Kuinka asentaa yhteen valaisinpistokkeeseen kolme valaisinta? / Ohjeet

Aika usein minulle on käynyt niin, että googleen syötetty hakusana ei tuota tulosta. Kun ohjeita ei ole omaan tarpeeseen laadittu, on sellaiset tehtävä itse.

Halusin portaikkoon sellaisen valaisimen, jossa olisi useampi ”varjostin”. Ikeasta tarttui mukaan nämä lasiset kuvut, mutta en nyt kuollaksenikaan muista niiden nimeä! Vielä valaisimet eivät ole päässeet myöskään oikealle paikalleen portaikkoon, sillä halusin testata ne vähän helpommassa testauspaikassa olohuoneessa. Jos johtoja olisi vielä pitänyt säätää, niin portaikon ylle kiipeäminen ja valaisimen irroittaminen ei ole sitä mieluisinta puuhaa. Tässä postauksessa kuitenkin ohjeet siihen, että kuinka kiinnittää useampi valaisin yhteen kattovalaisinpistokkeeseen.

Huomioithan sen, että ohjeiden toteutus tehdään täysin omalla vastuulla!

Suosittelen sähkötöissä aina ammattilaisen käyttöä.

 

Blogin ulkoasu on myös päivittynyt ja tässä vielä itsekin harjoittelen sen käyttöä. Myös mainokset hakevat vielä paikkaansa, joten huomioithan, että postaus jatkuu vielä suuren mainospalkin jälkeen. Kiva olisi kuulla palautetta blogin ulkoasusta! Suurin muutos pöytäkoneella katsottuna lienee se, että sivupalkki on kadonnut. Esittelyteksti löytyy hieman myöhemmin sitten tuolta yläriviltä.

Tarvikkeet:

  • pihdit, joilla saat katkaistua johdot.
  • puukko, jotta saat kuorittua johtoa. Myös pihdit toimivat tässä käyttötarkoituksessa.
  • Kattokupu, jossa useampi ulostuloaukko. Omani ostin Clas Ohlsonilta.
  • Pieni ruuvimeisseli sokeripalan ruuvien pyöritykseen.

 

  • Ikean valaisimissa on valmiina kiinni sokeripala. Napsaise sokeripalat poikki johdosta pihdeillä, jotta saat johdon pujoteltua pois Ikean valaisimen kattokuvusta.

  • Pujoita kolmen valaisimen johdot (ne joista juuri irrotit mahdolliset sokeripalat) Clas Ohlsonista ostetun kattokuvun reikien läpi. Säädä johdot haluamaasi pituuteen.

  • Clas Ohlsonin kattokuvun mukana tulee sokeripala. Kuori hieman johtoja ja pyöritä siniset johdot yhteen nippuun ja ruskeat yhteen. Aseta nippu omaan reikään ja katso, että johdot eivät pääse koskettamaan toisiaan (siniset eivät saa koskettaa ruskeita ja toisinpäin, tärkeä vaihe!)

 

  • Voit varmuuden vuoksi kieputtaa sähköteippiä paljaan johdon päälle (jos olet esimerkiksi kuorinut johtoa esille liikaa.

 

  • Ruuvaile johdot kiinni sokeripalaan ja aseta pistoke kattopistokkeeseen.

Valmis!

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *