Mä vihaan gugguuta!

Joulukuussa pyörähdin Helsingissä ja makkaratalossa sattui olemaan Gugguun PopUp -kauppa, jossa oli tuotteita ihan kivassa alessa. Tästäpä tuliaisia kotiin, ajattelin ja nappasin mukaan molemmille pojille omat ihanat setit housua ja paitaa. Maksoin itseni kipeäksi, mutta ajattelin, että kerrankos sitä. 
Esikoinen oli innoissaan äiskän tuliaispaketista. Hetken. 
Mikä tämä on? Kysyi poika.
Gugguun paita ja housut. Aika ihanat! Vastasin ja hölmönä ajattelin pojan innostuvan kivasta nimestä.
Mä vihaan gugguuta! Totesi suorapuheinen parivuotias ja paiskasi asun takaisin paketointipaperiin. 
Tämän keskustelun jälkeen olen yrittänyt pukea pojalle settiä päälle milloin minäkin supermiehen asuna. Välillä kylmän viileästi pakottanut. Aina ei voi lähteä kaupungille pelipaidassa.
Erilaiset peliasut ovatkin sitten ainoita päälle kelpaavia asuja. Neuvottelutaitoja tarvittiin pari viikkoa kestäneillä 30 asteen pakkasilla – kompromissina laitettiin yhteistuumin alle se gugguun karmiva trikooasu ja päälle pelishortsit ja paita. Eikä siinä vielä kaikki. Miten äiti kehtasikin brasiliapäivänä tarjota ylle Neymarin pelipaitaa! 
Eniten tässä mietityttää oma turhamaisuus. Kohta kolmevuotias ei ihan oikeasti tykkää äidin valitsemista vaatteista. Mietiskelin itseskeni, että kenelle lapsen vaatteilla oikeasti on eniten merkitystä. Minulle vai pienelle pipanalle, joka niitä käyttää? Puenko lasta muita vai häntä itseään varten? Luovutin muutaman hetken kestäneen vaatetaistelun jälkeen ja nykyään vaatekaapin ovat täyttäneet peliasujen lisäksi Ryhmä hau ja Spiderman ja esikoisen päältä voi löytää päivittäin mitä riemukkaimpia vaateyhdistelmiä.

Hauska peliasuihin liittyvä yksityiskohta saatui eilen kaupassa. Poika olisi halunnut ostaa kaupasta Saksassa valmistettua kiisseliä. Selitin ipanalle, että äiti ja isi tykkää ostaa kotimaista, täällä lähellä tehtyä.

Missä on Saksa? Kysyi Aa.
Euroopassa. Vastasi vähän väsynyt äiskä.
Aa, joo SAKSA! Siellä on jalkapallojoukkue. Onko niillä pelipaitaa? Mä haluaisin vielä sellaisen. Jep

Kommentit (6)
 1. Syvältä.Sanna.
  28.1.2016, 11:49

  😀
  Meidän 3,5vuotiaalle pitää(isi) olla kaikki Star Warsia tai Super Herota. Mielellään ne kaikista kulahtaneimmat isoveljen vanhat, varsinkin kylään lähtiessä.

  1. No todellakin, nehän on parhaita ja super-taloudellista! 😀

 2. Meillä Miisu on pienestä asti päättänyt itse mitä laittaa päälleen ja aina printtiä printin kanssa, edelleen. Toivottavasti se pysyy, hänen tyylinsä on hienoin ikinä! Toki välillä ostan vaatteita ilman häntä, joten vähän mullakin on sormet pelissä. Keskimmäinen taas tykkää kaikesta söpöstä ja tietty spidermanista, mutta söpöys melkein viisvuotiaan vaatevalinnoissa on ihana! Rainbowdash-legsut on sen lempparivaate! Yksivuotiaan sentään saan pukea itse, mutta hän taas on saanut niin paljon stylejä vaatteita lahjaksi, että on ehkä stylempi kuin ikinä pystyn häntä pukemaan 😀

  Musta on ihanaa, että lapset pukee itse itsensä. Välillä meillä on menty roolivaatteissa tai poika mekossa tarhaan. Just niinku saavatkin.

  1. Laitoinkin tuohon alempaan kommenttiin, että tulikohan tästä tekstistä sellainen olo, että en tykkäisi kun lapsi pukee itse. Noh, enivei pointti oli se, että kuinka tyhmä mä oon ollu, kun en tajunnu sitä aiemmin. Miten hurmaavista asukokonaisuuksista pääsen nauttimaan! Ja hei, sun lapsilla on kyllä ihania vaatteita. <3 Pitänee täyttää kappia joillain muilla kuin peliasuilla. Legsukaupoille esikoisen kanssa lomps! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *