Olohuone laajakuvissa

Välillä meitä sisustusbloggareita parjataan siitä, että pääsääntöisesti esittelemme kodeistamme vain yksityiskohtia. Laajakuvaa kieltämättä näkyy harvemmin ja se olisi tilan hahmottamisen suhteen toisinaan paikallaan. Päätin, että teen kodistani juttusarjan, jossa esittelen kotimme laajakuvana huone kerrallaan. 
Paljastuksena kerrottakoon, että bloggarit ottavat lähikuvia siksi, jotta blogikodeissakin vallitseva kaaos ei jotuisi julkisuuteen. Kuka hullu sitä jaksaisi joka päivä siivota kodin sisustuslehtikuntoon? No en minä ainakaan! Nämä kuvat ovat sensuroimattomia, eli mitään en ole kuvien edestä siivonnut/järjestelly. Siivouksesta tosin ei ole aikaa kuin pieni hetki, mutta lapsiperheissä se täydellinen järjestelmällisyys ei kestä kovinkaan pitkään. Ja tiedän, näissä kuvissa olevan sotkun ja epäjärjestelmällisyyden taidan nähdä vain minä..
Täytyy kyllä myöntää, että näiden kuvien julkaiseminen oli jostain syystä yllättävän vaikeaa. Piti tehdä se jo perjantaina, mutta keräsin rohkeutta viikonlopun yli. (Kuvia on otettu eri päivinä, joten valon määrä/laatu kuvissa vaihtelee).

Meillä kävi myös muutama viikko sitten vieraita, jotka kävivät meillä viimeksi kutakuinkin 3-vuotta sitten. Siis silloin, kun yhtäkään remonttia ei oltu vielä tehty. 
”Hauskaa huomata, että teillä on ihan tavallinen koti, kun kuvista tulee ihan sellainen sisustuslehti-fiilis.” Niinpä. Ihan tavallisessa lapsiperhekodissa täällä asustellaan. Täysipainoista elämää näissä blogikodeissa vietetään, vaikka aina sinne ruudun toiselle puolelle ei se sama tunnelma aina välittyisikään. Kuvat helposti ”vääristää” kokonaisuutta ja todellisuutta. Kuvien on yleensä tarkoitus inspiroida ja itse en ainakaan kovin usein inspiroidu sotkusta ja kaoottisuudesta. On myös aika voimaannuttavaa löytää omasta sotkuisesta kodistaan yksi siisti paikka, napata siitä kuva ja laittaa nettiin. 🙂

Kommentit (28)
 1. S - Beauty of Life
  14.9.2015, 10:30

  Onpas kiva nähdä laajempia kuvia :)). Hahahha, tuo on niin totta. Harvemmin koti on laajalta alueelta siisti 😉

  1. Kiva kuulla S! Joo, kyllä en minä jaksaisi siivota kotia aina kuvauskuntoon. 🙂

 2. Sonja AALTOJA
  14.9.2015, 11:08

  Ihana kun tuosta teidän olohuoneesta löytyy niin monta kuvakulmaa. Olen jonkinlaisen käsityksen hyvin saanutkin kun kuvailet niin erilaisia kuvia. Meillä esimerkiksi on olohuoneesta oikeastaan vaihtoehtona vain yksi suunta. 😀 Ihailen sun sisustustapaa kun teillä on tosi värikästä, olematta sitten kuitenkaan kirjavaa. Ihana koti!

  1. Tykkään kyllä kans hurjasti tästä meidän olkkarista. Yksi kuvakulma jäikin näihin vielä ottamatta, mutta sen aika koittanee sitten joskus. Ja kiitti kehuista Sonja! Lämmitti, todella. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *