Leikki-ikäisten poikien huoneen sisustus

Sain tässä hiljattain maailman ihanimman palautteen. Sellaisen, jossa perheenäiti kertoi tyttärensä sisustavan nukkekotiaan samanlaiseksi kuin mitä meidän poikien huone on. Tuli tosi imarreltu olo, sillä lapsille tätä kohtaa kodista juurikin laitellaan. Leikki-ikäisten huoneen tulee näyttää lastenhuoneelta eikä liian sliipatulta kokonaisuudelta. Mitä isommiksi lapset kasvavat, niin sitä enemmän olen tätä mieltä.

Pyörittelin lastenhuoneessa kalusteita oikeille paikoilleen ja nostettiin kerrossängyt jälleen päällekkäin. Tila on melko kapea ja pitkä, joten se asettaa omat haasteensa sisustamiselle. Tulin myös toisiin aatoksiin sänkyjen suhteen, sillä olin jo ostamassa uusia ja pistämässä näitä keltaisia kiertoon. Nämä nykyiset kun tuntuvat niin kovin suurilta tähän tilaan ja meidän lapsille riittäisi hyvinkin vähän pienemmän jatkettavat versiot. Valon lisääntyessä keltainen näyttää kuitenkin taas super-kauniilta ja kerrossänkynä leikitkin mahtuvat jälleen hyvin huoneeseen. Kokeillaan hetki näin.

Lastenhuoneen säilytys

Kotimme kaksikerroksisuus aiheuttaa tietynlaisia toiveita lelujen säilytyksen suhteen. Pyrin siihen, että alakertaan tuotaisiin kerrallaan mahdollisimman vähän leluja ja tällöin kodissa säilyisi jonkinlainen hallittu järjestys tai kaaos. Meidän poikien leikit keskittyvät useimmiten legoihin tai pikkuautoihin. Kolmas vaihtoehto on yleinen mylläys ja majanrakentelu.

Toisin kuin kuvittelin, niin meidän pojat eivät juurikaan viihdy (etenkään näin pimeään vuodenaikaan) omassa kerroksessaan, joten legot yms. kiikutetaan alakertaan. Ikean KUGGIS -laatikot ovat ihan huippuja ja kätkevät sisäänsä ne lelut, jotka pojat usein haluavat alakertaan. Kannellinen laatikko on näppärä kantaa alakertaan leikkien ajaksi ja lopuksi kantaa poikien huoneeseen. Näyttää siistiltä toki myös olohuoneen nurkassa, josta se löytää paikkansa melko usein. Postaus jatkuu mainoksen jälkeen..

Lastenhuoneen kaikki muutkin säilytysjärjestelmät ovat hommattu Ikeasta ja ajavat asiansa erittäin hyvin. Viimeisessä kuvassa pilkahtava musta STUVA kaapisto on 50c syvä ja sinne mahtuu niin autotalo kuin lautapelitkin.

Kerrossängyn ostin taannoin nettikirpparilta parillakympillä ja maalasin sen keltaiseksi Tikkurilan greippi -sävyllä. Työohjeet sängyn maalaukseen löydät täältä. Pienet hampaat ovat näyttäneet voimiaan sängyn reunalle, joten kevään mittaa sitä pitäisi hieman fiksailla.

Olen pohdiskellut pitkin talvea meidän kodin lattioiden maalauksia ja ajattelin testailla maalin vaikutusta ensin täällä lastenhuoneessa ja tehdä sitten päätöksen muun kodin suhteen. Varastossa lojuukin ylimääräisenä laastinsävyistä lattiamaalia ja se kuumottelee tämän sisustajan sormia jo melkoisesti..

Rentouttavaa sunnuntaita ja kiitos vielä kaikista kommenteista, jotka laitoitte edelliseen postaukseen. Vastailen niihin ajatuksen kanssa. <3

-Maru

Kommentit (2)
  1. Hei, kiitti vinkistä! Täytyy kokeilla jotain vastaavaa systeemiä. Menee välillä hermot ko leluja on ympäriinsä ja astut niiden päälle. Meillä ei ollut lapsia taloa suunnitellessa ja nyt kyllä ehdottomasti tekisin talon yhteen tasoon! Poika 4v ei tahdo leikkiä yläkerrassa yksin.

    1. Yksitasoisuus kyllä helpottaa arkielämistä, mutta toisaalta tykkään myös tästä kaksikerroksisuudesta. Yläkerran makkarit ja kylppäri saa olla omassa yksinäisyydessään ja petaamattomat sängyt ei sitten täällä alakerrassa niin häiritse. Edellisessä kodissa meillä oli olohuoneesta lasipariovet makkariin ja tuntui, että kylppärin pyykkiteline oli jatkuvasti tiellä.

      Meillä leikkimishommaa helpottaa se, että näitä on kaksi. Eilisen huoneenjärjestelyn myötä viihtyivät yllättävän pitkään keskenään yläkerrassa. Suosittelen ottamaan kokeiluun nämä lelulaatikot – tuntuu, että lasten mielenkiinto leluja kohtaan säilyy myös paremmin, kun kaikki ei ole jatkuvasti saatavilla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *