Kynttilöistä ei päivääkään

Viimeistään siitä tietää syksyn saapuneen, kun sosiaalisen median kuvavirta täytyy kynttilöistä ja höyryävistä teekupeista. Monet ovat tuoneet sohvalle ruskeansävyiset sisustustyynyt ja vielä useampi asetellut maljakkoon (kympin) pampaheinät.

En ole mikään hurja kausisisustaja. Luulin että olisin, mutta kynttilän nostaminen pöydälle ei ole luullakseni tarpeeksi suuri meriitti ansaitakseen kausisisustajan tittelin..

Lapsuudenkodissa äidin keittiön kappaverho vaihteli aina juhlapyhien mukaan. Jouluna niissä sekkaili tontut, pääsiäisenä tiput ja keväällä oli kukkien vuoro. Itse olen mennyt läpi vuoden valkoisilla ja kepeillä pellavaverhoilla ja pohtinut kokonaisvaltaisempia ja pidempiaikaisia muutoksia – kuten olohuoneen seinän maalausta. Äitini taasen ei liiemmin muulloin sisustanut mutta sanoisin, että ei hänellekään voida näillä näytöillä kausisisustajan titteliä antaa.

Minä jos joku olen ollut se sisustushurahtaja, joka ihastuu kaupan ihaniin esillepanoihin ja kantaa niistä hurmaantuneena kotiin jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa. Todennut kotona, että kaupassa näytti paremmalta, pitänyt minikokoista ketjuliikkeen minivitriiniä hetken esillä ja unohtanut sen sitten kaapin syövereihin.

Siksi päätin olla hurahtamatta kausisisustamiseen, sillä se ei yksinkertaisesti näytä sopivan minulle.

Ostan kauniin sisustustyynyn jos se sattuu eteen tai toisen tarpeeseen. Rakastan edelleen pyöriä kaupoilla ja fiilistellä vaihtuvan kauden värejä niin muodin kuin sisustuksen osastoilla. Ihailen hurjasti esimerkiksi bloggaajakollega Suvin taitoa elää ulkona olevaa vuodenaikaa sisätiloissa, mutta itsellä omaan kotiin tehdyt kausikeskeiset valinnat ovat useimmiten hutilyöntejä.

Pitkin viikkoa olen katsellut sohvalla tv:tä ja kipaissut yläkerran makuuhuoneesta lämmikkeksi peiton. Syksy tuntuu meillä vaihtuvan sisustustyylin sijaan varpaissa ja kroppa kertoo, että on aika suunnata vilttikaupoille.

Kausisisustamisessa kyse on oikeanlaisesta tunnelmasta, eikä vaihtuvista väreistä ja kauppoja pursuavan kausittaisen sisustuskrääsän kotiin kantamisesta.

Kyse on siitä, että syksyn tullen on lupa jäädä kotiin ja käpertyä vilttiin kynttilöiden keskelle ja katsella ikkunasta ulkona vihmovaa tuulta sekä syksyn väriloistoa.

Rentouttavaa viikonloppua!

-Maru

Kommentit (2)
  1. Kovin tutun oloisia pohdintoja kausisisustamisesta.😊 Tuo teidän harmaa taso/lipasto näyttää kovasti sellaiselta mitä olen itsekin metsästänyt.. mistä olet ne hankkinut?

    Valoa ja iloa syksyyn!😍

    1. Moi! TV-taso on Ikean lixhult -sarjaa. Kiitos ja samoin sinne! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *