Laajakuvaa // uusi objektiivi

Eilen sain siivouspuuskan ja jynssäsin koko huushollin lattiasta kattoon. Siivouksen myötä kohtasin iloisia yllätyksiä, kun luulin eteisen lattiakaakelimaalin kuluneen pahoin, mutta kuluma olikin vain likaa. Pitäisi ilmeisesti aktivoitua moppauksen saralla vähän useammin. Etenkin näin kesäisin, kun pienet likaiset varpaat kulkevat takaovesta sisään alvariinsa. 
En muistaakseni ole kertonut, että millaisella kalustolla kuvailen? Kuvaan mieheni järjestelmäkameralla, jonka olen lahjakkaasti viimevuosina ominut itselleni. Kamera on Canonin 500D ja objektiiveja minulta löytyy kolme: 
 • Canon EF 50mm/1.8 II 
 • Canon Sigma EOS 17-70mm f/2.8-4 Macro HSM
 • Laajakuvaobjektiivi Canon EFS 10-18mm 
Olen vasta lähikuukausien aikana perehtynyt kameran teknisiin ominaisuuksiin tarkemmin. Olisi varmaan pitänyt tehdä aikaisemmin, sillä kuvien laatu on parantunut opettelun myötä huimasti! Olen kuitenkin sellainen oppija, että opettelen asiat silloin, kun ne itseä sattuu juuri sillä hetkellä kiinnostamaan. Väkisin opettelulla mikään ei jää päähän.
Bloggerin blogipohja myös suttaa kuvia ja se ärsyttää ja paljon! Pitää tehdä asialle jotain asap. Hyvät vinkit otetaan enemmäin kuin mielellään vastaan.
Kipaisin eilen kamerakauppaan ja nappasin mukaan uuden laajakuvaobjektiivin. Tässäpä muutama hyvin elämänmakuinen kuva meidän keittiö/olohuone osastolta, jonka järjestyksen kiepautin eilisen siivousrumbassa uusiksi. Järjestyksen vaihdolle on syynsä, sillä tänään meille kotiutuu pari uutta huonekalua. Olohuoneen musta seinä odottaa edelleen maalausta, sillä se ei ollutkaan ihan niin pikainen projekti kuin luulin – katto on sen verran korkealla, että taloyhtiön A-tikkaat jäävät liian lyhyiksi. Kesälomaa odotellessa!

Kommentit (14)
 1. Hyvältä näyttää! Latailetko muuten kuvat suoraan bloggeriin vai linkitettynä jonkin kuvapalvelun kautta? Itse olen käyttänyt tähän tarkoitukseen flickriä.

  1. Suoraan bloggeriin vaan. Pitääkin kysyä sinulta lisävinkkejä. 🙂

 2. Ilona / Keskeneräinen
  26.5.2016, 10:15

  Samassa veneessä kellutaan. Mä inhoon, kun blogger suttaa kuvia. Mutta en jaksa nörtttiytyä niin paljoa, että siirtäisin blogin wordpressiin (mikä tietysti olisi aika mukava juttu). Tätä tää on, kun on ihan yksin ja oman onnensa nojassa blogin kanssa – ei uskalla tehdä uudistuksia, kun pelottaa, että hukkaa kaiken vanhan jonnekin bittitaivaan tuuliin.

  Jään siis kuulolle, jos joku osaa sanoa asiaan jotain.

  Hyvä harmonia kuvissa..eli teidän kotona 🙂
  Ja toi tv-taso on kyllä ihanainen. Sopii paikalleen niin hyvin!

  1. Mä sain vinkin, että kannattaa ladata kuvat koneelle PNG muodossa, niin ei mene niin suttuiseksi. Samaa mietin minäkin näiden blogin muutosten suhteen. Pitäisi nyt ensialkuun saada tuo "blogspot" -takaliite pois tuolta roikkumasta. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *