Keittiöväsymyksen voittamisesta

Keittiöväsymys. Se viheliäinen ketku, joka saapuu perheeseen kuin varkain. Vie innon ruuanlaittoon ja pian sitää havahtuu noudattaneensa jo kolmatta vuotta samaa ruokalistaa. Makaroni, lasten ykkösherkku, tulee uniin asti ja jauhelihapaketin näkeminen ällöttää. Silti sitä turvautuu kauppareissulla näihin molempiin ja kotiin päästessä totetaa, että ei taaskaan mitä uutta.

Odotin uuden keittiön valmistumista kuin kuuta nousevaa ja sen myötä kauan kadoksissa ollutta ruoanlaittointoa. Pikkulapsivuodet olivat tehneet tehtävänsä ja vaikka suoriuduin sosekuukausista pilttipurkkien voimin, väsyin ruuan laittamiseen. Kulinaristina kotikokkailuvuodet ovat olleet piinallisia ja olen pitkään kaivannut muutosta perheen ruokailutottumuksiin. Enemmän kasvisruokaa, kiitos!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uusi keittiö täytti odotukset ja olen nauttinut ruuan laittamisesta ehkä enemmän, kuin koskaan aiemmin. Jo pelkästään se, että kodinkoneet toimii, on ollut arkikokkauksen suhteen juhlava kokemus. Ja tietenkin se, että yhden kattilan laskeminen tasolle ei täytä koko keittiötä. Tuore persilja tekee jälleen arjesta juhlaa ja perus makaronin vaihtaminen arvokkaampaan tavaraan muuttaa ruuanlaiton luonnetta kertaheitolla.

Kokkailuinnostuksen myötä ajattelin jatkossa postailla myös tänne blogiin ruoka-aiheisia juttuja ja ruokavinkkejä etenkin pikkulapsiperheen arkea helpottamaan. Tietenkin olisi kiva kuulla, että mitä te lukijat tuumailette tästä?

Kannatti siis panostaa uuteen keittiöön, sillä sitä ei turhaan sanota kodin sydämeksi. Onhan keittiöllä ja ruualla kauaskantoiset vaikutukset perheen jaksamiseen ja yleiseen hyvinvointiin.

Joten, kaikki keittiöremontista haaveilevat – jälleen yksi hyviä syy panostaa kunnolliseen kyökkiin (ja perustella haave myös mahdolliselle vastustelevalle puoliskolle). Laadukas ruoka, parempi mieli!

Kommentit (8)
 1. Essi/St. Black
  31.8.2017, 15:23

  Itse olen vaan huomannut, että kun innostus kasvaa niin keittiö vaan pienenee :’D
  Koska kokkaaminenhan on välinelaji.

  Kaikki reseptit otetaan innolla vastaan 🙂

  T. Masterchef-fani

  1. No se on kyllä totta – vaarallinen laji! Onneksi meidän keittiö on niin iso, että kaappeja on vielä tyhjänä. Varaa pieneen välineistön kasvuun siis löytyy. 😉

 2. Rouva Tiainen
  1.9.2017, 10:41

  Kyllä tuo on tuttu tunne. Välillä vain KAIKKI maailman ruoat on syöty ja kokeiltu (ok, ne mitä NE suostuu syömään). Itse olen enemmän ja enemmän herännyt käyttämään kauden kasviksia ja tuotteita. Niitä on eritavalla tarjolla kuin Suomessa. Esim. talvella on kaurista, ankkaa ja jänistä kaupassa, mutta kesällä sitä ei saa. Tsemppiä ruoanlaittoon, tehkää makumatkoja eri maihin. Ritu

  1. Kauris jänis ja ankka kuulostaa ihanan eksoottiselta! Sun täytyy myös laittaa omia ruokavinkkejä jakoon – ne olisi meille taatusti jotain ihan uutta. 🙂 Kauden kasviksia ja vihanneksia käytetään täälläkin entistä enemmän. Myös lapset ovat pikkuhiljaa tottuneet voimakkaampiin makuihin. Viimestään ainakin silloin, kun ei ole mitään muuta tarjolla. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *