Blogit
Marulla

Mökin sisustus

Vanhemmillani on aivan ihana 90-luvulla rakennettu hirsimökki, joka on pääsääntöisesti vuokrakäytössä. Mökki sijaitsee puolenhehtaarin kokoisessa omassa saaressa ja olemme jo useana vuonna aloittaneet kesän rauhoittumalla täällä. Kerrassaan upea paikka!
Autoin äitiä sisustamaan mökin tulevaa kesää varten ja itseasiasiassa huomenna täällä olisi ollut tarkoitus toteuttaa eräät kuvaukset. Kuvaus kuitenkin harmiksemme siirtyi (varsin ymmärrettävästä syystä tosin) myöhemmälle kesälle, mutta käytin tilaisuuden hyväksi ja stailasin sekä kuvasin mökin nettisivuja varten. 
Tekstiilit ovat pääsääntöisesti marimekkoa. Keittiön kappa on marimekon tiiliskivi. Olohuoneen tyynyt niin ikään marimekkoa, kuosi tiara. Terassin pöytäliina marimekon sitruunapuu. Olohuoneen sohvat ovat 90-luvulla hankitut vihreät samettisohvat. Muutenkin kalusteet ovat melko pitkälti alkuperäiset, vaikkakin nojatuoleihin teetettiin pari vuotta takaperin harmaat päälliset. Mökillä jos jossain sisustuksen kerroksellisuus on suotavaa! Tämä mökki tosin on melko riisuttu versio, sillä vuokrakäytöstä johtuen sitä ei ole täytetty tavaralla. 
Keittiön valaisin on kotimaisen HIMMEEn lento, jonka äiti osti keväällä Kuopio Designmarketista. Kylläpä se niin on, että musta käy tuon männyn kaveriksi täydellisesti! Entistä enemmän tykkään myös tästä ihan männynvärisestä männystä. Onneksi näitä pyöröhirsiä ei ole maalattu, vaikka vuosien mittaa se keskusteluissa onkin toisinaan käynyt. Korkeitaan näyttäisin pensseliä ikkunan-/ovien karmeille ja hommaisin toisen värisen pöydän. 
Toteutimme veljeni kanssa pari vuotta sitten myös mökkisaunan remontin. Minä suunnittelin ja Tero toteutti. Kiva siitä tuli ja kyllä täällä kelpaa löylytellä! 

Mikä on sinun mielestä mökin sisustuksessa se kaikkein tärkein juttu? Mäntyhirret? Kirkkaat kuosit? Selkeä linjakkuus vai kenties vanhat tavarat?


Kommentit (13)

 1. Karoliina / Keskipäivässä

  Mökin sisustuksessa on minusta tärkeintä rento ja kotoisa tunnelma. Se on tietysti makuasia, mistä se kelläkin syntyy. Minusta puun sävyt kuuluvat ehdottomasti mökkisisustukseen. Tekemäsi muutos on minusta onnistunut. 🙂

  • maru

   Voi kiitti! Kyllä samaa mieltä – mökillä pitää tuntea olevansa lomalla ja minäkin liputan puunvärisen puun puolesta. Vaikkakin sitä on ihan kaikkialla, tuo se jotenkin sellaista ihanaa tunnelmaa. <3

 2. Anonyymi

  Ihania kuvia! Musta ja mänty sopivat NIIN hyvin yhteen. Täytyypä vinkata anopille;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *