Leikki-ikäisten huoneen sisustus

Eilen illalla innostuttiin poikien kanssa järjestelemään heidän huonettaan. Minulla on jo jonkin aikaa ollut mielessä, että purkaisin kerrossängyn kahdeksi omaksi yksikökseen ja pojat saisivat nukkua rinnakkain. Vanhassa kodissa tätä mahdollisuutta ei ollut, sillä poikien edellinen huone oli auttamatta tähän tarkoitukseen liian pieni.

Meidän isoimpi poika täyttää alkuvuodesta 5-vuotta ja pienempi nyt jouluna kolme. Vaikka muusta kodista on mustavalkoisuus ja vahvat kontrastit pikkuhiljaa hävinneet on lastenhuone se paikka, jossa nähdään edelleen näitä molempia. Sehän on sitäpaitsi ihan tutkittu juttu, että leikki-ikäiset rakastavat näitä molempia – kirkkaita värejä ja vahvoja kontrasteja.

Meidän isompi poika tykkää erityisesti mustasta ja hän olisi kovasti halunnut, että sänkyjen väriksi olisi valikoitunut keltaisen sijaan musta. Tällä kertaa mentiin kuitenkin äidin ja pienemmän pojan mieltymysten mukaan.

Ikeasta hommattu vihreä matto toimii väriparina seinämaalaukselle, joka on toteutettu osittain Tikkurilan liitu -maalilla. Ohjeet seinämaalaukseen voit käydä lukemassa täältä.

Lapset olivat innoissaan uudesta järjestyksestään ja viihtyivät huoneessaan keskenään pidempään kuin koskaan aiemmin.  Minun toiveena olisi tietenkin se, että kaikki leikit ja lelut pysyisivät tulevaisuudessa ainoastaan yläkerrassa – tai ainakin leikkien jälkeen siirtyisivät heti takaisin omaan kerrokseensa.  Näin alakerran saisi rauhoitettua yhdessäoloon, ruokailuun ja yleinen tunnelma säilyisi rauhallisena. Tämän vuoksi poikien huoneen viihtyvyys on ensiarvoisen tärkeää, sillä eihän ne siellä viihdy, jos tunnelma ja yleisilme on lasten mielestä epämiellyttävä.

Tästä on hyvä jatkaa!

Kommentit (2)
  1. Kiva ja selkeä huone. Ja ainakin mulle tuli heti fiilis, että tuonne on kiva leväyttää lelut keskelle lattiaa 🙂 Kivaa viikonloppua koko perheelle!

    1. Kiitti Essi! Lastenhuoneessa täytyy ehdottomasti olla hyvä tila juuri sille lelujen läväyttämiselle. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *