Blogit
Marulla

Mattogate

Muistatteko, kun tässä taannoin kerroin oksennuksesta meidän villamatolla? Matto meni pesulaan ja parin viikon päästä mies haki sen kotiin. Onnellisena avasin maton pesulan muoveista ja levitin lattialle. 
MITÄ HELKKARIA??!! Oli ensimmäinen ajatus. 
Hämmästelyn jälkeen nappasin puhelimen kouraan ja soitin pesulaan. Maton värit olivat levinneet ja mielestäni maton pinnalla oli myös pesuainejäämiä. Ketutti ihan kunnolla. Kiikutin maton takaisin pesulaan ja lupasivat korjata tilanteen. Hämmästyin itsekin kuinka tiukkana olin, kun yleensä en osaa tälläisistä asioista valittaa, vaikka aihetta olisi. Hyvä minä!
Muutaman viikon päästä matto oli jälleen valmiina ja pesulan mukaan ihan kunnossa. Mies haki maton ja toi kotiin. Ennen tätä olin vaatimalla vaatinut esimmäisen pesun takaisinmaksun. Kotona levitin maton ja huomasin heti, että sen  hapsut olivat värjäytyneet luonnonvalkoisista harmaiksi. Mies ei tietenkään huomannut matossa mitään muutosta ja muut värjäymät ja jäämät olivat korjaantuneet. Nyt te kyllä pidätte minua ihan urpojen urpona, kun kerron tämän seuraavan osion tarinasta, mutta teen sen silti..
En valittanut matosta, vaan jätin sen kotiin. Mietin kyllä, että on aika typerää jättää valittamatta, sillä kyseessä oli kuitenkin useamman satasen matto. En vain yksinkertaisesti jaksanut. Joulu ja kaikki. Siirsin värjäytyneen maton työ-/vierashuoneeseen, sillä oli sinne koon puolesta täydellinen. Kaiken lisäksi huoneesta puuttui matto. Olohuoneen oksennusmatto oli ollut tilaan myös alunperinkin liian pieni ja jo ennen tätä mattogatea olin miettinut olkkarin maton vaihdosta ja nykyisen siirtoa työhuoneeseen. 
Alennusmyynnit sattuivat hyvään saumaan. Ensin tilasin Annon Skandi -maton, mutta kuvio olikin mustan sijaan ruskea. Tykkäsin kyllä matosta, mutta oli liian talvinen, kun kuitenkin olisi tarkoitus pärjätä yhdellä matolla ympärivuotisesti. Skandi meni vaihtoon ja tilalle tuli saman merkin Latu. Tykkään kovasti, vaikka on aika simppeli valinta. Nyt tuntuu siltä, että olohuone kaipaa jotain räväkämpää maton kaveriksi. Väriä ehdottomasti!
Ja kyllä, mustalla seinällä oleva taulu on ihan yhtä vinossa, kuin miltä näyttää. 
Mitäs tuumaat? Menikö ihan putkeen tää mattogate?
Noin niin kuin loppujenlopuksi. 

Kommentit (14)

 1. An Ka

  Kovin tuttua, erään nukkamaton käytin pariin otteeseen pesussa, kun reunat jäivät harmahtaviksi. Toisen kerran jälkeen kuitenkin huomasin, että olivat pesulassa reunimmaisista hapsuista leikanneet tummimmat päät pois! En sitä sitten enää kehdannut valittaa, mutta enää en sinne vie mattojani koskaan.

  Meillä oli myös tuo latu hetken aikaa mustavalkoisena, kunnes kyllästyimme (mies kyllästyi) siitä irtoavaan karvaan. Toivottavasti teillä ei tästä tule ongelmaa. Kaunis matto on joka tapauksessa ja villa on aina ihanaa!

  • maru

   Siis mitä helkkaria?? Leikkasivat??!! Olikohan sama pesula? 😀

   Tässä en ole huomannut karvanlähtöongelmaa. Onneksi. Villamattoa tuskin koskaan vaihdan mihinkään toiseen, kun sen makuun on kerran päässyt. Ihana matsku!

 2. Marika – Kotini on helmeni

  Oi mitä palvelua, olisin minäkin kiukustunut. Mutta jos pieni värivirhe ei haittaa niin mikäs siinä. Uusi matto on upea! : )

  • maru

   Kiva kuulla, että tykkäät! Värivirhe vähän haittasi, mutta sainpahan uuden, sopivankokoisen maton. 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *