Kestikö lattiakaakelimaali?

Meillä kiertää pienellä sisustusbloggaajaporukalla kuukausittain vaihtuva teemahaaste ja viime kuun emäntänä toimi Esmeralda´s blogin Essi. Kannattaa Essin blogista käydä kurkkaamassa elokuun teemapostausten koonti aiheesta toimiva sisustus.
Minä pääsin valitsemaan syyskuun teeman ja koska aihe on minulle itselleni varsin ajankohtainen ja ollut mielen päällä paljon, niin valitsin kuun teemaksi: 
Kaduttaako? Mitä tekisit nyt toisin? Onko jokin sisustusratkaisu, joka silloin tuntui loistavalta, mutta nyt kaduttaa? Mitä et mieluusti blogissa esittele tai sillä kehuskele? 

Olen pohtinut viime kuukausien aikana paljon kodissamme tehtyjä pintaremontteja. Nyt tekisimme varmasti monta asiaa toisin – harkiten ja kestäviä vaihtoehtoja huolellisesti punniten. Myös omat taidot on remonttien myötä kehittyneet melkoisesti. 
Toisaalta, jos nyt lähtisimme asuntokaupoille, niin emme varmasti ostaisi tätä asuntoa. Ratkaisut on tehty aikanaan ja silloin ne ovat olleet hyviä. Sen kanssa on elettävä ja en halua lähteä tähän luettelemaan kaikkia muutosta kaipaavia ratkaisuja. Oma maku muuttunut ja vihdoin se on myös löytynyt – harmi vaan, että se ei ihan aina kohtaa entisten ratkaisujen kanssa. 
Eteisen kaakelimaali 1v. käytön jälkeen
Halusin nostaa tämän kuukauden teemaan lattiakaakelimaalin, sillä olette paljon kyselleet, että onko lattiakaakelimaali kestänyt käytössä? Vastaan tuohon kysymykseen kyllä ja ei. Lattiakaakelimaali on ollut eteisessä erittäin kovalla kulutuksella. Eteisessä kuljetaan hiekkaisilla (katso kuva) kengillä ja lattia on ollut paljaana ilman maton suojaa. Noh, tiedätte varmaan, että kuinka siinä käy. Huonosti.

Maali on naarmuuntunut hiekkakengistä, mutta isoja roiskaleita siitä ei ole irronnut. Uskon, että maali kestää pinnoilla, jossa ei ole näin valtavan kovaa kulutusta. Kuten wc:n lattia. Eteisessäkin olisi varmasti mennyt, jos matto olisi ollut suojaamassa keskikäytävän hiekkasotkuja. 


Toisaalta entinen lattia oli niin karmea, että sille oli silloin pakko tehdä jotain. Nyt tekisin toisin ja laittaisin eteiseen mikrosementin, joten eteisen lattian maalaaminen nousee meikäläisen ”kaduttaako” -listan ykköspaikalle.

Kaakelilattiamaali keittiössä 1v. käytön jälkeen. 
Keittiössä maalattu ruudukko on kestänyt ihan ok:sti. Hieman se on ottanut itseensä pudonneista kattiloista, mutta eipä maalilta voi ihmeitä odottaakaan. Maaliin tarttuu aika jähmeästi lika, joten jynssäämistä joutuu harrastamaan keittiössä melko usein. 
Nyt varmaan ymmärrätte, että miksi eteisemme on pienen tilan lisäksi kotimme inhokki. Kurjaa tulla kotiin, kun vastassa on aina tämä kulahtanut ja naarmuinen lattia – aina niin likaisen näköinen. Sille on pakko tehdä jotain ja pian!
Mitä sinä tekisit kodissanne nyt toisin? Kaduttaako?Kommentit (8)
 1. Mantelilaakson Susanna
  30.9.2016, 14:44

  Yllättävän hyvin kuitenkin maalit kestäneet kovaa kulutusta!
  Leppoisaa viikonloppua täältä Mantelilaaksosta!

  1. No kyllä, näinkin voisi ajatella! Kovalle käytölle ovat tosiaan joutuneet. Ihanaa viikonvaihdetta sinne!

 2. Aika hyvin maali on kuitenkin kestänyt. Kyllä jokaisesta kodista varmaan löytyy joku paikka, jonka tekisi nyt toisin. Maku ja elämäntilanteet muuttuu, meillä ainakin on käynyt näin. Kotimme rakennettiin 2+2 ja nyt meitä on 2+3, eli jotain olisin tehnyt toisin. 🙂

  1. Ihan ok:sti tosiaan. 🙂 Ja mitäpä sitä turhaan voivottelemaan joskus tehtyjä ratkaisuja. Ne ovat olleet siinä vaiheessa hyviä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *