Blogit
Marulla

Keittiön facelift // ennen & jälkeen

Kaupallinen yhteistyö: DOMUS
Tykkään siitä, että asioihin ei suhtauduta itsestäänselvästi. Koskee niin sisustusta kuin elämää yleensä. Miksipä ei kokeilisi jotakin uutta ja edes aavistuksen rohkeampaa? Minulle onneksi tuli ihan mahtava mahdollisuus tehdä vähän jotakin erilaista, kun sain yhteistyön DOMUS keittiön kanssa. Alkuun tosin itsellänikin oli ajatus, että tulevasta keittiöstä tulisi valkoinen. Se oli miehenkin toive, mutta onneksi oli Tiina Ruotsi, joka kannusti tekemään jotain ihan muuta kuin valkoista. 
No niinpä. 
Todellakin.
Miksipäs ei!
Ennen joulua lähdin poikien kanssa mummolaan evakkoon ja mies hoiteli veljeni kanssa keittiön rempan. Keittiön pohjaratkaisu on näissä puitteissa oikein mainio, eikä ikkunan takia keittiötä voitaisi oikein muulla mallilla järkevästi toteuttaakkaan. Rungot saivat jäädä ja muutos hoidettiin ovia vaihtamalla. Kivitasosta tykkään myös jatkuvasti enemmän, vaikka se ei ehkä trendikkysasteelta ole kovinta huutoa. Aina ei tarvitse ollakkaan. Kivitaso on super-käytännöllinen ja ihan kaunis. 
Keittiön viimeistelyvaihe (saneerauslaastivälitila) jäi vähän roikkumaan, mutta viikonloppuna otin vihdoin itseäni niskasta kiinni ja maalailin viimeisetkin pinnat. Päällystin myös mustalla dc-fixillä muovikivijäljitelmät, joita löytyi lieden takaa ja mikrokaapin päältä. Remontin myötä myös kammottava mikro pääsi oven taakse piiloon.
Tavoitteena oli vähentää ovia ja täten tehdä keittiöstä selkeämpi. Lavuaarin päälle tuli entisen yhdeksän sijaan kolme ovea ja alalaatikoidenkin etulevyjen määrä väheni kahdella. Mikron yläpuolella oleva kaappi vaihdettiin kapeampaan. Tästä ovesta puuttuu vielä vedin, kun jostain syystä isäntä ajatteli, että en sellaista juuri tähän oveen halua. Yläkaappien alle asennetaan vielä vanhan loisteputkivalaisimen tilalle spottivalot. Sähkömies kiinnittelee myös ruokapöydän päälle eteisessä olleen vanhan messinkivalaisimen.
Ruokapöydän takana oli ennen melko massiivinen ikkunasta lattiaan asti ulottuva taso. Tämän tilalle seinään asennetti kaksi kevyempää moduulia, jotka tekivät tilasta heti huomattavasti ilmavamman. Kannattaa katsoa kuvat, niin havainnoillistaa näitä selityksiä melkoisesti.
Näissä kuvissa tuo välitila värityksineen jää vähän irralliseksi, kun tästä kuvakulmasta ei näy olohuoneessa olevia pareja välitilan hempeälle persikalle. Sävy on Tikkurilan T 1065 (eli vaaleampi pohdituista). Kiitos siis teille kaikille, jotka kannustivat maalaamaan tällä vaaleammalla – tykätään hurjasti! 
Koska muutos lisää muutosta, niin keittiöön jääneet yksityiskohdat kaipaisi muuttuneen ympäristön myötä tietenkin päivitystä:
Musta hana. Sellainen olis nyt saatava. Tänään pohdin myös pistorasioiden maalaamista mustalla spraylla. Harmaa ruudukkolattia aavistuksen häiritsee, sillä tuntuu ettei harmaa löydä paria keittiöstä. Mustat alakaapit yhdistää kyllä kivasti olohuoneen ja keittiön, olemaata kuitenkaan liian synkkä.  
Halusin jättää keltaisen vaa´an rikkomaan muuten aika maanläheistä tunnelmaa. Toisinaan pieni rajojen rikkominen ei ole ollenkaan pahitteeksi. Ripaus sitä ei itsestäänselvää sisustamista.
Tässä vielä remppasuunnitelma, jonka pohjalta keittiö toteutettiin: 

Itse ollaan hurjan tyytyväisiä, mutta mitäs sinä tuumaat? 

Kommentit (35)

 1. Villis

  Vasta hiljattain löysin sinut kauniiden kuvien kera tuolta instagramin puoleleta ja nyt jo ryntäilen kirjoittelemaan blogiisi:) Keittiösi on todella kaunis, hyvät omat ideat, kera suunnittelijan! Ovatko muuten yläkaapit jotain viilua? Värimaailmasta sanoisin että oikein osuva! Ala- yläkaapit sopivat toisiinsa hyvin. Ja kivitaso, se on ihan super, myös käytössä! Mielestäni tuo harmaa-vako ruutulattia on hyvä, sehän sopii keitiön värimaailmaan oikein hyvin, sekä rosteriin, niinkuin joku aiemmin kommentoikin. En ryntäisi vaihtamaan ennen pidempää pohdintaa:) Kivat pienet väriläiskät, keittiövaaka esimerkiksi ovat tarpeen ja niitähän tulee keittiöön ihan itsestään. Muista kuitenkin pieni nyrkkisääntö, enemmän on vähemmän. Liika koristelu hävittää kauniin keittiön perusolemuksen. Itse hieman vierastan tuota "tornia": laatikostot-uuni-mikro-astiat-kaappi-taulu. Vähentäisin esillä olevia astioita (ne ovat kauniita, mutta niitä voi vaihdella tiuhaan) ja taulun nostaisin johonkin alemmaksi, paremmalle katselupaikalle.
  Halvasta taiteesta ehdottaisin vilkaisua Artekin huonekalujulisteisiin. Mukavasti värikkäitä ja kohtuuhintaisia kehyksineen. Artekin tauluihin ei kyllästy ja jatjopaikkoja löytyy varmasti kotoa monesta huoneesta. Hirveästi pohdin, toivottavasti tein sen rakentavasti, ainakin yritin!!! Mukavia hetkiä uuteen keittiöönne!!!

  • maru

   Moikka! Kiva kun löysit tiesi myös tänne blogin puolelle ja kiitti kovasti kehuista! Yläkaapit ovat huonekalulevyä, eli ei siis varsinaisesti aitoa puuta. Tykkään kans hurjasti kaapistojen värityksestä ja sopiva yhteen hienosti, vaikka alkuun jännitin aika paljon, miten alumiinikehyksiset ovet sopivat yläosaan. Onneksi kävi kivasti! Ehkä itse koen juuri tuon ruudullisen lattian liian levottomaksi, vaikka värit periaatteessa natsaisikin. Toininaan pitää vähän sulatella muutoksia itsekin.

   Less is more -ajatus on varsin tuttu, mutta tykkään välillä tehdä asioita omassa kodissani myös more is more -meiningillä. Joinakin hetkinä karsin tavaraa hurjasti ja taas toisinaan tykkään tuoda elementtejä lisää. Onneksi omassa kodissa voi tehdä ratkaisuja juuri siten, kun sillä hetkellä parhaaksi katsoo. Eikös niin? Ja kyllä, olen samaa mieltä kanssasi siitä, että hyllyn päällä oleva taulu on nykyisellä paikalla liikaa. Ennen se sopi, kun kaappi oli leveämpi. Taulu on kuitenkin minulle hyvin rakas, joten sen vuoksi vielä keikkuu hyllyn päällä, kun keittiön läheisyydestä sielle ei ole löytynyt toista paikkaa. Kuvien myötä koin itse hyvinkin ylimääräiseksi tuon paperipussin, joten se sai lähteä. Taulu saa olla siihen saakka, kun löydän tilalle pienemmän ja paremman. 🙂

   Artekin huonekalujulisteet ovat tuttuja ja niitäkin usein olen pohdiskellut. Eivät ole vielä niin kovasti kolahtaneet, että olisin kotiin tilannut. Kiitos vinkeistä ja rakentavaa palautetta saa aina antaa. Se on sitten eri asia, että nielenkö sen purematta. 😉

 2. Helena p

  Hieno uusi keittiö!! Mua kiinnostais vanhojen ovien d-c fix, pysyikö paikoillaan ja Kestikö käytössä?

 3. Anonyymi

  Tosi hieno muutos! Ja värit on tosi hyvät ja virkistävät!
  Kokovalkoiset on jo niin nähty!!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *