Kohti klassisempaa sisustusta

Näitä minun ottamia kotimme sisustuskuvia katsellessa tuskin tulee mieleen klassisuus. Kotimme tyylisuunta edustaa lienee eniten modernia retroa, vaikkakin inhoan lokeroita ja määrittelyjä – tykkään sisustaa kotiamme sen kummemmin tyylisuuntia ajattelematta. Kauniit asiat löytävät meille edustivat ne sitten puhdasta skandinaavisuutta tai retroa kasarikautta. Tarkoitan meidän mielestä kauniit asiat. Sekin kun on katsojan silmissä. 
Graafisten kuosien, leikkisyyden ja mustavalkoisuuden tilalle vyöryy sisustuksen saralla klassisuus ja ajattomuus. Minäkin, vannoutunut graafisten kuosien ystävä ja vanha retrolovettaja huomaan ihailevani vahvojen graafisten linjojen sijaan entistä enemmän puhtaita ja pehmeitä linjoja sekä puuterisia sävyjä. Pellavia ja muita luonnonmateriaaleja unohtamatta. Pikkuhiljaa nämä elementit ovat toki hiipineet myös meidän kotiin. 

Järjestelin tänään keittiön hyllyn astioita ja riisuin osan kupeista kaappiin, jotta sain värimaailmasta rauhallisemman. Kaipaan kotimme sisustukseen herkkyyttä, jota nykyiset raamit eivät pysty minulle tarjoamaan. Tiedättekö, sellaista pehmeämpää värimaailmaa ja kokonaisvaltaista linjakkuutta. Rakkaus väreihin ei ole tietenkään kadonnut minnekkään, mutta kirkkaiden värien sijaan kaipaisin murretumpaa väripalettia. 
Asettelin kupit ja kipot paikoilleen ja ajattelin, että ei helkkari kun kyllästyttää!

Onko tämä se hetki, kun koko oman kodin sisustaminen on totaalisessa murrosvaiheessa ja muutoksen edessä? Radikaalimpien siirtojen sijaan taidan kuitenkin odottaa tyylimuutosta seuraavaan kotiin, mutta oletteko te kärsineet koskaan totaalisesta tyylimuutoksesta? Oletteko uusineet sisustuksen kerralla, vai pikkuhiljaa elementtejä muuttaen? Onko sisustushistoriassasi selkeästi joku ajankohta, jolloin muutit oman tyylin? Romanttisesta moderniin tai vaikkapa retrosta klassiseen tyyliin? Mieluusti kuulisin teidän tarinoita suurista tyylimuutoksista – tai ihan vain vertaistuellisia kokemuksia suuresta sisustuskuumeesta. 

Kommentit (39)
  1. Mielenkiinnolla jään odottamaan millaiseksi teidän kodin väripaletti jatkossa muotoutuu! Murrettujen sävyjen ystävänä löytäisin kyllä itsekin kaupoista juuri nyt vaikka mitä ihanaa kotiin.

    1. Sama täällä! Ei uskalla liikkua kaupoilla ollenkaan. 😀

  2. paulasmarias
    12.3.2017, 06:57

    Kun muutimme uuteen kotiimme noin viisi vuotta sitten, olin aivan ehdoton etten halua pyöreitä muotoja esim. Varjostimiin tms. Lisäksi kaikki oli enemmän tai vähemmän valkoista ja kiiltävän hopeaa… Vuosien mittaa mustat esineet ovat lisääntyneet lämpimien puun sävyjen ohella, kodikkuutta tuovat vielä lisääntyneet viherkasvit, myös pyöreitä ja pehmeämpiä muotoja ja pintoja löytyy enemmän. Pienillä jutuilla tyyli on tässä vuosien varrella muuttunut pikku hiljaa, saas nähdä mihin suuntaan tulevaisuudessa mennään 😀

    1. Hauskaa, että jokin muoto päätyy "ei meille" listalle. Uskon, että viisi vuotta sitten ajan henki oli myös paljon nykyistä kulmikkaampi. Pienillä jutuilla tosiaan saa paljon aikaan ja oma tyyli hioutuu vuosien mitaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *