Keittiön facelift // ennen & jälkeen

Kaupallinen yhteistyö: DOMUS
Tykkään siitä, että asioihin ei suhtauduta itsestäänselvästi. Koskee niin sisustusta kuin elämää yleensä. Miksipä ei kokeilisi jotakin uutta ja edes aavistuksen rohkeampaa? Minulle onneksi tuli ihan mahtava mahdollisuus tehdä vähän jotakin erilaista, kun sain yhteistyön DOMUS keittiön kanssa. Alkuun tosin itsellänikin oli ajatus, että tulevasta keittiöstä tulisi valkoinen. Se oli miehenkin toive, mutta onneksi oli Tiina Ruotsi, joka kannusti tekemään jotain ihan muuta kuin valkoista. 
No niinpä. 
Todellakin.
Miksipäs ei!
Ennen joulua lähdin poikien kanssa mummolaan evakkoon ja mies hoiteli veljeni kanssa keittiön rempan. Keittiön pohjaratkaisu on näissä puitteissa oikein mainio, eikä ikkunan takia keittiötä voitaisi oikein muulla mallilla järkevästi toteuttaakkaan. Rungot saivat jäädä ja muutos hoidettiin ovia vaihtamalla. Kivitasosta tykkään myös jatkuvasti enemmän, vaikka se ei ehkä trendikkysasteelta ole kovinta huutoa. Aina ei tarvitse ollakkaan. Kivitaso on super-käytännöllinen ja ihan kaunis. 
Keittiön viimeistelyvaihe (saneerauslaastivälitila) jäi vähän roikkumaan, mutta viikonloppuna otin vihdoin itseäni niskasta kiinni ja maalailin viimeisetkin pinnat. Päällystin myös mustalla dc-fixillä muovikivijäljitelmät, joita löytyi lieden takaa ja mikrokaapin päältä. Remontin myötä myös kammottava mikro pääsi oven taakse piiloon.
Tavoitteena oli vähentää ovia ja täten tehdä keittiöstä selkeämpi. Lavuaarin päälle tuli entisen yhdeksän sijaan kolme ovea ja alalaatikoidenkin etulevyjen määrä väheni kahdella. Mikron yläpuolella oleva kaappi vaihdettiin kapeampaan. Tästä ovesta puuttuu vielä vedin, kun jostain syystä isäntä ajatteli, että en sellaista juuri tähän oveen halua. Yläkaappien alle asennetaan vielä vanhan loisteputkivalaisimen tilalle spottivalot. Sähkömies kiinnittelee myös ruokapöydän päälle eteisessä olleen vanhan messinkivalaisimen.
Ruokapöydän takana oli ennen melko massiivinen ikkunasta lattiaan asti ulottuva taso. Tämän tilalle seinään asennetti kaksi kevyempää moduulia, jotka tekivät tilasta heti huomattavasti ilmavamman. Kannattaa katsoa kuvat, niin havainnoillistaa näitä selityksiä melkoisesti.
Näissä kuvissa tuo välitila värityksineen jää vähän irralliseksi, kun tästä kuvakulmasta ei näy olohuoneessa olevia pareja välitilan hempeälle persikalle. Sävy on Tikkurilan T 1065 (eli vaaleampi pohdituista). Kiitos siis teille kaikille, jotka kannustivat maalaamaan tällä vaaleammalla – tykätään hurjasti! 
Koska muutos lisää muutosta, niin keittiöön jääneet yksityiskohdat kaipaisi muuttuneen ympäristön myötä tietenkin päivitystä:
Musta hana. Sellainen olis nyt saatava. Tänään pohdin myös pistorasioiden maalaamista mustalla spraylla. Harmaa ruudukkolattia aavistuksen häiritsee, sillä tuntuu ettei harmaa löydä paria keittiöstä. Mustat alakaapit yhdistää kyllä kivasti olohuoneen ja keittiön, olemaata kuitenkaan liian synkkä.  
Halusin jättää keltaisen vaa´an rikkomaan muuten aika maanläheistä tunnelmaa. Toisinaan pieni rajojen rikkominen ei ole ollenkaan pahitteeksi. Ripaus sitä ei itsestäänselvää sisustamista.

Tässä vielä remppasuunnitelma, jonka pohjalta keittiö toteutettiin: 


Itse ollaan hurjan tyytyväisiä, mutta mitäs sinä tuumaat? 

Kommentit (35)
 1. S - Beauty of Life
  17.1.2016, 18:53

  Siis niiiin kaunis keittiö nyt että silmä lepää <3 Tykkään tosi paljon!!

  1. Voi ihanaa, kiitos S! <3

 2. Syvältä.Sanna.
  17.1.2016, 19:10

  Todella hieno! Määääääkin haluan noi ruskeat työtasot ja rungot huitsin nevadaan.

  1. Voi kiitos Sanna – huippua kuulla, että tykkäät! Kivitaso on ihan huippu. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *