Marulla
Marulla

Laajakuvaa // uusi objektiivi

Eilen sain siivouspuuskan ja jynssäsin koko huushollin lattiasta kattoon. Siivouksen myötä kohtasin iloisia yllätyksiä, kun luulin eteisen lattiakaakelimaalin kuluneen pahoin, mutta kuluma olikin vain likaa. Pitäisi ilmeisesti aktivoitua moppauksen saralla vähän useammin. Etenkin näin kesäisin, kun pienet likaiset varpaat kulkevat takaovesta sisään alvariinsa. 
En muistaakseni ole kertonut, että millaisella kalustolla kuvailen? Kuvaan mieheni järjestelmäkameralla, jonka olen lahjakkaasti viimevuosina ominut itselleni. Kamera on Canonin 500D ja objektiiveja minulta löytyy kolme: 
 • Canon EF 50mm/1.8 II 
 • Canon Sigma EOS 17-70mm f/2.8-4 Macro HSM
 • Laajakuvaobjektiivi Canon EFS 10-18mm 
Olen vasta lähikuukausien aikana perehtynyt kameran teknisiin ominaisuuksiin tarkemmin. Olisi varmaan pitänyt tehdä aikaisemmin, sillä kuvien laatu on parantunut opettelun myötä huimasti! Olen kuitenkin sellainen oppija, että opettelen asiat silloin, kun ne itseä sattuu juuri sillä hetkellä kiinnostamaan. Väkisin opettelulla mikään ei jää päähän.
Bloggerin blogipohja myös suttaa kuvia ja se ärsyttää ja paljon! Pitää tehdä asialle jotain asap. Hyvät vinkit otetaan enemmäin kuin mielellään vastaan.
Kipaisin eilen kamerakauppaan ja nappasin mukaan uuden laajakuvaobjektiivin. Tässäpä muutama hyvin elämänmakuinen kuva meidän keittiö/olohuone osastolta, jonka järjestyksen kiepautin eilisen siivousrumbassa uusiksi. Järjestyksen vaihdolle on syynsä, sillä tänään meille kotiutuu pari uutta huonekalua. Olohuoneen musta seinä odottaa edelleen maalausta, sillä se ei ollutkaan ihan niin pikainen projekti kuin luulin – katto on sen verran korkealla, että taloyhtiön A-tikkaat jäävät liian lyhyiksi. Kesälomaa odotellessa!

Kommentit (14)

 1. Sirpa // Designed By Sm

  Hyvät linssit löytyy! Itselläni on myös tuo 10-20mm ja on ihan ehdoton kiinteistökuvauksissa, ahtaat tilat ovat helpompi kuvata kunnon laajiksella 🙂 Itseasiassa juuri hommasin 105mm kiinteällä polttovälillä ja sitä täällä nyt testailen ja tuumailen. Terävyydellään on noita kiinteitä kehuttu, joten saas nähdä!

  • maru

   Minä otin tälläisen melko vähävalosoimaisen laajiksen. Pitää kiikuttaa jalustaa mukana. 🙂 Haaveilisin sellaisesti tosi valovoimaisesta peruslinssistä. Oih, sellainen olisi ihana! 🙂

 2. piia/pilkkeitä

  Kiva uusi järjestys! Juuri itsekin tuosta ajoittaisesta rymsteerauksen tarpeesta kirjoittelin 🙂
  Lataatko kuvat JPGnä? Joskus löysin jostain vinkin että PNG kuvat ei mene niin suttuun ja itse olen kuvat siinä muodossa jo pitkän aikaa bloggeriin vienyt. Tosin juuri tällä hetkellä ongelmia aiheuttaa uuden läppärin näyttö, jossa kaikki näyttää erilta kun ennen! Että vihaan ottaa käyttöön uusia laitteita! Tosin tuommoisen laajakuvaobjektiivin kyllä kelpuuttaisin 😉

  • maru

   No hei kiitti vinkistä! Latasin heti seuraavan postauksen kuvat PNG:nä, niin ei ollut enää läheskään niin suttuista. Kiitos! Ja joo, uudet laitteet on ärsyttäviä, kun vie aikaa tottua niihin. Paitsi laajakuvaobjektiivi on huippu! Siihen ei tarvinnut totuttautua. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *