Kesäkeittiö

Kaupallinen yhteistyö: OpaMuurikka
Me ei olla ihan mitään perinteisiä grillaajia. Toki grillimakkara maistuu, mutta grillaamiselta ja grillin ominaisuuksilta odotan vähän enemmän – monikäyttöisyyttä ja helppoutta. Ihastuin Muurikan kesäkeittiön ominaisuuksiin ja oli ilo päästä tekemään yhteistyötä tämän kotimaisen ja hyvinkin perinteikkään ulkoruoan suunnannäyttäjän kanssa. Ja mitä siihen perinteikkäisyyteen tulee, niin kukapa ei olisi joskus syönyt muurinpohjalettuja? 
Ehkäpä sittenkin pitää peruuttaa tuo ensimmäinen lause ja myöntää, että olemme kuitenkin aika perinteisiä. Muurinpohjaletut meinaa maistuu!
Kesäkeittiö kaasu
Muurikka kesäkeittiön parhaimpia puolia on ehdottomasti sen monipuolisuus. Meiltä löytyy nykyisin Muurikan kesäkeittiö kaasuversiona ja kaasupoltin kuumentaa perinteisellä muurikkapannulla ruoat tasaisesti. Pannulla voi paistaa käytännössä kaiken: lihat, kalat, vihannekset, makkarat, äyriäiset ja jälkiruoaksi tietenkin ne letut!
Savustaminen kesäkeittiöllä
Perinteisen muurikkapannun lisäksi meiltä löytyy kesäkeittiöön yhdistettävä paellapannu ja savustuspönttö. Polttimon päälle voi keitto- ja paistoalustan avulla asettaa asettaa myös kattilan, joten kesäkeittiöllä keittää näppärästi myös perunat ja muut keitokset. Savustuspönttöä olemme kokeilleet kerran ja tykästyttiin kovasti! Helppokäyttöinen ja siinä savustaa näppärästi kaupan tuoretiskiltä saalistetut kalat. Ylätyin todellakin savustamisen helppoudesta vaikkakin naapurit saivat oman osansa savustuskäryistä, sillä alkuun laitoimme kaasupolttimen asennon liian kuumalle ja pelletit kieltämättä hieman kärähti. Hyvää oli silti ja kalasta riitti myös seuraavan päivän salaattiannokseen. 
Kesän lempiruokia
Kesän lemppariruoaksi on noussut savukalan ohella halloumiburgerit. Pannun päällä paistuu kätevästi halloumit (eivätkä jää muuten kiinni pannuun), sämpylät ja pihvit. Testasin pannulla myös possupihvien ja kaalipaistoksen kokkailua. Onnistui! Parasta tässä on se, että tiskiä tulee vain tuon yhden pannun verran ja pinnat on helppo pyyhkäistä rasvasta puhtaaksi. 
Muurikka kesäkeittiö on myös nätti ja näppärän kokoinen. Ehdoton vaatimus grillille oli käyttökokemuksen ohella musta väri. Muurikalla on lisävarusteena myös kaasupullopöytä, jonka alle saa kätevästi kätkettyä kasupullon, joka ainakin itsellä pistää silmään. Kaasupullopöytä tulee taatusti olemaan kesäkeittiön seuraava hankinta. 
Plussia ja miinuksia?
Onko jotain moitittavaa? No eipä oikeastaan. Tällä hetkellä tässä on kaikki mitä grilliltä kaipaamme. En osannut edes toivoa, että saisimme rivitalokodin terassille näin monipuolisen kesäkeittiön. Ainoan haasteen alkuvalmisteluissa tuotti muurikkapannuun mustan värin ”polttaminen”. Se ei meinannut alkuun jostain syystä onnistua. Pannu täytyy tosiaan käsitellä lieden päällä silavan avulla, jotta siihen saadaan perinteiselle muurikkapannulle perinteinen musta sävy. 
Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa OpaMuurikan valikoimaan. Vielä on grillikautta reilusti jäljellä ja minä kyllä vakaasti uskon, että me valmistetaan ruoat kesäkeittiössä vielä pitkälle syksyyn. 

Mitä ominaisuuksia sinä kaipaat grilliltä/grillaamiselta?

Kommentit (7)
 1. Hieno! Tuollaisesta mieheni juuri puhui, hän kun vastaa meillä grillaamisesta. Vanha kaasugrilli toimii vielä, vaihtelevasti kylläkin, joten uusi tulee hankintaan viim ensi kesänä.
  Meillä grillataan ympärivuoden lätyistä kasviksiin ja kaikkea siltä väliltä. Hampparit on kyllä yksi suosikki!
  Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  1. Tämä olisi sitten teille varsin täydellinen! Ja ollaan kyllä tykätty kovasti – ihan huippu! 🙂

 2. Jossu / Maailman Paras Paikka
  11.7.2016, 06:51

  Vau, tommoinen olisi kyllä ihan superi, vanha kaasugrilli kun vetelee viimeisiään 🙂 Ja savustettu kala on ihan taivaallista! Meillä on V:n isältä saatu savustuspönttö takapihalla ja se on kyllä ollut todella hyvä niin kylmä- kuin lämminsavustukseenkin. Hamppareita muuten pitäisikin tehdä joku päivä… 🙂

  1. Tämä on kyllä ollut meillä varsin tykätty! Täydet suositukset voin antaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *