Myymälän suunnittelusta

Yksi pitkä projekti tuli tänä syksynä päätökseen, kun Kuopiolaisen Eläinruokatehdas Lemmikki Oy:n myymälä valmistui. Suunnittelu aloitettiin jo alkuvuodesta, joten etenkin tällaisissa pitkissä ja haastavissa projekteissa on erityisen upeaa päästä nauttimaan lopputuloksesta. Suunnittelin kohteen yhteessä sisustussuunnittelija Anna Nevalaisen kanssa ja koska projekti oli melkoisen suuri, oli jaettu vastuu varsin hyvä ratkaisu.

Kaikki esillepanokalusteet tilattiin mittatilaustyönä – lasista logoa ja tarroituksia myöten. Myös valaistus ja kattorakenteet uusittiin ja vanhat loisteputkivalaisimet vaihtuivat nykyaikaisempiin led -spotteihin.

Suunnittelijan työssä jännittävintä on odottaa kohteen valmistumista. Vaikka itse on melko varma valmiin lopputuloksen onnistumisesta, on ilmassa kuitenkin aina jännitys siitä, että vastaako lopputulos todella omia ja asiakkaan odotuksia. Hyvin kävi!

Värimaailma valikoitui uusien ruokapussien väritystä mukaillen ja mukaan haluttiin ajatonta ilmettä ja luonnonläheisyyttä. Koivukalusteet, valokuvatapetti ja freesi värimaailma kestävät taatusi aikaa ja asiakkailta tuli avajaispäivänä ihanaa palautetta myymälän uudesta ilmeestä ja päivityksestä 2010 -luvulle.

Itse henkilökohtaisesti olen tänä syksynä innostunut entistä enemmän julkisten tilojen suunnittelusta joten toivon, että niitä tulisi yksityiskotien lisäksi suunnittelutöiksi entistä useammin. Mielenkiintoinen ja täysin omanlaisensa maailma, jossa pääsee taas haastamaan itseään ihan uudella tavalla.

 

Suunnittelutöitä on muutenkin ollut viime aikoina runsaasti, joten kotisisustelu on jäänyt vähän vähemmälle. Syksy on ollut aikamoista haipakkaa ja väsymystäkin on ollut ilmoilla. Blogi on siis DIY -juttujen sekä pikkuremonttien tiimoilta ollut vähän hiljaisempi. Otan toistaiseksi itselleni vähän enemmän aikaa ja odottelen inspiraation saapumista myös kotisisustamisen saralla. Tiedän, että joulukuun starttaillessa löydän itsestäni innostuneen joulutyypin – tonttuovea en kuitenkaan lupaa askarrella..

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *