Muutto

Muutto Kuopiosta pois on ollut puheissamme jo jonkin aikaa ja miehen kotiseutukaipuu on ollut vuosien edetessä tasaisen nousujohteinen. On tuntunut toisinaan kurjalta seurata vierestä sitä, kun mies ei ole juurtunut Kuopioon samalla tavalla kuin minä. Tuntenut olonsa vieraaksi ja lätkämiehenä ei ole löytänyt sielunkumppanuutta paikalliseen joukkueeseen. Tiedättekö, että kotiutumisen kannalta tällaisilla asioilla on valtavan suuri merkitys!
Mies ilmoitti hiljattain, että sai Jyväskylästä hakemansa työpaikan, vaikka pidimme mahdollisuuksia vakituiseen työhön hyvin epätodennäköisenä. Niin vain meni ja nappasi! Vedin henkeä ja totesin, että nyt sitten muutetaan, vaikka samaan hengen vetoon tirautin muutaman kyyneleen ja tunsin pienen puristuksen rinnassa. Suuri sivu elämässämme kääntyy ja kyllähän se mietteliääksi mielen vetää. Kuopio on ollut kotimme nyt viiden vuoden ajan. 

Mies on tehnyt yrittäjyystaipaleeni suhteen valtavasti uhrauksia ja tukenut minua vuosien varrella korvaamattoman paljon. Koen, että nyt on minun vuoroni joustaa ja rakentaa uutta alkua nyt Jyväskylään. Täysin uusi kaupunki Jyväskylä ei minulle ole, sillä asuimme siellä ennen lapsia ja lastemme toiset isovanhemmat asustelevat siellä. Myös heidän tarjoama lastenhoitapu on yksi merkittävä syy muutolle. 

Päätin ajatella positiivisesti ja ottaa muuton uuden alun kannalta. Tuntuu mahtavalta aloittaa alusta ja minä jos joku rakastan elämän uusia alkuja! Jyväskylästä löytyy tukiverkostoa, ystäviä ja uusia töitä. Nykyiset työt pysyvät edelleen täällä ja jatkan töitä Kuopiossa reissutyön merkeissä. Koen ennemmin paikkakunnan muutoksen yrityksen kasvuna, kuin huonona asiana, jolloin menetän asiakkuudet. Muutto mahdollistaa minulle sellaisia töitä, joita en ole nyt pystynyt maantieteellisen sijainnin vuoksi hoitamaan. Kieltämättä minua houkuttelee myös ajatus siitä, että matka pääkaupunkiseudulle lyhenee parilla tunnilla. 
Lapsiperheen muuttoon liittyy paljon kysymyksiä, mutta samaan aikaan myös intoa uudesta. Uskotte varmaankin sen, että uutta kotia on jo suunniteltu. Huolimatta siitä, että sellaista ei vielä ole, saatika tätä nykyistä myyty. Kerrottakoon, että joitakin kollaaseja pinterestiin on jo laadittu ja olen hurjan innoissani siitä, että pääsen vihdoin tekemään itselle. 
Muuton myötä myös blogi tulee uudistumaan. Vielä en tiedä, että miten ja milloin mutta tähän yhteyteen on luonnollista ujuttaa myös blogin muutto, joka on ollut mielessä pitkään. Luonnollisesti muuton myötä myös bloggaaminen saa uutta potkua ja en malttaisi olla paljastamatta lisää uusia ideoita, mutta sen aika on myöhemmin. 

Elämä tarjoaa matkansa varrella mahtavia yllätyksiä ja eipä siinä auta kuin tempautua mukaan ja toivoa parasta! Tuntuu tosi hyvältä, vaikka samaan aikaan olo on haikea ja surullinen. Ystävät täällä ovat korvaamattomia ja välimatka heihin tulee takuulla surettamaan vielä moneen otteeseen. En ole kuitenkaan koskaan ollut paikkakuntasidonnainen ja onneksi hyvät ystävyyssuhteet pysyvät matkassa välimatkasta huolimatta. 
Luonnollisesti meille niin rakas koti on nyt myytävänä. Oikotielle ja etuoveen tulee tarvittaessa ilmoitukset myöhemmin, mutta nyt vielä yritämme myydä kotiamme itse ja näin ”hiljaisesti”. Mieluusti kerron kodistamme lisää ja tiedusteluja voi laittaa vaikkapa sähköpostiin maru@riemu.fi
Huh, aikamoista!

P.S. Koska olen nopean toiminnan nainen, niin kävin katsomassa  jo tänään yhtä aika ihanaa kotia Jyväskylästä. Niin jännittävää!

Kommentit (21)
 1. Noora / Villakoiria ja kissankarvaa
  5.5.2017, 16:46

  Oho! Tsemppiä tulevaan muutokseen. Kuopio jää kyllä sinua kaipaamaan, mutta onneksi et kuitenkaan lähde ihan kokonaan 🙂

  1. Oih, ihana kuulla tämäkin. 🙂 En toki kokonaan ja Kuopiossa tulen taatusti käymään usein. 🙂

 2. Ulla Puronhaara
  5.5.2017, 17:37

  Tervetuloa Keski-Suomeen! Tsemppiä muuttoon!

  1. Kiitos Ulla, sitä tarvitaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *