Mäntyportaiden maalaus / ennen & jälkeen

Viime postauksesta onkin kulunut yli viikko! Kiva olla taas täällä. Viikon kestävälle postaustauolle on ollut hyvä syy, sillä koti on ollut taas vaihteeksi pienen remontin kourissa ja sen myötä siinä kunnossa, että sisustaminen on ollut toissijaista. Osa teistä seuraileekin tiiviisti minua myös tuolla instagramissa ja my storystä olette voineet huomata, että touhuilin muutaman päivän meidän mäntyisten portaiden parissa.

Viimeviikkoisesta portaiden maalausprojektista muistuttelee enää lähinnä uusi vivahteikas hiustenväri sekä olohuoneen huikeasti valoisampi tunnelma – kannattaa selailla postaus loppuun, niin näette itse melkoisen muutoksen lopputuleman. Ja nyt en puhu niistä hiuksista, vaan portaista. Suosittelen siis hankkimaan mahdolliseen maalausurakkaan legendaarisen maalarinhatun, niin välttyy ikäviltä yllätyksiltä hiustenvärin suhteen.

Testasin portaisiin Tikkurilan uutta Pontti Puulattiamaalia , joka on kestävä maali puulattiaan sekä porrasaskelmiin. Myös Betoluxilla maalanneena tykkäsin enemmän Pontti Puulattiamaalin koostumuksesta ja mielestäni se tasoittui ensimmäisen kerroksen jälkeen tasaisemmaksi. Kuivuminen oli erityisen nopeaa ja näin sisustajana tykkään erityisesti myös siitä, että pinta jää puolihimmeäksi (betoluxissa kiiltävä). Pontti Puulattiamaalin voi myös sävyttää Symphony -värikartan mukaan, eli sävyjä on käytettävissä huikea määrä!

Mäntyportaiden maalausohjeet

Portaiden maalaukseen kannattaa varata hyvin aikaa. Itsellä meni kuivumisaikojen kanssa urakkaan kolme päivää ja yhteensä noin 16 tuntia. Alkuun on hyvä karhentaa lakattu pinta ja maalikerroksia tulee yhteensä kolme.

Koska kaiteiden, kulmien, askelmien ja niiden alaosien maalaus on melko haastavaa, suosittelen hyvien tarvikkeiden lisäksi varaamaan hommaan reipasta reissumieltä ja sinnikästä otetta. Selkeät ohjeet portaiden maalaukseen löydät Tikkurilan sivuilta, tästä linkistä. Tikkurilan sivuilla on myös lueteltu tarvikelista, joka helpottaa rautakaupassa käyntiä. Asuttiin koko maalausprojektin ajan kotona ja nopeiden kuivumisaikojen vuoksi se oli oikeinkin mahdollista toteuttaa.

Käytin pohjamaalaukseen liotinohenteista tartuntapohjamaali Otexia ja hyvä tuuletus ei aiheuttanut kotiin sietämätöntä maalin katkua. Liuotinohenteista Otexia pelkää moni kotimaalari juuri hajun takia, mutta itse ainakin suosin sitä, sillä pinnasta tulee vesiohenteista Otexia tahmeampi ja tätä myötä myös pitävämpi (tämä oli oma kantani, ei Tikkurilan varsinainen suositus).

Valitsin portaiden sävyksi Laasti X487 , joka on kaunis helmenharmaa. Sama sävy löytyy myös portaiden taustaseinältä. Koska Pontti Puulattiamaali on puolihimmeä ja seinä matta, näyttäytyy portaiden sävy hieman seinää vaaleammalta – kuvissa jopa valkoisilta.

Lopuksi vielä odotetut ennen ja jälkeen kuvat. Urakka oli ehdottomasti vaivan väärti ja koko olohuone koki melkoisen valaistumisen. Mäntyportaat imi valtavasti valoa itseensä ja koko lattia tuntui todellista tummemalta. Portaiden maalausurakan jälkeen lattian sävy tuntuu tunkkaisen sijaan aika mukavan lämpimältä!

Maalausprojektin jälkeen ajatuksissa on ollut sijoitella portaiden alle jonkinnäköistä säilytysjärjestelmää lähinnä laskuille ja muille tärkeille papereille, jotka tällä hetkellä kertyvät keittiön tasolle. Jos teiltä löytyy hyviä ja melko helposti toteutettavia ideoita portaiden alaosan sisustamiseen, niin kuulisin niistä mieluusti!

Kuullaan taas!

 

Kommentit (12)
 1. Oooh, aivan mahoton urakka, mutta mahtava ja häikäisevän upea lopputulos! Hyvä sua/teitä! 🙂
  Sen verran täytyy korjata tekstiä, että Betoluxin saa kyllä sävytettyä ihan minkä tahansa värikartan sävyyn eli tuo 20 lattiakartan sävyä on annettu lähinnä vain ihmisiä helpottamaan, ettei tarvitsisi valita niin monesta sävystä 😉 T: semi-maalimyyjä =D

  1. Jes, kiitos Netta – minäpäs korjailen sen vielä tekstiin. Onneksi täällä on asiantuntijoita! Luotin omaan olettamukseen ja google ei muuta äkkiseltään kertonut. Olisipas pitänyt tarkistaa. Mutta siis vaivan väärti ehdottomasti!

 2. Maarit / Sopusointujablogi
  28.9.2017, 08:10

  Huikea ero! Koko asunto sai aivan uuden ilmeen, portaat kun ovat usein niin hallitseva elementti. Olen tehnyt kerran saman urakan ja kunnioitan sinnikkyyttäsi hommassa 🙂 Ihanan valoisaa!

  1. Eikös olekin! Koko koti tosiaan muuttui muutoksen myötä. Respectit myös sinne – iso työ, mutta lopputulos ehdottomasti palkitsee! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *