Blogit
Marulla

Lasten kanssa ravintolassa

Kaupallinen yhteistyö: Ravintola Ehta.
Kuopiolainen Ravintola Ehta otti yhteyttä ja kutsui syömään. En todellakaan kieltäytynyt, kun kerrankin oli mahdollista päästä valmiiseen pöytään. Ei tiskiä, ei sotkua. Tai siis sotkua taatusti jätettiin, mutta niitä ei tarvinnut itse siivota. Kiitos ja anteeksi.
Tykätään syödä hyvin, mutta lasten kanssa ollaan viime aikoina käyty melko harvakseltaan ulkona syömässä. Esikoinen on tästäkin huolimatta innokas ravintolakävijä ja ehdottaa lähes päivittäin haluavansa syömään kaupunkiin. Ennen hoitolasta kävin usein lounailla omien lasten kanssa. Kerran yksi ystävä päivitteli, kun sohelsin kahden alle kaksivuotiaan kanssa kassalinjastolta pöytään. Siinä sivussa imetin toisen ja avustelin syömisessä toista. Hyvin meni mun mielestä se reissu, vaikka ulkopuolisen silmin saattoi näyttää hieman kaoottiiselta. Taisin tosin itse unohtaa syödä, mutta ei sen niin väliä.
Ravintola Ehta 
Tarjoaa nimensä mukaisesta aitoa ruokaa, paikallisella otteella. Listasta löytyy paljon lähiruokaa ja raaka-aineet ovat tuoreita. Arvostan. Erityisesti burgerit ovat saaneet kehuja ja itse tykkään kovasti bataattiranskalaisista, jotka on tehty ravintolassa harvinaisen hyvin! Ihanan rapsakoita. Alle kolmevuotiaan mielestä hänen hamppariannoksessaan parasta oli ketsuppi. 
iPad mukana ravintolassa?
Ollaan miehen kanssa tehty yhteistuumin sellainen linjanveto, että emme kanna laitteita kodin ulkopuolelle. Ravintolassa ei katsota videoita puhelimesta, vaan mielummin jälkikasvu saa kekkuloida pöydän alla – se ei meitä häiritse. Silloin harvoin kun menemme lasten kanssa syömään, valitsemme mieluiten paikan, jossa lapset voivat olla vähän vapaammin. Tämä ei tarkoita sitä, että paheksuisin vanhempia, jotka tekevät toisin. Kukin tavallaan ja tämä on meidän tyyli, joka ollaan todettu varsin toimivaksi – pääasia, että kaikki viihtyy.
Ehtassa leikkipaikka oli ratkaistu täydellisesti ja ravintolasta löytyikin lapsille todennäköisesti kaupungin kivoin ravintolan leikkihuone. Lattialle oli kauttaaltaan kiinnitetty karvalankamatto, joten 10kk ryömi siellä mielellään. 1,5 tunnin ruokailu sujui upeasti, kun vauvankin pystyi välillä laskemaan lattialle toihuilemaan sen sijaan, että joutuisi tylsistymään syöttötuolissa. 
Oltiin tekemässä lähtöä, kun satuin sivukorvalla kuulemaan kuinka oven suussa eräs viereisen pöydän asiakas totesi tarjoilijalle, että ”kiitos hyvästä palvelusta.”  Palvelu tosiaan oli priimaa ja hienoa, että myös muut ruokailijat olivat kiinnittäneet huomiota samaan – ja vielä sanoivat sen tarjoilijalle ääneen. Juuri näin! Aina pitää muistaa antaa palautetta.

Suositellaan burgereita ja bataattiranskiksia. Tule syömään ystävien tai lasten kanssa. Kiva miljöö ja erinomainen palvelu!

Käytkö lasten kanssa ravintolassa? 
Valitsetko ruokapaikan esim. leikkipaikkaa silmällä pitäen?

Kommentit (4)

 1. Ruut

  Näyttääpä hyvältä tuo ruoka ja viihtyisältä koko paikka. Ehkä tuonne siis seuraavalla reissulla Kuopiossa 🙂

  • maru

   ehdottomasti kannattaa – voin suositella! 🙂

 2. Anonyymi

  Bataattiranskalaiset oli kyllä herkkuja mutta muuten ruoka "ihan ok". Palvelu erinomaista ja myös perheen pienin 10kk sormiruokailija sai oman annoksensa (höyrytetyt kasvikset,kanapihvi,melonia) hintaan 2e. Lasten kanssa ehdottomasti hyvä lounaspaikka ?

  • maru

   Bataattiranskikset kyllä maistui ja etenkin mies tykkäsi burgeristaan. Etenkin burgerin himoon loistava ruokapaikka, jos ei hese nappaa.. Hei, mahtavaa palvelua tuolle 10kk! Mulle ei tullut mieleenkään, että hälle löytyisi jotakin syötävää keittiön puolelta – me mentiin pilttilinjalla. Lounaalle täytyy ehdottomasti mennä joskus käymään!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *