Lapsiperheen (ärsyttävä) eteinen

Eteistä inhoan kodissamme ylivoimaisesti eniten ja syy on yksinkertainen – siellä vallitsee loppumaton kaaos. Yleensä kulkutilaa ei ole näinkään runsaasti, sillä kapean käytävän täyttää naulakoissa roikkuvat takit ja haalarit. Sisääntulon valloittaa myös lapsen rattaat, joten ulos meno on melkoista askartelua. Miehen mielestä säilytyspenkki on tarpeellinen, kun vauva täytyy pukea sylissä. Minun mieleen olisi ennemmin liukuovikaappi, joka kätkisi sisäänsä kaikki lasten ulkovaatteet. Molempi parempi. Ainakin melkein. 
Tuulikaapin muoviset kenkätelineet on ikeaa ja jätin ne tarkoituksella eri tasolle, jotta yläpuolelle jää naulakkotilaa pienille takeille. Lasten kengät mahtuu näppärästi laatikoiden päälle. Seinähyllyt ja säilytyslaatikko ovat myös Ikeasta. Mustavalkoiset korit on Clas Ohlsonilta. 
Mun unelmien eteisessä olisi tuplasti enemmän säilytystilaa, tai ylipäätään tilaa. Ja suihkunurkka kurahousuille ja kengille. Oi, se olis ihanaa! 

Mikä on sun mielestä täydellisen eteisen edellytys? 
Kommentit (24)
  1. Oi mä niin ymmärrän tuskasi! Meillä yksi suurimmista syistä lähteä rakentamaan uutta taloa oli eteinen. Se oli edellisessä talossa ihan liian pieni, ahdas ja pimeä. Isolla perheellä on miljoonat kengät ja takit ja pipot ja ne vaan vie tilaa. Lisäksi tuulikaappiratkaisu tuntui sitä taloa suunnitellessa ihan hyvältä idealta, energiatehokkuus ja silleen, mutta se aiheutti sen ettei koko perhe mahtunut ovesta kerralla sisään, ja osa joutui jonottamaan ulkona että ensimmäiset on riisuneet ja päässeet tuvan puolelle. Tosi kätevää 😀
    Nyt meillä on eteinen vähän yliampuvankin avara, mutta halusin sen niin. Korkeuttakin on kahden kerroksen verran, samoin ikkunaa. Vieressä on kodinhoitohuone jossa arkieteinen, eli siellä on paikka niille miljoonille kengille sun muille niin niitä ei ole pakko katsella "paraatipuolella" jos ei halua. Ja se kurapistekin, tosin sitä en ole vielä oikein oppinut käyttämään. Mut siis, toiva eteinen on kyllä kulllan arvoinen arjen pelastaja!

    1. Mä olen niiiiin monta kertaa ihaillut teidän eteistä – ehkä sellaisen saavuttamiseen tarvitaankin useampi itse suunniteltu koti. 🙂 Minusta tuntuu, että olen jo kolmen lapsen kanssa kärsimässä tämän ahtauden takia. Jo nyt joutuu osa jäämään ulos ja odottamaan. Eteinen ja kodinhoitohuone on varmasti keittiön ohella ne ykköspaikat, jotka pitää arjen kannalta toimia. Täydellisesti! 🙂

  2. Tarpeeksi iso, ettei ahdista. Kaikelle paikka ja mielellään piiloon ovien taakse tai laatikoiden sisään. Joku ihana taulukollaasi tai printti arkea sulostuttamaan ja jotain hullua/hauskaa, mikä ei mitenkään kuulu eteiseen. Ja kiva matto! Ja kunnon valaistus!

    1. Kyllä, ehdottomasti kaikki piiloon! Se olis mun vähimmäisvaatimus. Ja minusta on aina hauskaa, kun huoneessa on jotain yllättävää, siis sellaista joka ei sinne kuulu. Kuten meillä hattuhylly makuuhuoneessa ja pukukaappi lastenhuoneessa. Ne on ehdottomia sisustuksellisia lemppareita – ristiriidat siis. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *