Marulla
Marulla

Näppärä Söderhamn ja edullinen tv -taso

Palattiin pari päivää sitten Kreikan reissulta ja olihan se vaan ihanaa! Kiinnostaisiko teitä kuulla enemmän matkasta ja Kreetan reissusuosituksista lapsiperheen näkökulmasta tietty? Mieluusti teen siitä postauksen, jos siellä ruudun toisella puolella on matkailusta kiinnostuneita reissulaisia.

Näppärä Ikea SÖDERHAMN

Tänään saatiin lapset hetkeksi pappalaan ja minä tartuin tilaisuuden koitettua ikkunanpesuvermeisiin, jotka ovat odottaneet tekijäänsä jo jonkin aikaa. Sutaisin puhtaaksi alakerran ikkunat ja parvekelasitukset ja pyöräytin olohuoneen uuteen järjestykseen.

Varsinaista suurempaa muutosta en tehnyt, vaan palastelin melko jyhkeän Söderhamn -sohvan pienemmäksi ja siirsimme toisen samankokoisen palasen sohvaa yläkerran aulaan. Tykkään sohvan muunneltavuudesta kauheasti ja olin jo pohtinut kankaiden värin vaihtoa, mutta pienempänä annoksena tämä harmaanturkoosi näyttää jälleen oikein hyvältä. Suositun söderhamn -sohvan kankaat ovat edulliset ja pohtimani valkoinen päällinen tähän sohvakokoon kustantaisi kutakuinkin 150€, joten voisi hyvinkin hommata sellaisen ihan vain vaihtelun vuoksi. Helppo tapa vaihtaa koko olohuoneen ilmettä.

Olohuoneen järjestystä ei voi juurikaan muutella hirveästi, sillä tv on pakko sijoittaa olohuoneen ainoalle isolle ja ehjälle seinälle. Ikkunan edustan haluan ehdottomasti pitää vapaana, jotta ikkunakoko pääsee täysiin oikeuksiin ja kauniit smyygit ovat näkyvillä. Kaiken lisäksi luonnonvaloa ei voi olla näissä olosuhteissa liikaa.

Edullinen tv-taso

TV-tason hommasin jo vuosi sitten tänne muutettaessa ja Ikean Lixhult on toiminut tehtävässään loistavasti. Muutin kalustetta siten, että irroitin kahdesta kaapista jalat, jotta sain vapautettua seinätilaa tulevaa taulukollaasia varten. Postaus jatkuu mainoksen jälkeen..

Olohuoneessa häiritsi ennen muutosta suunnattomasti se, että melko iso tv tuntui vievän olohuoneen ainoan ehjän seinän pinta-alan ja oli koko tilan katseenvangitsija. TV -tason Jalkojen irroituksella sain laskettua tv:tä alemmas ja nyt se ei enää varasta möhkälemäisellä ulkomuodollaan koko olohuoneen tunnelmaa. Reunalle jätin yhden kaapin jalkojen kera.

Olohuoneen nojatuoli on Hakolan Day ja sohvapöydät niin ikään kotimaisen Muoto2 Baletti -pöydät.

Pienillä jutuilla tuli jälleen melko suuri muutos ja kalusteiden muunneltavuus on kyllä asia, josta sisustusintoilija innostuu erityisesti. Kaiken lisäksi tuntui ihanalta pyöritellä paikkoja uusiksi myös tässä omassa kodissa. Pieni irtiotto reissun päällä selkeästi teki hyvää ja virtaa on jälleen ihan eri tavalla myös oman kodin sisustustohinoihin.

Rentoa sunnuntaita!

-Maru

Kommentit (2)

 1. Riikka

  Kiva postaus, mutta jäin kaipaamaan konkreettista kuvaa siitä, miltä sohva näytti yhtenä palasena ja miltä ”hajottamisen” jälkeen. Lähinnä siksi, että olisi kiva nähdä käytännössä juuri tuota Söderhamin muunneltavuutta. 🙂

  1. maru

   Moi ja hei kiitos palautteesta! Olet ihan oikeassa – täytyy ehdottomasti kaivella kuvat koneelta ja tehdä vielä oma postaus kunnollisten kuvien kera. 🙂

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *