Kokemuksia valkoisesta altaasta ja messinkihanasta

Teiltä tuli toive, että haluaisitte nähdä tarkemmin allasnurkkausta ja hoksasinkin, että en ole sitä vielä täällä esitellyt! Johtunee lienee siitä, että tämä nurkkaus oli jonkin aikaa hieman keskeneräinen.

Samaan syssyyn päätin kirjoittaa hieman kokemuksia myös valkoisesta komposiittialtaasta sekä messinkihanasta.

Keittiön tässä nurkkauksessa on pari rakosta, jotka etenkin näin kuvissa korostuu ikävästi. Toisaalta eivät yleisilmeessä kauheasti häiritse ja nurkka onkin osoittautunut näistä huolimatta vallan toimivaksi. Hanan viereiseen kippikaappiin sujahtaa pesuaineet, tyhjät pullot, ynnämuut joutavat, jotka helposti muuten kertyisi tasolle. Astianpesukone on integroitu altaan oikealle puolelle.

Koska jatkoimme keittiötä pari metriä suuremmaksi vastapäiseltä seinältä, poistui ruokapöydälle tarkoitettu rakonen käytöstä. Tämän vuoksi emme voineet asettaa lyhyempää kalusteseinää aivan seinän reunaan saakka, sillä ruokapöydän tila olisi jäänyt liian ahtaaksi. Tyhjään tilaan jäi kuitenkin hyvä paikka keittiöjakkaralle ja pyyhekoukuille.

Valkoinen komposiittiallas

Valkoista allasta reunustava silikoni on alkanut hieman kellertämään käytössä. En tiedä millainen silikoni siihen on laitettu, mutta se minua itseäni sävyero häiritsee melko paljon. Silikonin vaihtaminen käy kuitenkin helposti myös itse, joten täytyy tehdä se pikapuoliin. Kannattaa siis tarkastaa silikonin sävy ennen, kun sen asentaa etenkin valkoisen tason yhteyteen.

Kuulin, että Stala lopettaa valkoisen komposiittialtaan valmistuksen. Syynä lienee reklamaatiot, joita varmasti valkoisen altaan tiimoilta tulee. Valkoinen on herkkä tahroille, mutta me ollaan pärjätty valkoisen Stala -altaan kanssa ihan peruspuhdistuksella. Vielä en ole kertaakaan käyttänyt taikasientä tms. mutta sillä sitten hätätapauksessa saa irroiteltua pinnasta pinttyneemmät tahrat. Toisaalta, olemme melko peruspuhtaita immeisiä, joten tomaattikastikkeet ei kauhean pitkään lillu altaassa. Laiskemmalle siivoojalle en suosittele.

Hyvän vinkki valkoisen komposiittialtaan puhdistukseen on jättää altaaseen likoamaan yön yli tiskiainetabletti ja huuhdella allas seuraavana päivänä puhtaaksi. Kätevää!

Messinkihana

Tapwellin messinkihana oli yksityiskohta, jonka ehdottomasti halusin keittiöön. Messinki hapettuu ajan myötä osuessaan veteen, joten tämä kannattaa ottaa huomioon jos pohditte messinkisen hanan valintaa. Messingin saa kuitenkin kiillotettua uudenveroiseksi helposti, mutta minua ei tuo hieman rustiikkisempi ulkoasu haittaa ollenkaan. Hana on ehdottomasti vetimien ohella keittiön katseenvangitsia ja hieman yllättävä yllätys, joka ei ensinäkemältä paljastu, sillä on vähän piilossa tuolla nurkkaukseessa.

Yhteenvetona kerrottakoon, että ollaan tyytyväisiä niin valkoisen komposiittialtaaseen kuin myös messinkihanaan. Nämä molemmat ovat tosin sellaisia, joita en välttämättä ensi-istumalta lähtisi suosittelemaan asiakkaalle. Kun tietyt huonot puolet tiedostaa, on sen jälkeen oma valinta päättää, ajatteleeko ensisijaisesti ulkonäköä vai käytettävyyttä. Sisustamisessa onkin melko usein kyse näiden kahden yhdistämisestä ja keskitien löytymisestä.

Kommentit (7)
 1. Just iskin töissä uuteen mallikeittiöön Otsosonin Teno-komposiittialtaan valkoisena ja mietin miten sitä myyn, kun ei oo käyttökokemusta itsellä. Tästä sai muutamat hyvät vinkit, kiitos! Onhan se kaunis ja toi hana kans ❤

  1. No hei huippua kuulla, että tästä oli hyötyä! Oma koti on hyvä testikenttä, niin tietää mitä suosittelee eteenpäin. Mieluusti jaan täällä omia kokemuksia sitten muidenkin iloksi. <3 Ihanaa viikonloppua Sandra!

 2. Noora / Villakoiria ja kissankarvaa
  16.10.2017, 15:27

  Tiedätkö onko vastaavia messinkisiä hanoja saatavilla jotenkin pinnoitettuna, joissa pinta ei pääse hapettumaan? Haaveilen messinkisestä hanasta, mutta haluaisin että se säilyttää kiiltonsa.

  Miten messingin muuten saa parhaiten (/helpoiten) kiillotettua? Iittalan Nappuloille varmaan toimii sama menetelmä, ne kaipais pikkuhiljaa kiillotusta!

  1. Messingin saa puhdistettua esimerkiksi ketsupilla (levitä messingin päälle ja anna vaikuttaa vähintään tunti. huuhtele). Myös tiskiainepesulla kevyesti puhdistaen voi auttaa. Messingin puhdistukseen myydään myös omia pesuaineita. Pinnotteista en ole kuullut, joten kirkkautta se ei tule ilman puhdistusta säilyttämään.

   1. Noora / Villakoiria ja kissankarvaa
    18.10.2017, 19:47

    Okei, kiitos vinkistä! Ketsuppiostoksille siis! Ehkä mä voisin elää messinkisenä hanan kanssa, jos sen saa aina takaisin kiiltäväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *