Luukku 11. / Tupsuryijy DIY

Tupsuryijy, tuo soma seinän koristaja ja huomattavasti helpompi valmistaa, kuin perinteinen seinäryijy. Itsellä on ajatus, että tämä päätyisi vielä joskus osaksi taulukollaasia, mutta nyt toistaiseksi saa olla yksikseen uuden kaapin yllä (josta joskus toiste vähän lisää).

Ryijyt elävät muutenkin uutta tulemistaan ja olen nettikirppareilta yrittänyt bongata jo jonkin aikaa meille sopivaa – kauniit tuntuvat olevan kiven alla ja halusin jotain pörröistä seinälle pian, joten päätin kokeilla tätä simppeliä tupsuversiota.

Suunnitelmissa oli, että olisin tehnyt tästä suorakaiteen muotoisen ja valmistanut tupsuja puolet enemmän. Matkan varrella itseä alkoi kuitenkin houkuttaa ajatus kolmion mallisesta ryijystä ja vapaasti roikkuvista langanpätkistä. Tai jos totta puhutaan, niin minua alkoi houkuttaa ajatus siitä, että ei tarvitse tuntitolkulla pyörittää tupsuja, vaan keskittyä johonkin ihan muuhun..

Ohjeet:

 1. Tee saman kokoisia tupsuja valitsemissasi väreissä. Itse käytin tupsuihin villalankaa, jota sattui kaapista löytymään. Ohjeet tupsujen valmistukseen löydät esim. täältä.
 2. Valmista kuusi valkoista ja neljä ruskeaa tupsua.
 3. Leikkaa pahvista (itse käytin kertakäyttölautasta) kolmio ja kiinnitä tupsut pahviin haluamaasi muotoon.
 4. Ylimpiin tupsuihin kiinnitin grillivartaisiin tarkoitetun tikun, jonka terävän pään vedin tylpäksi.
 5. Lisää kolmion pitkään sivuun (jossa ruskea tupsut) villalankoja ja jätä ne roikkumaan. Leikkaa haluamaasi pituuteen.

Valmis!

Tänään lähden saattamaan siskon ja vauvan lentokentälle. Sisko lähtee yli puoleksi vuodeksi vauvansa kanssa maailmalle ja ikävä tulee olemaan kova. Hurjaa ajatella, että ensi kerralla kun nähdään, niin meidän perheen kuopus saattaa jo kävellä kipitellä!

Heipat on joka kerta haikeita.

-Maru

Kommentit (4)
 1. Jossu / Maailman Paras Paikka
  11.12.2017, 09:44

  Ihana <3 En kestä, miten söpö!

  1. hei, kiitti! <3 Tämä on kyllä super söötti ja maailman helpoin tehdä. 🙂

 2. On kyllä ihana.
  Ja ehdottomasti semmoinen mitä haluaisin lähteä kokeilemaan. Kiitos vinkistä! 🙂

  1. Oih, kiitos Anu! <3 Suosittelen testaamaan – äärimmäisen yksinkertainen toteuttaa ja ei vaadi tupsunpyörittelyn lisäksi muita erikoistaitoja. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *