Blogit
Marulla

Kotiäiti Elementissä // Kuopion helmiä

Heräsin yöllä vain kerran.
Puoliltaöin, enkä sen jälkeen nukkunut.
Molemmat pojat valvotti vuorotellen.

Aamulla ensimmäisenä vaihdoin vauvan vaipan ja syötin. Parivuotias on siirtynyt osittain pikkuhousuihin, jotta vaipaista päästäisiin pikkuhiljaa eroon. Samaan syssyyn siis hänellekin aamupesut, pikkupöksyt jalkaan ja puuron keittoon.

Keitän puuron, esikoinen haluaa tulla syliin katsomaan puuron porinaa. Samalla heilutan jalalla vauvaa, joka istuu sitterissä. Saan puuron ja kahvin vihdoin eteeni ja näen esikoisen kasvoilla syylisen ilmeen ja kuulen lorinaa. Pissahan se siellä! Iloisesti juoksentelee pitkin syöttötuolia ja lattiaa. Aloitetaanpas alusta..

Eräs ystävä houkutteli minut mukaan Element Studiolle lämpö-joogaan. Omat joogakokemukset sijottui ennen tätä lähinnä yläasteikään ja kikatuskohtauksiin. Ajattelin, että mikäpäs siinä! 
Ajoitus ei olisi voinut olla parempi, sillä valvotun yön jälkeen olin enemmän kuin tyytyväinen, että pääsin pariksi tunniksi pois kotoa. 
Astuin lämpimään huoneeseen, jossa oli rauhallinen tunnelma. Ei musiikkia, ei mitään ylimääräistä. Ainoastaan ohjaaja Emilian rauhoittava ääni. Miljöö, ohjaustapa ja tunnin sisältö poikkesivat hurjasti siitä, johon olen ison kuntokeskuksen jumppatunneilla tottunut. 
Tervetullut muutos omiin liikuntatottumuksiin! 
Tunnin aikana etenkin vauvan kantamisesta jumissa ollut vasen olkapää kertoi kaipaavansa bodypumpin sijaan rauhallista joogaa. Vaikka kroppa teki koko puolentoistatunnin ajan töitä, oli ajatukset jossain ihan muualla – minussa itsessäni nimittäin. Kuten siellä ruudun toisella puolella olevat kanssasisaret varmasti tietävät, äitinä omat tarpeet tulevat arjessa useimmiten siellä viimeisenä. Ajatukset meinasivat puolitoistatuntisen aikana muutamaan otteeseen lipsahtaa kotiin, mutta Emilia palautti harhailevan mielen lempeästi takaisin omaan itseen. 
Tosi miellyttävä persoona ja ammattitaitoinen tyyppi!  

Emilia Kujala (kuvassa1.) on terveyden ja käyttäytymisen muutoksen psykologiaan erikoistunut sosiaalipsykologi, mindfulness-kouluttaja ja sertifioitu jooganopettaja. 
Kaikki muutkin Element Studion työntekijät ovat alansa rautaisia ammattilaisia. 
Olin ajatellut, että Kauppakeskus Minnan yläkerrassa sijaitseva Element Studio on ihan tavallinen kuntokeskus muiden joukossa. Toki se tarjoaa myös nopeatemposia ryhmäliikuntatunteja ja kuntosalipalveluita, mutta on erikoistunut kokonaisvaltaisten hyvinvointipalveluiden tuottamiseen. 
Studio keskittyy henkilökohtaiseen valmennukseen, jota toteutetaan monesta kuntokeskuksesta poiketen myös kaikilla ryhmäliikuntatunneilla. Studio tarjoaa ryhmäliikuntatuntien lisäksi kursseja muun muassa Pilatekseen, Joogaan, Tanssiin ja painonhallintaan. Loistava keino tutustua uusiin lajeihin ja siinä samalla oppia jotain uutta itsestään – niin kehosta kuin mielestä. 

Puolitoistatuntisen joogasession jälkeen palasin kotiin.
Olo tuntui raukealta – kuin hyvin nukutun yön jälkeen.
Tai muistelisin, että juuri tältä se tuntuu, kun on nukkunut tarpeeksi..

Kommentit (4)

 1. Ruut

  Kuulostaa ja näyttää oikein kivalta!! Kiva, että pääsit kokeilemaan ja toivotaan, että siellä yöheräilyt taas joku päivä ovat muisto vain <3

  • maru

   Tämä oli kyllä ihana paikka ja super-hyvä tunti! Yllättävän pirteä olen siihen nähden, että olen nukkunut viimeksi kunnolla viime vuonna. 😀

 2. Milla // Moon shaped little box

  Onpa kauniit kuvat ja kuullostaa todella rauhoittavalta kokemukselta! 🙂 Upealta näyttää tuo tila, voin vaan kuvitella miten rentouttavaa tuo hot jooga on ollut. ^^

  • maru

   Voi kiitos Milla! Oli kyllä ihanan rentouttavaa – voin suositella! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *