Luukku 2. / DIY eukalyptus- havupallo

Alkuun heti kerrottakoon, että otsikko olisi kuvien perusteella voinut olla myös ”havusoikio”. Lähdin toteuttamaan havupallo -ideaa hyvinkin huolettomalla otteella ja lopputulos on aika lähellä omia ajatuksia. Eukalyptukset tosin hieman loppuivat kesken, joten niitä kannattaa varata omiin askarteluihin runsaasti. Minua toispuoleisuus ei haittaa ja mielestäni hieman homssuinen lookki on tälle joulupallerolle ainut ja oikea ulkomuoto.

Havupalloidea on super-helppo ja nopea toteuttaa, joten mitään erityisiä askartelutaitoja tässä ei vaadita. Lisäsin palloon vielä viime viikonlopun kimpusta jääneitä viininpunaisia kukkasia (nimeä en kuollaksenikaan muista), mutta luulen että nekin näyttävät eukalyptuksen ja havujen rinnalla kuivuessaan kauniilta.

Tarvikkeet:

  • Oasispallo (kuivakukkasieni)
  • Eukalyptuksen oksia (lisää ilmettä saat, kun valitsee eri värejä ja kokoja)
  • Havuja
  • Oksasakset
  • Ohutta rautalankaa (kiinnitystä varten)

Ohjeet:

Oasispallo murenee helposti, joten varmuuden vuoksi sen ympärille voi kieputtaa rautaverkon. Itse en tätä tehnyt ja ihan mukavasti pallo kesti oksien tökkimistä. Ensi alkuun kiinnitin ohuen rautalangan – työnsin sen pallon läpi ja taitoin alhaalta pallon muotoa mukaillen. Rautalangankin kanssa kannattaa olla varovainen juuri murenemisen vuoksi.

Leikkasin oksista noin 25cm mittaisia pätkiä ja tökin niitä summanmutikassa oasispalloon. Toki katsoin, että etenkin viininpunaista väriä olisi pallon jokaisella sivulla tasaisesti.

Lopuksi kiinnitin koko komeuden kattoon antamaan ihanaa ja jouluista tuoksua!

Samalla metsäreissulla, jolla hain kuusenoksat havupalloon nappasin mukaan juurineen myös pari pientä kuusentainta. Toisen asettelin pyöreään lasimaljaan keittiön hyllylle. Mitään tämän kummempia kuusia meille ei tulekaan, mutta ehdottomasti aitous on valttikortti näissä pienissäkin koristuksissa.

Ihanaa lauantaita!

 

 

Kommentit (2)
  1. Kaunis ja varmasti hyvät tuoksut 🙂

    1. Kiitos! Tuoksu on kyllä hurmaava ja ehdottomasti jouluinen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *