Ohjeita DC fix-kalvolla päällystämiseen

Keittiöni kaapinovet olivat jo häirinneet pitkään, sillä väri ei mielyttänyt minua lainkaan. Vanha tuttu vinkkasi minulle DC fix-kalvon olemassaolosta ja päätin kokeilla, että miten sillä onnistuisi keittiön ovien päällystäminen. Oman haasteen työhön toi se, että keittiöni kaapistoissa oli osittain lasia ja myös kulmat olivat pyöristetyt. Täältä löydät lisää kuvia ja tarinoita keittiöstä ennen ja jälkeen. Tai oikeastaan jälkeen ja ennen.

Tältä keittiö näytti ennen muutosta:

Keittiö ennen päällystämistä.

Omassa projektissani työ oli hieman hankalampaa, sillä muovi ei taipunut niin täydellisesti pyöristettyihin kulmiin, kuin olisin ehkä toivonut. Tosin sen jo tiesin ennen työn aloitusta, mutta keittön yleisilme muuttui muovituksella niin paljon, että kulmien pienet kauneusvirheet (joita ei edes huomaa) eivät haittaa. Voin kyllä tästä huolimatta suositella DC fix-kalvolla päällystämista, vaikka ovien kulmat olisi pyöristetyt.

Parhaat ohjeet päällystämiseen löysin täältä. Videolta näkyy hyvin kuinka päällystäminen onnistuu myös pyöristettyihin kulmiin. Itse en käyttänyt päällystämiseen hiustenkuivaajaa, vaikka ohjevideo sitä käyttääkin. En löytänyt mistään ohjeita kuinka lasituksen hoitaminen onnistuisi helpoiten. Noh, näistä minun tarinoista löytyy ohjeet siihen. Ei teidän tarvitse sitten toistaa samoja virheitä, kuin mitä minä. 🙂
Kalvolla voi päällystää melkein mitä vain. Kunhan pinta on tasainen (ei esim. peiliovi) ja ehjä. On tärkeää muistaa, että ovien puhdistaminen ennen muovitusta on tärkeää, sillä muovi ei tartu rasvaisiin kohtiin ja pienetkin epätasaisuudet näkyvät todella selvästi muovituksen alta. 
Ostin muovit Etolasta. Maksoi n. 8€/2m. Keittiön päällystys tuli maksamaan yhteensä n. 120€. Ei paha hinta uudesta keittiöstä!
Pinnoitukseen tarvittavat välineet:
– Mattoveitsi
– Sakset
– Tapetointiin käytettävä lasta (itsellä tämä toimi ainakin todella hyvin)
 – Sytkäri (reunojen ”polttamista” varten)
Ohjeita lyhyesti: 
– Irroita ovet.
– Vetimet poistetaan.
– Pinnat puhdistetaan.
– Leikkaa saksilla oikean kokoinen pala muovia.
– Paina muovi oveen, myös vetimien reikien päälle. Tasoita ilmakuplat pois tapetointiin tarkoitetulla lastalla. 
– Viimeistele reunat ja kulmat. 
– Tee reiät muoviin vetimien kohdalle ja kiinnitä vetimet.
Kaapinovi on sisäpuolelta edelleen puupinnoitettu.
Kulma(pulma)kohtia.
Lasituksen päällystäminen:

Koko ovi pinnoitetaan ensin lasitusta myöten. Kun pinnoite on saatu tasaisesti, niin lasituksen kohdalle leikataan mattovetsellä reikä. Kannattaa jättää muovia pari senttiä yli reunojen, sillä etenkin kulmakodista muovi kutistuu, kun sitä pehmennetään polttamalla. 

Muovi painetaan reunoihin. Kohdista joista muovi ei taivu, niin niihin käytetään sytkäriä. Tuli lämmittää muovia niin, että se pehmenee joten käsittely on tällöin helppoa. Pehmentyneen muovin voi taittaa haluamaansa muotoon. Lopuksi mattoveitsellä siististään pois ylimääräiset muovit lasituksen päältä. Lämmitysvaiheessa täytyy olla tarkka sen suhteen, että ei mene polttamaan muovia! Tällöin siitä tulee musta ja ruma. Nopea lämmitys riittää. 
Toivottavasti sinulle oli apua näistä ohjeista. Mielelläni vastailen, jos kysyttävää päällystykseen liittyen herää. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos keittiö kaipaa pientä pintaremontia! Niin ja tämä vaatii aikaa ja tusauskestävyyttä. Itselläni meni ilta jos toinenkin tämän projektin parissa, mutta lopputulos oli varsin palkitseva. 
Kommentit (69)
 1. Rouva Kivitikka
  1.12.2013, 08:34

  Sanoin jo aiemminkin, mutta sanon jälleen kerran, että muutos on huikean hyvä!
  Ohjeet ovat selkeät, hyvä muistaa, jos joskus on tarvetta!

  1. No onneksi ohjeista saa selkoa ja loistavaa, jos joskus hyödyt niistä. Kiitos, jälleen kerran! 🙂

 2. Blogi Vanilija
  1.12.2013, 10:24

  Todella hyvä muutos 🙂
  Mukavaa sunnuntaita

  1. Kiitos! Keittiö on nykyään paljon raikkaampi.

   Samoin sinulle sinne. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *