vuodenaika väreineen tekee sisustukseen osansa, mutta kieltämättä verhoilla saisi tilaan pehmeyttä 🙂

    1. Teidän maisemat ovat henkeä salpaavan kauniit – näin kuvienkin perusteella. 🙂 Meillä ainakin heti helpottui kaikuminen, vaikka tila ei ole erityisen korkea. Olohuoneesta nouseva portaikko ilmeisesti on sellainen kaikukoppa, että lasten äänet moninkertaistuivat. Verhot olivat oikeastaan ainoa ääntä eristävä ratkaisu. 🙂

  2. Sinun sisustustyyli on niin kotoisen lämmin. Nykyään näkee niin paljon kylmiä kolkkoja sisustuksia joista ei saa mitään irti itselle. Toivoisi enempi omantyylisiä maanläheisiä koteja näkevän.

    1. Kiitos Merja! Onneksi lämmin ja kotoisa sisustaminen tekee paluuta, joten eiköhän niitä ala enenevissä määrin näkymään myös täällä blogimaailmassa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *