Blogit
Marulla

Kotimme kotimaiset ja blogivinkki

Sain Little mrs Finland blogin bloggaajalta (olipas aika kummasti ilmaistu) haasteen, jossa on tarkoitus pohtia oman kodin kotimaisia sisustustuotteita. Kannattaa muuten ehdottomasti tutustua kyseiseen blogiin. Blogi kertoo kuopiolaisesta perheestä, joka sitoutuu vuodeksi käyttämään ainoastaan suomalaisia tuotteita. Ehdottoman mielenkiintoista!
Heti haasteen saatua jäin pohtimaan oman kodin sisustustuotteita ja huonekaluja. Ihan itsekin yllätyin, että kuinka vähän meillä loppujen lopuksi on sitä ruotsalaista. Olemme hankkineet sieltä enemmän piensisustustuotteita; taulunkehyksiä, hyllyjä, säilytyslaatikoita (paitsi lastenhuoneiden säilytysjärjestelmät ovat ikeaa).
Noh, sitten tullaankin siihen ongelmakohtaan, että mikä todellisuudessa on suomalaista? Tätä Little mrs Finland aika pitkälti pohtii myös omassa blogissaan. Kokoankin tähän postaukseen ne huonekalut, jotka tiedän (melko varmasti), että ovat Suomessa valmistettu. Meillä on hyvin paljon käytettynä hankittua vanhaa, Suomessa valmistettua tavaraa. Viime aikoina olen tehnyt myös vaatteiden saralla tosi hyviä kirppislöytöjä. Ajattelinpa niistä tehdä oman postauksen, jahka ehdin. 
Tässä kuitenkin meidän kodin suomalaisia. 
Iskun sohva, valmistettu Lahdessa suomalaisesta koivusta.
Matto Mum´s. 
Suomalaista designiä (Susanna Vento), mutta matto valmistetaan käsityönä Intiassa. 
On tosin eettisissä oloissa tehty, eli pointsit Mum`s:ille siitä!
Vanha nojatuoli (2kpl). Puusepän mukaan nojatuolit ovat Askon valmistamat 50-60 -luvulla, eli suomalaisia ovat! Ainakin melko varmasti. 
Lundian taso. Kirpparilöytö. Lundiat on valmistettu Suomessa vuodesta 1948 alkaen, eli pöytälevy on taatusti suomalainen. Lundian käyttämä puu on myös suomalaista mäntyä. Hienoa! Pukkijalat Ikea. Pinnatuolit äidiltä lainattu, alkuperästä ei tietoa. 
Makuuhuoneen hattuhylly. Kirpparilöytö. 
Alkuperästä ei varmaa tietoa, mutta myyjän mukaan on suomalaista tuotantoa.
Taustalla näkyvä tv-taso on Askosta hommattu. 
Sitterissä loikoileva vauva on suomalaista huippusuunnittelua parhaimmillaan!
Vanha keittiön kaappi. Kirpparilöytö.
Valmistettu Lahdessa, suomalaista käsityötä.
Kaapin takana on tarra, jossa lukee myös ensimmäisen omistajan nimi.
 Kuinkahan monta tarinaa tämä kaappi on ollut todistamassa?
Minun rakas! ♥ 

Sänky, Asko. Valmistetaan kuitenkin nykyään Ruotsissa.
Miksi ihmeessä?

….

Arvostan suomalaisuutta, suomalaista designia ja käsityötä. Kuluttajan on kuitenkin hankala tietää, että mitkä tuotteet todellisuudessa valmistetaan täällä kotimaassa. Pimitetäänkö meitä kuluttajia tahallaan, jotta brändi pysyisi vahvasti suomalaisena. Kuinka sinivalkoisia on todellisuudessa suomalaiseksi mielletyt marimekko, iittala ja arabia. Niitäkin meiltä löytyy paljon.

Haastan seuraavat ihanat blogit pohtimaan omaa ”sisustuskäyttäytymistään” suhteessa suomalaisuuteen:

Seuraavatalo 
Sulla on varmaan Lyde just nyt paljon luppoaikaa tarttua tälläisiin haasteisiin. 😉

K O T I L A


Designed by Sm

Kuinka paljon sinun kotona on kotimaista, varmasti Suomessa valmistettua?

Kommentit (19)

 1. Syvältä.Sanna.

  Meillä on vanhaa kotimaista, mutta ei juurikaan mitään uutta, ainakaan toistaiseksi. Hei ja uusi banneri 🙂

  • maru

   Kyllä – aika samoilla linjoilla meilläkin mennään. Paitsi tuon sohvan kohdalla. Uusi kotimainen on melko kallista, ehkä siksi.

   Kiva, että huomasit uuden bannerin. Ärsyttää, kun se ei ole keskellä. Projekti jatkuu.. 😀

 2. Syhi / Syhinä-blogi

  Kylläpä laittoi miettimään eikä äkkiseltään tullut mieleeni kymmentäkään kotimaista huonekalua =O

  • maru

   Nii-in, eikö ole yllättävää itsellekin! Jotenkin sitä kuvittelee (ainakin minä itse) kannattavani kotimaista, mutta sitten sitä huomaa, että esim. vaatteissa ei ole kovinkaan montaa kotimaista..

 3. Jossu / Maailman Paras Paikka

  Hauska postaus mielenkiintoisesta aiheesta! Ja repesin tolle vauvajutulle täysin 🙂 Hieno uusi banneri muuten!

  • maru

   Hih, kiitti! 🙂

 4. Kotilan Riikka

  Hih, täällä kans hymyilen tuolle vauvan valmistusmaalle ja huippusuunnittelulle 🙂

  Kiitos mielenkiintoisesta haasteesta! Nostit esiin hyvän kysymyksen! Varsinkin täällä ruotsinkielisellä länsirannikolla monet asiat, myös ne vintage -huonekalut ovat saattaneet kantautua länsinaapurista ja paljonhan täällä on myös ruotsalaisia merkkejä sisustusliikkeissä, joista ei välttämättä niin paljon ole kuultu sisä-Suomessa.

  Joten täytyypä tarttua aiheeseen, mutta toivottavasti ei haittaa, jos tähän haasteeseen vastaamisessa kuluu hieman aikaa..?

  PS. Just postasin naantalilaisen Tarja Ritari Design`in uutuustekstiilituotteista, joten 100% suomalaista olis tarjolla blogissani 😀 Iloista viikonloppua!

  • maru

   Ja ei tietenkään ole hoppu vastaamisen suhteen. Pääasia, että mahdollisimman mpni miettisi omia kulutustotumuksiaan sisustamisen suhteen.

   Mielenkiintoista tosiaan tuokin, että siellä suunnalla Suomea on paljon vanhaa ruotsalaista. Enpä ole tullut ajatelleeksi, mutta tottahan toki se niin taitaa mennäkin!

 5. ///// L A U R A

  Jes! Lisää tällaisia haasteita. Suomalaisen työn arvostusta saisi kyllä kuuluttaa huomattavasti nykyistä enemmän. Ja edelleen huokailen tuota teidän ihanaa kaappia – sitä, jonka vuoksi yritin jo kerran muuttaa teille asumaan;)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *