Luukku 24. / Perinteistä joulua!

Kaipaan joululta pysyvyyttä, perinteitä sekä sitä tuttua ja turvallista tunnetta. En innostu erityisemmin joulun trendivillityksistä, vaan halua että jouluna asiat ovat aina kuten ennenkin. Samat tutut koristeet, samoilla tutuilla paikoilla. Kyse ei ole siitä, etteikö sitä keksisi mitään uutta vaan siitä, että tutut tuoksut, tunnelmat ja koristeet vievät lapsuuteen ja niiden satumaiseen tunnelmaan.

Haluan, että omat lapseni saavat oman osansa tätä tunnelmaa josta olen itse saanut nauttia – ehkä hieman itsekäästikin haluan viettää joulun maalla, vanhempieni luona. Kiireettömästi, sisarusten, heidän lasten sekä vanhempieni seurasta nauttien. Luonnon läsnäolosta puhumattakaan.

Maaseudun joulussa on voimakkaasti läsnä perinteikkyys sekä jo pois nukkuneet läheiset – jouluun kuuluu myös haikeus ja kaipuu.

Joulu on kuitenkin ennen kaikkea ilon juhla. Jouluperinteisiin kuuluu ehdottomasti myös armas mieheni, hänen pyllystä löpöttävät kalsarit ja liian pieni hiippahattu. Virttyneissä kalsareissa on jotain hyvin autenttista ja kotoisaa – nyt on aika maksimoida mukavuus, viettää aikaa yhdessä ja hieman levätä.

Rauhallista ja tunnelmallista joulua!

-Maru

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *