Kuopion helmiä // kirpparit

Kirpparikierrokselle kannattaa lähteä jonkun sellaisen tyypin kanssa, joka rakastaa vanhoja purkkeja, purnukoita, astioita, huonekaluja, kankaita ja kaikkea muuta vanhaa ja söpöä. Onni on, että minulla sattuu olemaan tälläinen ystävä – Saara. Ja hei, tuolla se Saara on, Alexin Kodinpörssin edessä! Kirpparin edessä oleva rollaattori oli myös myynnissä. Saaran kanssa ihmettelimme ensin, että kenen se oli, kun ei liikkeessä ollut meidän lisäksi muita, kuin nuori miesmyyjä.
Kiersimme viisi eri kirpparia, joista neljä (kuvissa) sijaitsevat Kuopion keskustassa. Viides (kirpparilla.fi) on parin kilometrin päässä keskustasta ja on kooltaan huomattavasti suurempi kuin nämä neljä keskustakirppistä.

CityPörssi
CityPörssi on itsepalvelukirppis, jossa tavara liikkuu nopeasti. Itse myyn täällä omia kamppeita ja käyn myös usein ostoksilla. CityPörssissä on tavaraa laidasta laitaan, mutta ei juurikaan huonekaluja. Alakerrassa, kirpparin perällä on pieni huone huonekaluille, mutta itse en ole löytänyt sieltä koskaan mitään kiinnostavaa. Täältä kannattaa etsiä vaatteita, kenkiä, astioita ja muita käyttötavaroita. 

Alexin kodinpörssi
Alexin Kodinpörssi sijaitsee hieman syrjemmässä, mutta on kuitenkin melko lähellä toria. Täältä voit tehdä kivoja huonekalulöytöjä ja astioita on paljon! Vaatteita ei myydä lainkaan. Silmään pisti erityisesti vanha ja upea arkku, mutta se jäi tällä kertaa ostamatta. Alexin kodinpörssissä on myös tietokoneita yms. elektroniikkaa.

Kirphaali
Kirphaali. Astioita, astioita. Tosi paljon arabiaa. Vähän myös huonekaluja (lähinnä tuoleja) ja muuta perinteistä kirpparikamaa. Ei vaatteita.

Rihma

Rihma on kirppari, jossa on edeltäjänsä tavoin tarjolla paljon astioita (arabia, iittala). Myös vaatteita oli paljon, mutta tarjonta oli keskittynyt hieman iäkkäämmälle väestölle. Rihmassa oli myös pieniä huonekaluja (tuoleja yms.) Tavaraa on paljon – aikamoinen aarreaitta.
Kirpparilla.fi on iso itsepalvelukirpputori. Tarjolla tavaraa laidasta laitaan. Täältä voi löytää hyviä käyttötavaroita, vaatteita lapsille ja itselle, piensisustustarvikkeita yms.


Lapsiperheellisen kannattaa poiketa:
Kirpputori Pikku Vanha. Lastenvaatteita, leluja ja tarvikkeita. Myös äitiysvaatteita. Sijaitsee lähellä tuomiokirkkoa.
Kirpputori Pikku-Kirppu. Tosi siisti lastenvaatekirpputori samassa rakennuksessa kuin Kirpparilla.fi. Tarjolla myös tarvikkeita ja äitiysvaatteita.
Kirpparikierrokselta tarttui mukaan muutama kiva juttu. Huomenna näätte! 

Käytkö kirppareilla ja onko sinulla kirpparisuosikkia omassa kotikaupungissa? Vinkkejä otetaan vastaan! 🙂
Kommentit (15)
 1. Marjut / Vanha matkalaukku
  6.3.2014, 07:59

  Kiitti vinkeistä! Jossain vaiheessa pitäis reissata Kuopioon tapaamaan miehen sukulaisia ja tietysti sisävesiristeilytkin pitää kokea siinä samalla. Mut muutaman kirppiksenkin vois siis kiertää 😉
  Mä käyn yleensä Hämeenlinnassa kirppistelemässä. Siellä esim. Hämeentien kirppis, Suurkirpputori, Herman's Second Hand sekä UNELMA kirpputori kannattaa tsekata. Riihimäellä taas keskustassa sijaitseva Femmatori kuuluu suosikkeihin.

  1. No ehdottomasti kannattaa!

   Asuin Hämeenlinnassa about vuoden ja silloin tuli käytyä tuolla Suurkirppiksellä. Pitääpä laittaa muutkin mieleen, jos sinne tulee suunnattua. 🙂

 2. Emilia Karenina
  6.3.2014, 09:27

  Ihana ihana Kuopiomme<3 Nyt tekee heti mieli kirpparille, kiitos vaan. Ja se Savon Sanomien toimittaja lähestyi jo, että kiitos siitäkin;) Hauskaa päivää!

  1. Hienoa! Jään innolla odottamaan juttua! 🙂

   Kirppareilla kiertely kiireettömästi (ja mieluusti ilman muksuja) on ihanan terapeuttista. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *