Blogit
Marulla

Kokemuksia mikrosementistä

Olen saanut muutamia yhteydenottoja liittyen mikrosementin käytettävyyteen ja käyttökokemuksiin. Päätin tehdä siitä oman postauksen, koska selvästi mikrosementtipinnoite mietityttää teistä monia. Meillä mikrosementti on ollut kylpyhuoneessa nyt n. 2 kk ja olemme edelleen erittäin tyytyväisiä. Voinen jo jonkilaisia käyttökokemuksiakin kertoa, mutta lupaan palata asiaan jälleen, kun aikaa on kulunut pidempään.
Monet meillä käyneet ovat ihmetelleet sementin pintaa – se ei olekaan huokoinen, vaan lakkapinnan vuoksi jopa kiiltävä. Pinta ja sen ”heijastavuus” näkyy parhaiten viimeisessä kuvassa. Yritin näihin kuviin saada myös lattian kuvioinnin, sillä sitä ei ole aiemmissa postauksissa näkynyt.
Meillä on seinissä sävy PLATA ja lattiassa BLANCO. Lattia ei ole vitivalkoinen, vaan pinta muistuttaa mielestäni vähän marmoria, sillä mikrosementtiä levittäessä pintaa ”poltetaan” ja siihen jää mustaa kuviointia. Kaikki lika ja tahrat eivät siis näy lattiasta, kun siinä on hieman elävyyttä, eikä ole tasaisen valkoinen.

Puhtaanapito on helppoa ja pintaa voi huoltaa samalla tavalla kuin kaakelia. Jynssäystä ei siis tarvitse pelätä. Saippua tms. ei tartu pintaan sen kummemmin kuin kaakelissakaan. Pinnan liukkaus on perus kaakelin kanssa samaa luokkaa. On siis liukas, mutta kyllä oli kaakelikin – yhtä paljon on saanut aina pelätä lasten liukastelua.

Pari pientä korjailukohtaa olemme pinnasta löytäneet. Yhden pienen ”kolon” saumakohdasta ja toisen lattiasta. Olen kuullut, että joillaan on ollut mikrosementistä huonoja kokemuksia – pintaa on jouduttu kauttaaltaan uusimaan useita kertoja. Ihmettelen kovasti. Epäilen, että pinnoitusta ei ole tehty näissä tapauksessa oikein. Perusteellisen pohjustustyöt ja oikeaoppinen asennus takaa taatusti aikaa kestävän lopputuloksen.

Edullisesta materiaalista ei suinkaan ole kyse, vaan mikrosementti liikkuu samoissa hinnoissa kuin kaakeli. Edullisuus tulee kuitenkin vanhan kylpyhuoneen remontoinnin asennuskustannuksista – sementin voi laittaa vanhojen kaakeleiden päälle, jos vesieristys on kunnossa. Mitään ei siis tarvitse purkaa pois. Suosittelen ehdottomasti, että asennuksen hoitaa SBL:n koulutuksen käynyt ammattilainen, jotta lopputuloksesta tulee paras mahdollinen. Kuopionseudulla koulutuksen on käynyt KotiPetraamon Petra Rautaparta ja veljeni Tero Korhonen joka on erikoistunut nimen omaan kylpyhuoneiden saneerauksiin. Voi lämpimästi suositella molempia!

Onko sinulla kokemuksia mikrosementistä? Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Kommentit (7)

 1. -Tsinnia-

  Me kans laitettiin kellarin saunaa remontoidessa tuon tyylinen ratkaisu pesuhuoneeseen. Käytimme tavallista laastia, mutta pinta on tuota samaa ja toimii kyllä mainiosti. Mitään ongelmia ei ole ollut ja olemme saunoneet jo kohta parisen vuotta. Sopii mielestäni mainiosti kellariimme ja sen pesuhuoneeseen 🙂

  • maru

   No todellakin! Voi kuvitella, että näyttää upealta. En muistakaan nähneeni kuvaa teidän pesutiloista..

  • -Tsinnia-

   Oon jossain vaiheessa saunasta ja pesuuoneesta jutun tehnyt, mutta siitäkin on jo aikaa 🙂

 2. Anonyymi

  Kiitos postauksesta! Mikrosementti kiinnostaa ja askarruttaa kovasti -rakennamme uudistaloa Kuopion seudulle. Mitä tarkoitat Tsinnia, että käytitte tavallista laastia?

  Minusta tuo on ihan älyttömän hienon näköistä pintaa 🙂

  -E.S.

  • maru

   Jos tekisin kokonaan uuden kylppärin, niin tekisin tästä. Tykkään kans ihan hurjasti tästä pinnasta! Asuntomessuilla oli toteutettu hienosti mikrosementillä kylppäri siten, että lattia oli mikrosementtiä ja seinillä tiililadonnalla laatta. Teillä onkin siinä pohdintaa. 🙂

  • Anonyymi

   Kallistun kokoajan enemmän ja enemmän mikrosementin puoleen. Minusta tämän materiaalin paras juttu on juuri se, että lattiat ja seinät ovat saumattomat, joten seinät tulevat myös tästä, mikäli tähän päädymme (mies) 😀

   -E.S.

 3. Anonyymi

  Löysin blogiisi mikrosementti-asiasanan kautta, tosi mukavaa luettavaa ja kauniita kuvia. Minäkin olen laittamassa kylppärin-kodinhoitohuoneen seiniin saman firman mikrosementtiä kuin teilläkin. Nyt keikun kahden värin, platan ja gris claron, välillä. Ootko sä tyytyväinen platan tummuuteen/vaaleuteen? Harkitsitko tummempaa harmaata seiniin?

  -Hanna

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *