Blogit
Marulla

Mikrosementti kylpyhuoneessa // ennen ja jälkeen

Kylpyhuone on ollut käyttövalmiina maanantaista alkaen. Tuli siitä kyllä hieno!
Teen vielä oman postauksen mikrosementoinnista ja sen vaiheista, mutta tässä kuitenkin lopputulos, jota ei voi kuin (peilikaappia lukuunottamatta) ihailla. Upeaa, että pienellä budjetilla tekeminen ei tarkoita tyylikkyydestä tinkimistä. 
Plata & Blanco
Seinissä meillä on sävy Plata ja lattiassa Blanco. Värejä voi myös sekoitella keskenään, joten värivaihtoehtoja on lähes loputtomasti. Pinta on sileä, mutta ei juurikaan kaakelia liukkaampi eikä pintaa tarvitse varoa/hoitaa kaakelipintaa kummoisemmin. Hyvä puoli tässä on se, että saumojen hinkkaus on nyt historiaa! Mikrosementin päälle laitoimme mattapintaisen lakan. 
Mikrosementtipinnoituksen kustannus
Kylpyhuoneen remontti tuli kaikkinensa (uusi suihku, suihkuseinä, putkimies, sähkömies, Petran työn osuus) kustantamaan n. 3000€. Aika paljon edullisempi, sillä kaakelointi olisi tullut kustantamaan remonttimiehen arvion mukaan vähintään 10 000€. 
Kylpyhuoneen säilytys
En halunnut porata seiniin turhia reikiä, joten saippuapullot, wc-paperit ja lasten kylpylelut kulkevat tästä eteenpäin tuossa Ikeasta hommatussa rullakossa. Oksanaulakko on niin ikään Ikeaa ja on näppärä, sillä alaoksalle saa kätevästi pyyhkeet pienille pojille. 
Sähkömies oli tehnyt pienen virheasennuksen ja porannut peilikaapin seinään aivan eri kohdalle kuin allaskaappi. 
Tässä vielä muistinvirkistykseksi pari vinksahtanutta kuvaa meidän vanhasta kylpyhuoneesta:
Jos kysymyksiä herää, niin niitä voi laittaa kommenttikenttään tai s-postiin nuapurissa@gmail.com
Kaikki mikrosementointiin liittyvät postaukset löydät tunnisteista otsikon alta mikrosementti.

Kommentit (37)

 1. ///// L A U R A

  Vauvauvauvauvau ! Herranjestas, että tuli hieno!

  Mä tykkään ihan hulluna meidänkin kylppäristä. Mikrosementti on yllättävän lämpimän ja mielyttävän oloinen myös jalan alla. Laitan myöhemmin kuvia, kun meilläkin kävi asentajalla "pieni hupsis" peilikaapin kanssa. On vähän reikiä paikkailtavana. Lisäksi yhdestä kaapista puuttuu vielä ovi. Hermoja on siis kiristelty. Tsemppiä sinne ♥

 2. Anonyymi

  Hei. Löysin blogisi tämän postauksen myötä. Upea kylpyhuone. 🙂 Asutteko asunto-osakeyhtiössä? Olen kuullut, että ne ovat näitä mikrosementtejä kohtaan hiukan vastahakoisia, sillä kyseessä melko uusi tuote, josta ei pidempää kokemusta ilmeisesti. 🙁 Ärsyttävää..

  • maru

   Moikka! Asutaan osakeyhtiössä ja hyvin suhtautuivat, kun perusteltiin asia kunnolla. Kannattaa yrittää ja kunnon perustelut, niin eiköhän ne anna rempata. 🙂

 3. Anonyymi

  Tuli vähän halvan näköinen verratuna vanhaan kylppäriin.

  • maru

   Tykätään itse kyllä kovasti! Kauneus on katsojan silmässä, vai mitä? 🙂

 4. Anonyymi

  Näyttää upealta! Olisiko mahdollista saada postausta, miten pinnoitteen kanssa elo on sujunut? Onko ollut hyvä ratkaisu, toiminut niinkuin pitää yms. Jostain tuli vastaan, että tällainen pinnoite aina ajan saatossa kellastuu.

 5. Anonyymi

  Hei muistasitko mikä on tuo suihku seinä?? siis minkä merkin

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *