Marulla
Marulla

Nojatuoli olohuoneeseen / Hakola vs. HAY

Olohuoneen nurkka, se joka löytyy tämän vaaleanpunaisen seinän kohdalta, kaipaisi kipeästi nojatuolia. Ihanaa lepolassea, jonka syliin käpertyä työpäivän päätteeksi. Sellaista, jolla voisi istua ja ihailla lasten leikkejä. Ehkä joskus hyvän tilaisuuden tullen istahtaa ihan itsekseen. Lukea lehteä ja sen sellaista. Nautiskella lasillinen punaviiniä. 
Olohuoneen fengshui on ollut aution nurkkauksen takia hukassa. Annoin sille pientä tekohengitystä siirtämällä pienen sohvapöydän sohvan päätyyn ja autioon nurkkaan iskin puisen nojatuolin. Taulut etsii vielä paikkaansa ja yksi vaaleanpunainen sohvatyyny on kateissa. Sitä en kyllä ymmärrä, että kuinka sohvatyyny voi kadota alle 90 neliön asuntoon. Mystistä.
Olohuoneen nojatuoliksi on nyt kaksi ihanaa vaihtoehtoa: Kotimainen Hakola Day -nojatuoli (alk. 699€) ja tanskalainen Hay About A Lounge Chair (1283€) korkealla selkänojalla. Kotimainen Hakola on edullisempi ja kotimainen, josta tietenkin maksaa mielellään. Hay:n tuolissa viehättää muotokieli ja lisäosana hommattava kaunis jalkarahi. Kankaan väriä en ole vielä päättänyt – vaaleanpunainen/roosa miellyttää kankaana kovasti, joten seinä lähtisi sitten sen myötä maalaukseen. 
Kuva: Hakola Huonekalu Oy
Kuva: HAY
Kumpaakaan en ole päässyt itse istumaan, joten mieluusti kuulisin teidän kokemuksia näistä molemmista. Kylläpä näistä kummankin mieluusti kotiuttaisi. 

Kommentit (18)

 1. unelmoiden

  Kauniit tuolit. Itse kallistuisin tuohon Hakolaan hinta ja kotimaisuus.
  Täällä mietinnässä vastaava nurkka, jotain pitäis saada "täytteeksi". Itse mietin jalkalamppua, valoa kun ei ole koskaan liikaa. Mutta, millainen valaisin, saattaapi kehkeytyä pitkä prosessi tästä hankinnasta. 🙂

  • maru

   Nurkan täyttö vaatii pitkää harkintaa – sitten sinun täytyy alkaa piakkoin miettimään jalkavalaisimelle sopivaa nojatuolia. Ja, ja, ja.. ;D

 2. Minna ja Pekka

  Hakolan tuoli on ihan huippu!! Meillä on Hakolan sohva ja olen ollut niin tyytyväinen hankintaamme, peukku siis suomalaiselle!!

  • maru

   Hei kiitos suosituksesta! Hakolan sohvia on monet kehuneet – ne ovatkin super-kauniita ja kankaat ovat ihanat! Tätä tuolia en ole päässyt vielä itse istumaan.

 3. Sirpa // Designed By Sm

  Hakola. Ihanjo siksikin koska kotimaisuus! Myös muoto on jotenkin pehmeäpi ja mulavampi 🙂

  • maru

   Joo, niin minäkin mieltäisin, että Hakola on pehmeämpi. HAY:ssä ei ole tuota pehmustettua istuintyynyä, joten ei välttämättä ole niin mukava. Ja kyllä – kotimaisuuden puolesta liputan minäkin! 🙂

 4. heidisusanna

  Hakola ehdottomasti! Upea kotimainen kasvutarina heillä ja tuolikin on silmään heti kivemman näköinen. 🙂 Hakolan sohvaa oon kans pitkään haaveillut.

  • maru

   Hakolan tuotteet on ihania ja tarinalla tosiaan on merkitystä, kun miettii omia ostopäätöksiä. 🙂 Sama täällä, heidän sohvasta haaveilen myös. Harmittaa, kun tätä nykyistä ei pysty pesemään. :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *