Kuopion kesävinkkejä

Kuopio on kesäkaupunki, kuten oikeastaan kaikki muutkin Suomen kaupungit. Pitkän talven jälkeen ihmiset ovat siirtyneet keskustaan nautiskelemaan torin sutinasta, joka on ehdottomasti Kuopion sydän. 
Tässä muutamia keskustan kesävinkkejä joissa kannattaa piipahtaa, jos Kuopio on kesäreissulistalla. Ja jos ei ole, niin toivottavasti tämän postauksen jälkeen on. 
Café Satama on täydellinen paikka nautiskelulle. Satamamiljöö tarjoaa taattua kesäfiilistä ja kahvilasta on mahdollista saada myös herkullista grilliruokaa. Kuvaushetkellä kahvila oli vielä kiinni, sillä liikuskelin satamassa kukonlaulun aikaan. Yleensä arinkoisella säällä terassi on tupaten täynnä. Paikka on auki säävarauksella.
Satamassa on useampikin paatti, jotka seilailee vaihtelevia reittejä muun muassa kauniiseen Saaristokaupunkiin. Itse en ole vielä päässyt sisävesiristeilyjä kokeilemaan (vähän noloa myöntää), mutta tänä kesänä täytyy ehdottomasti korjata tilanne!
Kahvila Kaneli on ainutlaatuisella tunnelmalla varustettu pienenpieni kahvila aivan torin tuntumassa. Kahvila myy myös Kuopiolaisen Ateljee Keltaisen Talon tuotteita.

Pikku-Pietarin torikuja sijaitsee aivan kivenheiton päässä torista. Ihania paikallisia käsitöitä pääsee hipelöimään pieniin aittoihin. Kannattaa poiketa myös torikujan kahvilaan!

Hanna Partasen kalakukkoa sen olla pitää! Jos ei kukko maistu, niin lihapiirakka on vähintäänkin yhtä hyvää. Hanna Partasen kalakukkoleipomo aloitti leipomotuotannon jo 30 -luvulla ja valmistaa kalakukot edelleen käsityönä perinteisen reseptin mukaan. Leipomuksia voi noutaa myös suoraan Kasarmikadun leipomosta. 

Puijon torni ja Kauppahalli ovat lienee Kuopion tunnetuimmat maamerkit. Kauppahalli  (kuten koko torin ympäristö) on hiljattain remontoitu. Kannattaa piipahtaa myös Kauppahallin kellariholvissa sijaitsevaan ravintola Rustik:iin. 
Kauppahallin molemmin puolin on kaksi kuopiolaisille rakasta patsasta. Kuvassa näkyy Siskotyttö ja toisella puolella kauppahallia patsastelee Veljmies. Toriremontin aikaan Siskotyttö ja Veljmies siirrettiin evakkoon saman katon alle ja kuopiolaiset alkoivat päivittelemään, että näinköhän patsaille syntyy evakon aikana jälkeläisiä. Ja niin tosiaan kävi, että Veljmiehelle ja Siskotytölle syntyi vauva! Oksapojan löydät Kuopion kävelykadulta, vanhempien välittömästä läheisyydestä.
Tosiaan, kieroa porukkaa nämä savolaiset.
Tässä vielä muutama käymisen arvoinen paikka, joista olen aiemminkin kertonut:
Lounaalle: Ravintola Urban
Illalliselle: Ravintola OS (kuuleman mukaan on tosin suljettu syksyyn saakka).
Syömään meksikolaista/drinksulle: Panza
Pienille, ihanille ostoksille: Daiga Daiga Duu
Mitä vielä? Mitkä on sun mielestä Kuopion parhaat kesämestat?
Kommentit (25)
 1. S - Beauty of Life
  14.6.2015, 14:42

  Me juuri siskon kanssa mietittiin eilen, että pitäisi kierrellä enemmän Suomea ja käydä just eri kaupungeissa! :))

  1. Me ollaan miehen kanssa tehty sitä pari viimeistä vuotta, kun ei ole ollut varaa mennä ulkomaille. On kyllä ollut ihan super-mahtavaa! Suomessa on niin paljon käymisen arvoisia, kauniita paikkoja. 🙂

 2. Syvältä.Sanna.
  14.6.2015, 16:53

  Täytyypä seuraavalla visiitillä muista tuo OS…

  1. Sain just täällä kommenttoboksissa tietää, että OS aukeaa ens kerran vasta syksyllä. Mut Isä Camillo on kans hyvä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *