Näistä ilahduin erityisesti / HABITARE 2016

Tänään starttasi Helsingin messukeskuksessa Suomen suurin sisustus-, huonekalu ja designtapahtuma Habitare ja piipahdin itse paikalle ensimmäisten joukossa. Ehkä hieman valjuksi jääneiden asuntomessujen jälkeen odotukset Habitaren suhteen olivat korkealla – nämä kaksi kun tahtovat olla kotimaan mittapuussa ne vuoden suurimmat sisustustapahtumat. Toki asuntomessuilla oli yksittäisiä erittäinkin upeita juttuja, mutta kokonaisuutena ne eivät erityisesti säväyttäneet. 
Kokonaisuus
Mutta nytpä ei ollakaan enää asuntomessuilla vaan Habitaressa, joten yritän keskittyä siihen. Ilahduin Habitaressa erityisesti siitä, että kuinka eheän kokonaisuus messuille oli loppujenlopuksi rakentunut. Viime vuosi jäi minulta välistä, mutta kaksi vuotta oli tehnyt ihmeitä. Näytteilleasettajat olivat todella panostaneet omiin osastoihin ja täten useat tuotteet nousivat upeasti oikeuksiinsa. Harmi vaan, että kaikki eivät olleet tätä hoksanneet ja nämä jäivät surutta sisustettujen osastojen varjoon, vaikka itse tuote olisikin ollut varsin mainio. 
Kokosin omaan postaukseen Habitaren omat suosikit ja inspiraation lähteet. Keskeiseen rooliin kuitenkin nousi värit – tummat ja puhuttelevat, sekä hempeät ja raikkaat kokonaisuudet. Tummien sävyjen trendi nousi esiin myös messujen valaistuksessa, jonka avulla tunnelma oli jätetty melko hämäräksi. 

KERAMIIKKA

Keramiikka oli messuilla kivasti edustettuna! Käsintehtyjä keraamisia laattoja näkyi useammalla osastolla ja myös rosoisia astioita näkyi paljon. Persoonalliset kupit ja kulhot, joissa näkyy tekijän kädenjälki on Iittalan sarjatuotantoon tottuneelle varsin ilahtuttava uutuus.

Myös pienet keraamiset esineet tuntuvat viehättävän minua juuri nyt, vaikka en mikään koriste-esineiden ystävä olekaan ennen ollut. Viimeaikoina olen tosin kiinnittänyt huomiota myös kauniisiin ja herkkiin keraamisiin koriste-esineisiin, joita on näkynyt myös sisustuslehdissä ja muissa julkaisuissa melko usein – tai saattaa olla, että olen omien mieltymysten perässä kiinnittänyt niihin nyt vain erityisen paljon huomiota. 

VÄRIT JA AIDOT MATERIAALIT

Tämä ei nyt olekaan enää mikään mahtava uutinen sisustustrendejä seuraaville – värit ovat tulleet, noh jos ei nyt jäädäkseen, niin ainakin pidemmäksi aikaa. Suomalaisten sisustajien harmaa kausi saa väistyä ja tilalle tulee vyöryen tummat ja puhuttelevat siniset sekä murretut ja hempeämmät sävyt. Jännä nähdä, että miten nämä rohkeammat vaihtoehdot lopulta löytävät tiensä suomalaisiin koteihin. 
Seinäpinnoissa näkyi  tummansinisen ohella paljon haaleaa vaaleanpunaista ja nudea. Erityisesti ihastuin SIGNALS -osastolla nähtyyn tummansiniseen kalanruotoparkettiin. Muutenkin innostuin kovasti värillisistä lattiapinnoista, joita näkyi signalsin ohella myös ainakin Hakolan osastolla. SIGNALS osasto nousi omissa suosikeissa kärkikastiin upealla väriloistollaan, joten messuille menijöiden ei kannata missään nimessä missata signalsia, joka on rakennettu tulevaisuuden trendien ympärille. 

Tykästyin Adoran yksilöllisiin mattoihin, vaikka heidän näytteilleasettelu ei ollutkaan paras mahdollinen. Punainen ja sen eri sävyt ihastuttaa juuri tänä syksynä erityisen paljon ja voisin todellakin kuvitella, että kotimme lattilat löytyisi punasävyinen tunnelmanlämmittäjä. Marjapuuronvärisistä yksityiskohdista puhumattakaan!
Luonnonmateriaali ja puu on ollut pinnalla jo pitkään. Se on ehkä hieman lupaillut ruskean paluuta muutenkin kuin rehellisenä puuna. Tikkurilan osastolta ei väriä puuttunut ja yllätyin jotenkin itsekin, että kuinka hyvältä ruskea seinän sävy näytti ruskeita somisteita vasten. 
Myös aitoja, ruskeansävyisiä kivipintoja näkyi siellä täällä (tsekkaa sohvapöytä). Saa nähdä yleistyykö nämä myös keittiöiden tasovalinnoissa valkoisen, mustan sekä marmorin rinnalle.

Messut olivat kokonaisuudessaan varsin onnistuneet ja suosittelen ehdottomasti käymään, jos se vain on suinkin mahdollista. Vaikka kiersin messuilla kutakuinkin kuusi tuntia, niin silti en ehtinyt näkemään kaikkea. Lienee sen syytä, että vastaan sattui ihania sisustustavaroiden ohella tulemaan myös mitä mainioimpeja tyyppejä! Saa nähdä, että pitääkö vielä huomenna piipahtaa uudestaan..
. . . . . 
Ja voi että meitä nauratti, kun treffasin Lyden marimekon osastolla (tietty). Oltiin toisista tietämättä pukeuduttu samaan kuosiin. Siellä me sitten vellamoissa peräkkäin kuljettiin. Olipa vaan flunssasta huolimatta mainio päivä! 

Oletko sinä suuntaamassa Habitareen vai piipahditko siellä kenties jo tänään? Mitä odotat erityisesti? Mitä jäi käteen?
Kommentit (16)
  1. Retromoderni
    7.9.2016, 19:12

    Menossa lauantaina. Odotukset korkealla.

    1. Noniin, mikä oli parasta? 🙂

  2. Perjantaina on tarkoitus mennä messuille. Odotukset ovat aika korkealla!

    1. Jes! Mitäs tykkäsit? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *