Kylpyhuoneen ehostus alle 500€

Meidän kodin kylppäri on erityisen karmea (kuva nykytilanteesta postauksen lopussa) ja karmean siitä tekee etenkin se, että se ei vastaa meidän perheen arkisia tarpeita lainkaan. Säilytystilaa ei ole riittävästi ja pyykinpesukone ei mahdu nykyisellään omaan koloseensa – edellisillä asukkailla kun sattui olemaan kapeampi kone.

Tällä hetkellä budjetti ei veny täydelliseen kylpyhuoneremonttiin (kustannukset ovat useimmiten minimissään siellä 10 000€ tienoolla), joten on pakko uudistaa kylppäri edullisemmin. Vanhat lukijat tietääkin, että edellisessä kodissa uudistimme vastaavan kylpyhuoneen mikrosementillä, mutta tällä kertaa emme halunneet laittaa niin raskasta pinnoitetta kaakelin päälle.

Mikrosementin sijaan aiomme turvautua kaakelimaaliin.Olen suhtautunut kaakelimaalin käyttöön märkätiloissa erityisen skeptisesti, sillä en ole aivan vakuuttunut sen kestävyydestä veden alla.  Muotoseikan Viljan postaus kaakelimaalista kuitenkin vahvisti oman projektin aloitusta. Viljan kokemukset ovat kuitenkin hyviä ja koira- ja äiti-ihmisenä Viljan kylppäri on varsin kovalla kulutuksella. Ehkäpä siis rohkenen itsekin!

Täysin kokematon kaakelimaalaaja en ole, sillä maalasin sillä entisen kodin eteisen lattiat ja kokemukset ovat jääneet kaksijakoisiksi. Helppo tapa uudistaa, mutta eihän se meillä eteisessä ihan 100% pysynyt, sillä kulutus oli niin valtavaa – se ei tietenkään tullut yllätyksenä. Toisaalta taas kulunut pinta on helppo maalata uudestaan ja pinnasta tulee taas pikaisesti siisti. Maali kuitenkin kesti lattiassa virheettömänä yllättävänkin pitkään ja kun kuluminen lopulta alkoi, se kului naarmuille melko nopeasti. Uskoisin, että tutteet ovat tässä ajassa myös kehittyneet parempaan suuntaan.

Luonnostelin muutoksen pikaisesti 3D:nä ja lisäilin mukaan vielä tuotelistauksen, jotta saan itsekin kiinni tulevista kulueristä – ja toki tiedoksi myös teille.

Kylpyhuoneremontti alle 500€

Tarkoitus olisi selvitä kylppärin uudistuksen osalta alle 500€. Maaleille varaan n. 200€ (rehellisyyden nimissä en ole täysin varma, että riittääkö 200€ maaleihin) ja kalusteet uusitaan melko pitkälti ikean tuotteilla. Oraksen hana ja suihku jäävät budjettisyistä ennalleen – teen niille kuitenkin perusteellisen puhdistuksen. Seinät maalataan valkoisella ja lattia harmaalla kaakelimaalilla. Toistaiseksi ajattelin, että jätän laipion puunväriseksi tuomaan tilaan vähän lämpöä. Suihkuseinän haluaisin myös uusia, mutta katsotaan mahtuuko budjettiin vai uusitaanko se hieman myöhemmin.

Harkituilla pienesineillä ja valaistuksen uusimisella tekee jo ihmeitä. Vanha peilikaappi saa lähteä ja tilalle tulee yksinkertainen pyöreä peili. Wc -pöntön päälle tulee 2kpl seinäkaappeja, johon menee hiuslakat yms. Pohdinnan alla on lisätä näihin seinäkaappeihin jotkin kivat puiset nuppivetimet.

Arjen kannalta suurin muutos on allaskalusteen vaihto, jotta pesukone mahtuu paikoilleen. Allaskaapin tilalle tilalle tulee laatikosto, jossa on huomattavasti mukavampi säilyttää kosmetiikkaa. Pesukoneen päälle tulee taso, joka jatkuu luonnollisesti seinästä seinään. Allas asennetaan tason päälle.

Kylpyhuoneen ”naked truth”.
Kylpyhuone nyt. Pesukone ei mahdu sille varattuun koloseen, vaan on jakuvasti osittain oviakon edessä.

 

Tästä on hyvä käynnistää seuraava projekti, joka toivottavasti saataisiin aluille hyvinkin pian. En malta odottaa mukavampaa kylpyelämystä ja toimivampaa arkea. Sillä on valtavan suuri merkitys, että aamulla meikkipurkit on ojennuksessa ja hiuslakat kädenulottuvilla. Tarpeeksi leveästä kulkuväylästä puhumattakaan!

Mitä tuumailet suunnitelmista? Onko sinulla kokemusta kaakelimaalista kylpyhuoneessa?

 

Kommentit (6)
 1. Me tehtiin kans halvalla kylpyhuone uusiksi. Ja tuli niin hyvä! Ihan kuten sen jätteiden lajittelun kanssa, oonkin ehkä aika hyvä suunnittelemaan. Tosin mä en oo vieläkään löytänyt mistään oikeanlaisia kaappeja, että ton Ikean laatikoston lisäksi ei oo muuta säilytystä.
  Maalattiin lattia betoluxilla ja seinät lujalla, yllättävän hyvin on pysyneet, mutta näin 2 vuoden jälkeen alkais olla aika uusia. Lattiakaivon ympäriltä on vähän maali lohkeillut ja seinistä kuoriutuu jos pinta on mennyt rikki.

  Onneks kohta alkaa putkiremppa!

  1. Oho, on kyllä hyvin luja pysynyt seinissä! Edellisessä kodissa meilläkään ei ollut kylppärissä muuta säilytintä kuin tämä godmorgon – on kyllä tosi hyvä ja kestävä. Moni meistä osaa suunnitella, kunhan vain asettuu alas miettimään vähän. Se vaihe tuppaa monelta unohtumaan. 🙂

   Oih, pääsette pian remontoimaan ihan kunnolla! Samasta haaveilen minäkin. En varsinaisesti putkiremontista, mutta kylppäriremppa kelpais! 🙂

 2. Jossu / Maailman Paras Paikka
  28.11.2017, 08:29

  Mä en oo uskaltanut meidän kylppäriä maalata, vaikka sitä kiertävä laattaboordi ja siniharmaat laatat aika karmeita onkin (miksi oi miksi noita kylppäreitä tehtiin aikanaan juuri tuolla tyylillä, kun teilläkin on?!)… Onneksi meillä ei sentään ole sinistä kylppärissä, se kun on mun ehdoton inhokkivärini.

  Vessan V33:lla harmaaksi maalattu (aiemmin sininen) laattalattia on pysynyt tosi hyvänä, siinä ei edelleenkään puolentoista vuoden käytön jälkeen ole naarmun naarmua, toki vessan lattia ei kulutukseltaan joudu samoille kuin kylppäri.

  Innolla odotan kylppäriprojektin lopputulosta, tulee varmasti raikas ja moderni!

  1. Joo, nämä tällaiset kylppärit on jäänne 90 -luvulta, joita on vielä joihinkin 2000 -luvun asuntoihin laiteltu. Yök! Kiva kuulla että teilläkin on hyviä kokemuksia kaakelimaalista, vaikka tokikin wc ei tosiaan niin kovalla kulutuksella ole. Meillähän on sitten tosiaan vielä tämä alakerran wc odottelemassa omaa käsittelyään..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *