Keittiön face lift

Kaupallinen yhteistyö: DOMUS
Aika moni teistä muistaa, että olen päällystänyt meidän punapähkinän/kirsikan väriset keittiön kaapinovet valkoisella DC-fix muovilla. Muutoksesta voit käydä lukemassa esimerkisi täältä.  Muovi on ajanut asiansa kutakuinkin pari vuotta, mutta nyt näyttää pikkuhiljaa tulleen tiensä päähän. Lasten kädenjälki alkaa näkyä negatiivisesti muovin pinnassa ja muutenkin olen haaveillut keittiön selkeämmästä ilmeestä jo pitkään. Keittiö on ollut pohjaratkaisultaan oikein toimiva, joten sen suhteen emme kaivanneet suurempaa muutosta. Kyseessä onkin ehkä ennemmin sellainen face lift -tyyppinen ratkaisu. 
Selailin kettiöfirmojen nettisivuja ja pysähdyin pidemmäksi aikaa tutkimaan DOMUKSEN sivustoja. Ilahduin siitä, että kyseessä on kotimainen perheyritys, joka itselle tuli hyvinkin positiivisena yllätyksenä. Kirjoittelin pienen sähköpostikirjelmän ja pian minulle soitti sisustussuunnittelija Tiina Ruotsi, Kuopion Domuksen toimipisteestä. DOMUS halusi lähteä kanssani toteuttamaan selkeämpilinjaisempaa keittiötä ja ehkä vähän jotakin uutta.
Eräänä pimeänä päivänä lompsin lasten kanssa keittiöfirmaan ja kysyin mieheltä ennen käyntiä, että onko hänellä erityisiä toiveita keittiön suhteen.
”Kunhan se on valkoinen.” Hän totesi ja loput saatattekin arvata..

 • Alaovista/laatikoista
  tulee mattamustat (pinta muistuttaa liitutaulua), joita kehystää
  kapea alumiini. Näihin huomaamattomat vetimet. Laatikot myös
  vähenee, sillä tavoittelemme selkeämpää ilmettä. 
 • Yläovet
  vähenee yli puolella. Nykyään lavuaarin yllä on 9 pientä ovea,
  näiden tilalle vaihdetaan 3 suurta ovea, joiden väri on vaalea
  akaasia. Mustat, linjakkaat vetimet. 
 • Välitila
  maalataan todennäköisesti roosan/persikan sävyllä.
 • Mikron eteen
  tule ovi (akaasia).
 • Mikron
  yläpuolella oleva kaapisto kapenee samaan linjaan mikrokaapin
  kanssa
 • Lavuaarin
  yläpuolella oleva loisteputkivalo poistetaan ja tilalle asetetaan
  koko kaapiston leveydeltä valokisko. 
 • Yläkaappien
  alareunassa oleva lista poistetaan. 
 • Aito
  kivitaso jää.
 • Ruokapöydän takana oleva taso poistetaan ja tilalle tulee kaksi seinään kiinnitettävää ”moduulia”. 


Joo, ei tosiaan tullut valkoista, vaan kaikkea ihan muuta.

Kuopion Domuksen Tiina Ruotsi kannusti valitsemaan jotain muuta kuin sitä perusvalkoista, vaikka ehdinkin miehen toiveen ääneen esittää. Minähän olen sen verran yllytyshullu, että lähdin tähän Tiinan sparraukseen, vaikka olen ollut aiemmin sitä mieltä, että ”erivärisiä kaapistoja en kyllä koskaan ota!”

Enpä. Niin, ja siinä hekumassa unohdin täysin miehen toiveen valkoisesta keittiöstä. Onneksi mies on hyvin sopeutuvainen ja puhuttavissa. Tykkäsi kyllä mun valinnoista ja tiesin sen. En minä muuten olisi uskaltanut..

Keittiöremontti toteutetaan joulukuun toisena viikonloppuna, joten pian pääsen myös kirjoittelemaan siitä, että miltä ovet näytti dc-fixin irroituksen jälkeen. 

Mitäs tuumaatte? Hitti vai huti?


P.S. Jos kiinnostuit näistä vanhoista ovista (punapähkinä), niin laita viestiä: nuapurissa@gmail.com.

Kommentit (23)
 1. Jossu / Maailman Paras Paikka
  16.11.2015, 06:34

  Mahtavan kuuloinen suunnitelma! Ja voi vitsi, mä niin haluaisin meidänkin keittiöön pienen face liftin…. Tai oikeasti haluaisin räjäyttää koko keittiön, mutta face liftikin kelpaisi paremman puutteessa 😀

  1. 😀 face lift on toisinaan ihan jees. Meidän pikkukeittiössä ei ole hirveän monta järkevää sijoitteluvaihtoehtoa, joten face liftillä mennään – hyvä niin. 🙂

 2. Hitti! Onhan noita valkoisia nähty 🙂

  1. No niin on! Välillä vähän jotain muuta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *