Kodin värikoodit sekä ennen ja jälkeen kuvat

Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila Oy

Kotimme on vuonna 2004 rakennettu pienkerrostalo, joka oli muuttaessamme alkuperäiskunnossa. Etenkin seinäpinnoissa näkyi elämisestä aiheutuneet jäljet ja toki halusimme tehdä kodista oman näköisen ja raikastaa tunnelmaa. Kaikki seinät oli kauttaaltaan vuorattu tapetilla, joten irroitusurakka oli melkoinen. Pienenä vinkkinä kerrottakoon, että täältä löydät Tikkurilan maalilinjan vinkit, kuinka tasoittaa elämää nähneet seinäpinnat jälleen katsetta kestäviksi.

Tikkurilan maalit ja sävyt ovat minulle tutuimmat ja käytän mieluusti työ-, kuin myös kotiprojekteissa tuotteita jotka itse tunnen parhaiten. Täyshimmeä Harmony -sisämaali valikoitui meillä useampaan huoneeseen sillä sen sametinhimmeä pinta antaa sävylle juuri oikeanlaisen vivahteen ja mikä parasta, peittää pienet seinien epätasaisuudet.  Pinnat jotka saavat osakseen enemmän kulutusta ja kolhua, kannattaa valita maaliksi esimerkiksi pesua kestävä Tikkurilan Remontti-Ässä.

Tikkurila antaa tuotteilleen myös sävylupauksen. Kun valitset tunne värit -värikartasta sopivan sävyn ja sekoitat sen Tikkurilan sisäseinämaaliin saat taatusti sellaisen sävyn, kuin mitä värikartan sävy lupaa. Kannattaa muistaa myös kodin sävyjä valittaessa, että saat Tikkurilan nettisivuilta tilattua pientä korvausta vastaan myös A4 kokoisia värimalleja, jotka helpottavat sävyvalintaa entisestään.

Keittiö ja olohuone on yhtä ja samaa tilaa ja sijaitsee kotimme alakerrassa. Sisäänkäynti tapahtuu siis suoraan olohuoneeseen, tuolta lasioven takaa ja tykkään kotiin palatessa näkymästä kovasti. Olohuoneen tv-seinusta, eteistä kehystävät seinät sekä keittiön ”ikkuna” on maalattu utuisella Neito X420 sävyllä.

Vaikka trendeissä mennään pikkuhiljaa kohti tummempia murrettuja punaisia, kuten viininpunaista, halusin omaan kotiin vaaleaa yleisilmettä. Pastelliset sävyt hurmaavat minut itseni edelleen, joten hempeä ja murrettu seinän sävy oli helppo vaihtoehto tähän kotimme sydämeen.

Yläkerran aulan kaksi seinää saivat ylleen hieman violettiin vivahtavan, lämpimän ja maanläheisen Shantung V481 -sävyn.

Maalatessa hieman epäröin sävyn sopivuutta, mutta ai että minä tykkään! Vähän yllättävä ja joissain valoissa hyvinkin harmaa ja toisinaan taas erittäin vaaleanvioletti, laventelinen ja herkkä.


tikkurila_x487

Kotimme niin sanottuna yleisvärinä toimi Tikkurilan Laasti X487.

Laasti kehystää niin portaikkoa, olohuoneen, aulan sekä lastenhuoneen seiniä niiltä osin, joissa ei ole tehostesävyjä. Laasti sävyssä on maanläheinen vivahde, joten se antaa varsin lämpimän ja kotoisan tunnelman. Itse miellän valkoisen omassa kodissa turhan kovaksi, joten halusin vältellä sitä ja valita seinien sävyksi hieman intensiivisemmän sävyn – harmaa Laasti toimii tässä tarkoituksessa erinomaisesti!

Makuuhuoneen tummanpuhuva ja tunnelmallinen sininen on Tikkurilan Denim N429.

Koko makuuhuone maalattiin kauttaaltaan tummansinisellä ja pari kuukautta sinisessä makuuhuoneessa nukkuneena voin allekirjoittaa sinisen rauhoittavan vaikutuksen. Tummansininen antaa loistavan taustan myös puunsävyiselle lipastolle.

Lastenhuoneeseen maalasin Tikkurilan Liitu  maalilla tehosteseinän. Liitu maali sävytettiin utuiseen vihreään Serpentiini V447 sävyyn. Tarkemmat ohjeet lastenhuoneen seinämaalauksesta olenkin ehtinyt kirjoitella ja kuvata tänne.

Maalausurakan palkinto puhuu puolestaan ja kodista tuli maalipintojen myötä meidän näköinen. Käy ihmeessä kurkkaamassa ennen ja jälkeen -kuvat Tikkurilan sivuilta ja sieltä löytyy myös tarkempi tarvikelista kätetyistä tuotteista.

Maalausprojekti on vielä hieman vaiheessa, sillä kenties isoin urakka on vielä edessä. Olohuoneesta ylös nousevat mäntyportaat kaipaavat kipeästi uutta pintaa ja projekti onkin tarkoitus aloittaa lähiviikkoina. Sivusta useamman kerran mäntyportaidenmaalausurakkaa seuranneena voin todeta, että helpolla ei tulla pääsemään. Ei se auta, kuin laittaa miesväki hoitoon ja ryhtyä taas hommiin!

 

Kommentit (10)
 1. Ihania sävyjä olet valinnut, aloin jo harkita valkoisten seinien korvaamista tuolla Laastilla 😀 Itselläkin oli tuo Denim makuuhuoneessa tehosteseinänä ja harmittaa niin vietävästi, kun tuli maalattua se toisella sävyllä. Noh, ainahan sen saa takaisin 🙂
  Mutta mistä mahtaa olla tuo ihana olohuoneen matto?

  1. Kiitos Hanna! Laasti on hirvittävän hyvä sävy ja voin suositella valkoisen korvaajaksi! Maalaaminen on siitä mukavaa puuhaa, että sitä on sitten helppo mielen mukaan muutella. Ymmärrän hyvin, että denimin peittäminen harmittaa, mutta toisaalta taas – vaihtelu virkistää! Olohuoneen matto on Mattokympistä. 🙂

 2. Jossu / Maailman Paras Paikka
  2.9.2017, 12:17

  Jos mulle esiteltäisiin pelkät värisävyt ja kysyttäisiin kenen koti, niin osaisin heti vastata oikein 🙂 Niin sun näköiset ja ihan täys kymppi!

  1. Voih, kiitos! 😀 <3 Sävyt tuntui heti omalta ja huippua kuulla, että mun tyyli on noin tunnistettava. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *